AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dini Konular Dinimiz hakkında öğrenmek ve paylaşmak istediğiniz herşey.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-29-2009, 12:20   #1
Kullanıcı Adı
*AZRA*
Arrow PEYGAMBERİMİZİN SON HUTBELERİNDEN BİRİ




PEYGAMBERİMİZİN SON HUTBELERİNDEN BİRİ




"Ey insanlar! Bilmiş olun ki, bu dünyadan göçme zamanının geldiği bana haber verildi.Allah'ıma kavuşacağıma seviniyorum. Ümmetimden ayrılacağım için de üzgünüm.




Ey insanlar! Vasiyetimi dinleyin, belleyin, burada bulunanlar bulunmayanlara tekrarlasın. Allah gönderdiği kitapta size helâl ve haram kıldığı şeyleri, yapacağınız ve sakınacağınız şeyleri bildirdi. Siz o kitabın akıllara hayret veren hükümlerine itaat ediniz. Saydığı örneklerden ibret alınız.Sizi cennetten uzaklaştıran, cehenneme yaklaştıran heveslerden ve isteklerden çekininiz, topluluktan ve doğruluktan ayrılmayınız. Emanete hıyanet etmekten sakınınız ve Allah'tan korkunuz. Kölelerinize ve kadınlarınıza eziyet etmeyiniz.onları haklarını gözetiniz. Çocuklarınıza ilim ve edep öğretiniz. Onlar sizin yoldaşlarınızdır ve size emanettirler.



Ey halk, ashabıma, ehl-i beytime ve Kur'an'ı bilenlere sevgiden ayrılmayınız. Âlimlere saygı gösterin, onlara kin gütmeyin, onları kıskanmayın. Bilmiş olun ki, onları seven beni sevmiş olur.



Ey İnsanlar! Temizliğe riayet edip, namaza devam edin. Malınızın zekâtını verin, zekât vermeyenin namazı da yoktur. Namazı olmayanın ise, orucu, haccı, cihadı ve dini yok demektir.



Ey İnsanlar! Dilinizi tutun, gururu bırakın, büyük işler başarın. Vücutlarınızı işletin tembel olmayın. Önce kendi nefsinize, sonra kardeşlerinize nasihat edin.Namusunuzu koruyun, malınızdan sadaka verin, birbirinizin ulaşğı şerefi kıskanmayın, kendinizi esirlikten kurtarmaya çalışın. Zulmetmeyin, Allah hesap gününde zalimi bizzat sorgulayacaktır."



Ali Himmet BERKİ, Osman KESKİOĞLU



Hatemü'l- Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı

 

*AZRA* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta