![]() |
#1 |
![]() ![]() Türkan Hanım, 35 binden fazla öğrenciye burs sağlamış. Bu kadar öğrencinin Türkan Hoca’ya aylık maliyeti 3 milyon 500 bin TL'dir.(2 milyon 180 bin Dolar) Hayatını yitirmesinin ardından bir hafta geçti Türkan Saylan’nın. Merhumu konu alan birçok yazı kaleme alındı. O’nu, Tanrının yeryüzüne gönderdiği bir “melek” olarak tanımlayanlar da oldu, hayatının son safhasında başına örtü takmasını takiyye olarak yorumlayanlar da. Ben ne cenazesinde methiyeler düzen hocayı eleştirmek, ne Ergenekon sanıkları arasında bu zatın ismi niye geçiyordu diye sormak ne de önderliğini yaptığı dernek ve vakıflar tarafından açılan yurtlarda ne tür insanlar yetiştirdiklerini sorgulamak istiyorum. Başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Eğitimin önemini kavrayan bir insan olarak hayatını adamış bu uğurda. Adeta bir neslin yetişmesi için saçını süpürge etmiş; gitmediği kapı çalmadı tokmak kalmamış.Televizyonları gazeteleri ilgili vakıflara gelir sağlamak için harekete geçirmiş,sanatçılar, futbolcular bu çalışmalara destek vermiş.Milletimizden burs talep edilmiş. Bugün bir öğrenciye aylık 100 TL burs verecek olsanız her ay bin talebeniz olsa düz hesap size aylık maliyeti 100 bin liradır.Türkan Hanım, 35 binden fazla öğrenciye burs sağlamış. Bu kadar öğrencinin Türkan Hoca’ya maliyeti 3,5 milyon liradır(2 milyon 180 bin Dolar). Şimdi kim şu soruyu sormak ister? Nereden geliyor bu değirmenin suyu? Bu havuzun kaynağı neresi? Bu paralar hangi kaynaktan fışkırıyor? Arkasına devlet gücünü almadan bu kadar burs bulup yurt açıp talebe okutmak kolay mı? Türkan hoca ayda kaç lira maaş alıyordu ki 35 bin öğrenciye burs verebiliyor ve artanıyla da hayatını idame ettiriyordu? Hayır; ben yukarıdaki soruları ironi yapmak için veya gerçekten cevap gelsin de zor durumda kalsınlar diye sormuyorum. Yabancılar-Almanlar, Ruslar Amerikalılar, Araplar vs.- bu derneklerin arkasında bulunuyor diye bir yorum da yapmıyorum. Çünkü biliyorum ki Anadolu insanı bir talebenin eğitimi için canını bile verir. Milletimizin eğitime yaptığı katkıyı en yakından görenlerden biriyim. Türkan Hoca da herkesin yaptığı gibi hamiyetperver Anadolu insanının kapısını çalmış, onlardan burs istemiştir. Türkan Hanım -kendi zengin olmadığı halde- doktorluğunu, sempatikliğini ve bilgisini bir kredi gibi kullanmış; milletimiz de bu krediye prim vermiş. Yıllardır devam eden burs toplama eylemine bakınca görüyoruz ki burs verenler, Türkan Hanım’ı ve arkadaşlarını unutmamış ve utandırmamışlar. Bir daha, farklı vakıf ve derneklerin yaptığı eğitim çalışmalarına bühtan atacak insanlara Türkan hanımı örnek gösteriyorum. Artık değirmenin suyunun nereden geldiğini sağır sultan bile biliyor; mesel bu su nereye gidiyor ve nerelerde kullanılıyor. Milletimiz, suladıkları ağaçların meyvelerine bakarak bunu takdir edecektir. Bir devlet okulunun başarısıHafta içi bir devlet okulu olan Kısıklı’daki Çamlıca İlköğretim Okulu öğrencilerinin daveti üzerine Mehtap TV’den R.Ümit Şimşek ile beraber 4.Bilim Şenliği faaliyetlerine katıldım. Özel okullarda görmeye alışık olduğumuz bu tür etkinlikleri dar mekân, kısa zaman aralığında büyük bir başarıyla icra etmişler. Okul müdürünün ve danışman hocamızın refakatinde 50-60 projeyi teker teker dinledik. Çok olimpiyat görmüş biri olarak hayret ettiğim ve hayran kaldığım zıpkın gibi çalışmalar vardı. Hele Jüpiter’e gitmek için yapılan uzay asansörü mest etti. Emeği geçen herkesi kutluyorum, bütün öğrencileri ve aileleri tebrik ediyorum. 27 Mayıs 09
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|