05-30-2009, 13:57 | #1 |
Akman'dan Habertürk'e yalanlama
RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın avukatı Ali Yıldız'dan Habertürk gazetesine yalanlama. RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın avukatı Ali Yıldız, bir gazetenin bugünkü sayısında yer alan haberde, müvekkilinin gazetenin yazarıyla yaptığı "görüşme sırasında söylemediği bazı ifadelerin söylenmiş gibi yazıldığını" savundu. Ali Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, "Habertürk gazetesinin bugünkü nüshasında Balçiçek Pamir'e ait köşe yazısında, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın adı geçen yazarla 27 Mayıs 2009 tarihinde yaptığı telefon görüşmesinden bazı alıntılarla yapılan bir haber yer aldığını" ifade etti. Yıldız, açıklamasında şunları kaydetti: "Söz konusu haberde müvekkilim Sayın Akman'ın görüşme sırasında hiç söylememiş olduğu bazı ifadeler sanki söylemiş gibi yazılmıştır. Sayın Akman, bu görüşme sırasında Sayın Başbakanla ilgili olarak herhangi bir yorumda bulunmadığı halde, 'Başbakan arkamda almasaydı, beni desteklemeseydi ben bu koltukta oturabilir miydim' şeklinde bir ifade yer almıştır. Kesinlikle söylenmemiş sözleri, yalan ve iftirayla, söylenmiş gibi göstermek çirkin bir polemiği başlatmak gayretiyle yapılmıştır. Bu gayri ahlaki yaklaşım medya etiğine yakışmadığı gibi böyle bir asılsız, ölçüsüz, iyi niyetten yoksun bir yaklaşımla iddiayı manşete taşımak Sayın Başbakan, bakanlar ve ilgili kuruluşlar arasında çatışma varmış gibi gösterme amacını taşımaktadır." Ali Yıldız, açıklamasında, yazarı "haberde yer verilen sözleri ispat etmeye çağırdıklarını" da belirtti. / AKTİFHABER
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-30-2009, 13:58 | #2 |
Habertürk'ün kurulduğundan bugüne çıkardığı gazete sayısından fazla yalan haberi oldu neredeyse..
Yalancı Basın takımına yeni bi oyuncu daha transfer olmuş oluyor yani.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|