![]() |
#1 |
![]() Nüfus cüzdanının yerini alacak kimlik kartında, bundan böyle kişilerin parmak verisi yer alacak. Parmak izi bilgileri artık herhangi bir şekilde saklanamayacak. Bugün toplanacak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, kimlik kartında parmak izi uygulaması, yatan hastalardan katkı payı alınması, PTT'nin banka şubesi olarak hizmet vermesi gibi konular görüşülecek. Komisyonun en önemli gündem maddelerinden biri ise nüfus cüzdanının yerini alacak Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı. Yapılacak olan pilot ve genel uygulamada, bundan böyle kimlik kartlarında kişilerin parmak biyometri verisi yer alacak. Parmak biyometri verisi kartta yer alan yonga ve yongaya nakledilmek üzere geçici belleğe kaydı dışında hiçbir yerde kaydedilmeyecek, bulundurulmayacak ve saklanamayacak. Parmak izi biyometri verisinin türü ve alınma yaşı yönetmelikle belirlenecek. Kaynak: Bugün
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Günümüzde pek çok suç, parmak izi sayesinde tespit ediliyor. Parmak izinin saklanamaması, bazı açılardan olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Bence bu kararın tam aksine, her bireyin parmak izi sistemde kayıtlı olmalıdır. Bu fişleme amaçlı değil, genel anlamda yapılmalıdır. Nasıl ki benim kimlik bilgilerim nüfusta kayıtlı ise parmak iziminde kayıtlı olması güzel bir uygulama olurdu. Ben şahsen bundan rahatsızlık duymam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
İkincisi kişi çocukluktan çıkıp belli bir yaşa geldiğinde (sanırım 15'di) resim de eklenmesi için cüzdanını yeniliyor. Eğer sen "ben ailemin dinini seçmeyeceğim" dersen, o zaman durumu nüfusa bildirdiğinde, sana istediğin dini yazan bir cüzdan verilir. Ayrıca isteyen, istediği anda nüfusa başvurup din hanesini değiştirebilir. Ülkemizde (herhangi bir başvuru yapılmadıkça) kişilerin din hanesinde standart olan İslam yazılır. Çünkü Türk Milletinin büyük bir kısmı müslüman. Bundan ötürü kimseyi suçlamak doğru değildir. Bu bence kişinin kendi sorumsuzluğundan kaynaklanan bir durumdur. Çünkü doğduğunda ailen din konusunda nüfusa bilgi vermemiş, sen de ergen olup dinim şudur dememişsin, sonradan da değiştirmek için bir girişimde bulunmamışsın. O zaman bu sonucu da katlanacaksın. Millet müneccim değil ki senin dinini bilip cüzdana yazsınlar. Cüzdana dini yazmadığın zamanda örneğin ölen bir vatandaşın cenaze işlerini neye göre yapacaksın? "Bu adamın başvurusu yok, o zaman dinsiz" deyip öylece gömecek misiniz? Şahsen ben hristiyan bir ülkede yaşasaydım, bu nedenle de cüzdanımda hristiyan yazıyor olsaydı, hemen gider değiştirirdim. Bunu sorun da etmez, normal karşılardım. Çünkü hristiyan çoğunluklu bir ülkede yaşıyorum derdim. Peki ne zaman sorun olurdu? Şayet başvuruma rağmen din hanemi değiştirmiyorlarsa işte o zaman sorun olurdu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
![]() Alıntı:
Alıntı:
Herkes kendisine yakışanı yaparmış! |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() her yeni gün yeni yasalara ve yeni uygulamalar gebe...
neyin bizim için yararlı olacağını kestiremiyoruz bile... alanen parmak izini verilmesi beni düşündürmedi desem yalan... bakalım yasa çıksında yaşayıp göreceğiz.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|