AK Gençliğin Buluşma Noktası
Üniversite Eğitimi, Üniversiteler (Ak Parti Forum) Üniversiteli Ak Üyeler, Üniversiteler ve Üniversite derslerini burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 06-03-2009, 17:53   #1
Kullanıcı Adı
NS
Standart ÖSYM Başkanının üniversitesi değişti
ÖSYM Başkanının üniversitesi değişti

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan yaş haddinden emekli olmasın diye görev yeri olan Haccettepe Üniversitesi'nden yeni açılan Karabük Üniversitesi'ne atandı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın bu görevini sürdürebilmesi için, 67 yaş haddini doldurmadan hemen önce görev yaptığı Hacettepe Üniversitesi'nden yeni kurulan Karabük Üniversitesi'ne atandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı ve öğretim üyesi olan ve 26 Mayıs 2009 tarihinde yaş haddinden emekliye ayrılması gereken Yarımağan, bu tarihten önce Karabük Üniversitesine atandı. Yarımağan, bu üniversiteden de YÖK tarafından Yükseköğretim Kanunu'nun 38. maddesi kapsamında ÖSYM Başkanı olarak görevlendirildi.
Mevzuata göre yeni kurulan üniversitelerde öğretim üyelerine 72 yaşına kadar görev yapma imkanı tanınıyor. Karabük Üniversitesi de yeni kurulan bir üniversite olduğu için Yarımağan, 5 yıl daha akademik kadroda görev yapabilecek.

Yarımağan, ÖSYM Başkanlığı görevini, Yükseköğretim Kanunu'nun 38. maddesine göre yürütüyor. Söz konusu maddeye göre, ''öğretim elemanları, ilgili kurumlar ile kendisinin isteği, Üniversite Yönetim Kurulunun uygun görmesi ve rektörün onayı ile ihtiyaç duyulan konularda, özlük işlemleri kendi kurumlarınca yürütülmek kaydıyla kamu kuruluşlarında, kamuya yararlı derneklerde, vakıflarda geçici olarak görevlendirilebiliyor''

Geçici görevlendirilenlerin görevlendirme yazıları eğer görevlerine devam etmeleri istenirse her yıl tekrarlanıyor.

Yükseköğretim Kanunu'na 18 Haziran 2008 tarih ve 5772 sayılı kanunla eklenen bir geçici maddeyle öğretim üyelerinin emeklilik yaşı, devlet üniversitelerinde görev almaları koşuluyla 72'ye yükseltilmişti. Yasa, düzenlemenin 31 Aralık 2015 tarihine kadar uygulamada kalmasını öngörüyor.

(AA)

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)