06-04-2009, 23:22 | #11 | |
Alıntı:
|
||
06-04-2009, 23:32 | #12 |
Bursa'nın dışına çıkarak yorumn yapmak istiyorum.
Önemli görevlere getirilen insanlarda mutlaka "üniversite diploması" şartı getirilmelidir. Aslında ben ön yargılı bakarım bu konuya. Belediye meclis üyesi seçiminde ilk okul mezunu olmak yeterli. Milletvekili seçiminde keza öyle. Partimizin getirdiği uygulama diğer uygulamala çelişiyor. Buna rağmen destekliyorum. + Kaliteli insanları bulmak zor oluyor. Bazen o insanlar diploma denen kağıda takılıyorlar. Bu kişiliklere özel önem verilmeli. Onlar için farklı uygulamalar geliştirilmeli. Seçicilik önemlidir. Patimize bu hususta güveniyorum. |
|
06-04-2009, 23:52 | #13 |
Benim görüşüm bu karar belirli yaş gurubuna göre olması gerekiyor yani 1985 ve öncesi doğumlu olan kişiler için bu karar geçerli olmaması lazım zira bu dönemlerden önce ülkede çok sıkıntılar yaşandı ve bu sıkıntılardan dolayı okuyamayan bir çok insan oldu. Tamam açık öğretim var oradan bitirsin diyenleri duyar gibiyim fakat bunun ne kadar insana faydası var tartışılır, okumak tabiki kesinlikle olması gereken bir durum fakat okuyupta kendini geliştiremeyen bir çok insan var sadece okumak yetmiyor zira insanın kendisini yetiştirmesi ve geliştirmeside lazım. Bu durum ağaç,ın büyüyüp meyve vermemesine benzer ve meyve vermeyen ağaç,ın kimseye bir katkısı olmaz. Nasılki toplumumuzda ehliyet arabayı kullanmaz diye bir tabir var ise, her diplomalı insanda örnek teşkil etmez...
Başbakanımızın bir sözü aklım geldi, hemşireler haftası idi sanırım, bir konuşmasında ben iğnemi hemşirelere yaptırırım doktora yaptırmam onlar işinin daha ehli demişti. Buda demek oluyorki okumak ve diploma sahibi olmak sadece yetmiyor, tecrübede gerekiyor... |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
ak parti, akp, başkanlık, bursa, diploma, erdoğan, il, ishak, üniversite, yılmaz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|