![]() |
#1 |
![]() ![]() Biz; Sabancı Üniversitesi’nin rektörü ile diğer yöneticilerinin, savcılığa çağrılıp ifadelerinin alınmalarını ve 1.5 milyon öğrencinin ter döktüğü sınavı by-pass etmelerinin hesabını vermelerini beklerken, onlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret edip, olayı örtbas etme girişiminde bulunmuşlar! Hatta talepleri örtbas da değil.. Sergiledikleri ‘by-pass’ın hukuka uygun kabul edilmesini istemişler! Cumhurbaşkanı’ın YÖK ile ilgili danışmanları kimler ise, onlar da gerekli yanıltmaları yapmış olmalılar ki; ziyaretten “YÖK ile Sabancı Üniversitesi uzlaşın” sonucu çıkmış! Afedersiniz, bunlar kendi babalarının mallarını mı paylaşacaklar ki; uzlaşacaklar? Her konuda uzlaşmadan yanayımdır ama böyle bir rezalette uzlaşma olur mu? Suçta uzlaşma olur mu? Adamlar suç işlemişler.. Şu bölüme öğrenci almış, YÖK’ün yatay ve dikey geçiş kurallarını by-pass edip, kendi kafalarına göre icat ettikleri yeni bir sistem çerçevesinde, öğrencileri oradan buraya, buradan oraya geçirmişler.. Her yıl ÖSS’ye giren 1.5 milyon öğrencinin alın teri ile dalga geçmişler.. Şimdi Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile uzlaşılacak imiş! Birisi devletin içinde devletliğini ilan etmiş! “Anayasa’yı, kanunu, yönetmelikleri tanımam, ben kendi kuralımı kendim koyarım” demiş ve kafasına göre takılıp diploma dağıtmış! Şimdi Cumhurbaşkanı YÖK’e diyor ki, “devletliğini ilan eden şu sahte devlet” ile uzlaşın! Oh ne güzel bir iş bu! Böyle bir talebi, Cumhurbaşkanı nasıl dillendirir? Önceki günkü yazımdan sonra, Sabancı Üniversitesi öğrencilerinden geldiği anlaşılan bazı mailler aldım.. Hayret ettim.. Bu skandal uygulamayı savunuyorlardı.. Resmen yanlışı savunuyorlar, bir tek “2 x 2 = 5 eder” demedikleri kalmıştı.. Merak ettim, üniversitenin sitesine girip, yatay geçiş için ne gibi kurallar ihdas etmişler, bir bakayım dedim.. Gerçi onlar hangi kuralı ihdas ederlerse etsinler, sonuçta tüm üniversitelerin tabi tutulduğu kuralları by-pass etme yetkileri yok ama, belki kendi içinde tutarlı, sorgulanabilir bir kural icat etmiş olabilirler diye bakayım dedim. Ne gördüm biliyor musunuz?.. Sabancı Üniversitesi’nin internet sitesinden aynen aktarayım size.. Sitede sık sorulanlar başlığındaki soru şu: “Yönetim Bilimleri Lisans Programna yatay geçiş şartlar nedir ve ilgili süreç nasl işler?” Hemen altındaki cevap da şu: “YBF lisans programna yatay geçiş için ilgili şartlar öğrencilerimiz Öğrenci Kaynaklar’ndan öğrenebilirler. (Madde 5)” Hayret bir şey yani! ÖSSile öğrenci alıyorlar.. Sonra ÖSS ile girilen bölümü kafalarına göre değiştiriyorlar. ÖSS’de aldığı puandan daha düşük puanlı bir bölüme geçiş yapılsa, tabiî ki diyeceğimiz bir şey olamaz.. Ama düşük puanlı bölüme girip, sonradan yüksek puanlı bölüme geçişin haklı bir yanı olabilir mi? “Bunun mantığı nedir?” diye merak edip, uygulamanın şartlarını soranlara ise, “Öğrenci işlerine müracaat ediniz” diyorlar! Ve benim garip üniversitelilerim de, bana mail atıp, “Bu sistem çağdaş bir sistemdir” diye üniversite yönetiminin sözcülüğüne soyunuyorlar! Çağdaş sisteme bakın.. “Öğrenci Kaynakları’ndan öğrenebilirsiniz” cevabı ile kaytarıyor.. Açıkça şartları açıklayamıyor.. Keyfîliği adeta ikrar edercesine, “Gel hallederiz” diyor.. “Herkese açık bir internet sitesinde, ben bunu nasıl anlatıp ifşa edeyim.. Sen gel, bir şekilde çözeriz, seni memnun eder göndeririz” demeye getiriyor.. Ve bu rezalet için Cumhurbaşkanı devreye sokulmaya çalışılıyor! Türkiye bir hukuk devleti ise bu skandala derhal son verdirmelidir. Rektöründen dekanına, tüm sorumlular derhal görevden alınmalı, savcılığa sevkedilmelidir. Bu işin, öyle küçümsenecek, görmezden gelinecek bir masumiyeti yoktur. Bu uygulamaya son verildiği, Sabancı Üniversitesi tarafından derhal ilan edilmediği takdirde, 2009-2010 ÖSS’de bu üniversiteye öğrenci alımı durdurulmalıdır. vakit
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|