AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-08-2009, 09:33   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Fazıl Say Türkiye'yi terketmedi, ödül istiyor

Başörtüsüne tepki olarak Türkiye'yi terketmek isteyen Fazıl Say, TBMM Onur ve Üstün Hizmet Ödülü'ne aday gösterildi.


Bu yıl üçüncü kez verilecek olan, TBMM Onur ve Üstün Hizmet Ödülü için Türkan Saylan ve Orhan Pamuk'un ardından piyanist Fazıl Say da aday gösterildi. Böylece zaten iki isim arasında zorlanan Meclis, Say'ın adaylığıyla iyice zora girmiş oldu.

Saylan, Pamuk ve Say'ın yanı sıra, Topkapı Sarayı Müdürü Prof. İlber Ortaylı ve İKÖ Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İslamoğlu da diğer adaylar arasında bulunuyor. TBMM Onur ve Üstün Hizmet Ödülü için aday başvurular bugün saat 17:00'de sona erecek.

Ödül için CHP milletvekili Canan Arıtman, kısa süre önce hayatını kaybeden Prof. Türkan Saylan'ı, ÖDP eski Genel Başkanı Ufuk Uras da yazar Orhan Pamuk'u aday göstermişti. CHP milletvekilleri tarafından Fazıl Say da yeni bir aday olarak önerildi.

SAYLAN'A YÖNETMELİK ENGELİ

CHP'li, Canan Arıtman'ın aday gösterdiği Prof. Dr. Türkan Saylan'a yönetmelik uyarınca, sadece hayatta olan kişilerin aday gösterebilir. Arıtman ise "Türkan Saylan'a ödül verememek için bahane arayıp durmasınlar. Hukuki yola başvurup, müthiş bir kampanya başlatırım" tehtidinde bulundu. Tartışmaların ardından seçimi yapacak olan TBMM Başkanlık Divanının, Saylan'ı da aday gösterilenler arasından değerlendirip değerlendirmeyeceği merakla bekleniyor.

ÜLKEYİ TERKETMEDİ AMA ONUR VE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ İSTİYOR

Bu arada hatırlanacağı gibi Paris'te Alman Süddeutsche Zeitung Gazetesi'ne bir mülakat veren Fazıl Say, "Bizim Türkiye rüyalarımız biraz öldü. Tüm bakan eşleri türban takıyor. İslamcılar zaten kazandı, biz yüzde 30, onlar ise yüzde 70. Başka yere taşınmayı düşünüyorum" demesi büyük tartışmalara yol açmıştı.

Fazıl say, mülakattan sonra gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen sorulara ise; "Biz artık azınlıkta kaldık, dışlanıyoruz. Çankaya'daki davete bile beni çağırmadılar. Böyle giderse, bir kızım var onu da alır yurt dışına giderim" şeklinde cevap vermişti.


Dünya Bülteni / Haber Merkezi

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-08-2009, 09:55   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Alıntı:
Misk-i Amber Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yönetmelik engeli imiş. İnanmıyorum ya. Bu ülkede Erbakan'ı affeden zihniyet, SAYLAN'a gelince yönetmelik engeli diye saçma bir bahane sunuyorlar. Bu kadar utanmazlık olmaz. Bu hükümet kimlere ödül verdi, iş FAZIL SAY gibi dünyanın ayakta alkışladığı bu ülkenin yetiştirdiği en büyük sanatçılardan birine ve cüzzam gibi bir hastalığı bu ülkeden yok eden, çağdaş laik kızlar yetişmesi için hayatını feda eden TÜRKAN SAYLAN gibi bir Hanfendiye ise yönetmelik engeli denen ipe sapa gelmez bahanelerle ödül vermek istemiyorlar.
ÇoooooK Komiksin......
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-08-2009, 10:07   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Alıntı:
Misk-i Amber Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Asıl komik olan kim aacaba? Ne olursa olsun bir devlet yetkilisinin TÜRKAN HANIMIN cenazesine gitmesi gerekmiyor muydu? Bu ülke için hiç mi iyi şey yapmadı bu kadın? Söyler misin babna? Hangi kitapta yazıyor, öleniin artkasından küfür derecesinde hakaretler etmek. Bu mu sizin islam ahlşakınız?
Devlet yetkililerinden birisinin cenazeye gitmesi mecburidir diye oynak bi yasa yapsaydınız mecbur biri giderdi....
Hani siz hep öyle yapıyorsunuzya bi maddede sizin duayenleriniz için koysaydınız......
Hiç bşr kimse sevmediği birinin cenazesine katılmak zorunda değildir....
Bunu siz mi diyorsunuz Adnan Menderesin vb. insanların arkasından resmen küfreden ve bu forumda diş geçiremediğin herkese küfreden sen çıkmışsın hakaret edildi diye alındın haa ki zaten onlar hakaret değil ki islam düşmanıydı keendide öyle diyordu başörtüsü düşmanıydı kendide aksini demedi misyonerliğide kabul ediyordu yani söylenenlerin hepsini kabul ediyordu ve gerçeklerdi onlar....
Ha sana bi soru senin laik saylan niye camide cenaze namazıyla gömüldü kendi yaşam tyarzına ve idealine niye ihanet ettiniz ki
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi