AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kur'an-i Kerim Kur'an-ı Kerim, sureler, Ayetler ve faziletleri.

Stil
Seçenekler

Alt 06-09-2009, 15:30   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart 5 dakikada Kur'an'ı hatim sevabı alabilirsiniz!

5 dakikada Kur'an'ı hatim sevabı alabilirsiniz!

Efendimiz şöyle buyuruyor: "Sizden biri bir gecede Kur'an'ın üçte birini okumaktan âciz midir? Kim, "Kul hüvallâhü ehad. Allahü's Samed" suresini okursa Kur'an'ın üçte birini okumuş sayılır." (Tirmizi, Fedailü'l Kur'an, 2896)

Kur'an'ın özü tevhid, nübüvvet ve haşirdir. İhlas Sûresi (Kul hüvallahü ehad. Allahü's Samed. Lem yelid. Ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.) diğer sûre ve ayetlerde olduğu gibi bu üç önemli düsturu içermektedir.

Kur'an rahmettir, berekettir. Kur'an nur dolu mucize bir kitaptır. Okudukça rahatlar ve kendinizi öteler aleminde hissedersiniz. Kur'an'ın kendisi bizzat şifa kaynağıdır. Dertlilere derman, sıkıntıda olanlara ferahlık kaynağıdır.

O, bu dünyanın yakıcı ateşiyle kavrulmuş dudaklara bir hayat suyu, kasvetli gönüllere moral kaynağıdır.

Her harfine kaç sevap veriliyor?

İbni Mes'ud (ra) anlatıyor:
"Hz. Peygamber'i (sas) dinledim. Şöyle diyordu:
"Kur'an-ı Kerim'den tek harf okuyana bile bir sevap vardır. Her sevap on misliyle kayda geçer.

"Elif Lâm Mîm" bir harftir demiyorum. Aksine Elif bir harf, Lâm bir harf, Mîm bir harftir."

(Tirmizî, Sevâbü'l Kur'an, 16, 2912) Yüce Rabb'imizin (cc) lütfuna bakalım ki, Kur'an'ın her harfine 10 sevap veriyor. Kur'an'da 323 bin 70 harf vardır. Buna göre hesap edebiliriz.

Kur'an'ı cuma, bayram, Ramazan, Kadir Gecesi gibi mübarek ve özel vakitlerde okuduğumuzda ise her harfine verilen sevap karşılığı 1'e 700 hatta 1'e 700.000'e kadar çıkmaktadır.

Böyle mübarek vakitleri kesinlikle ihmal etmemeli, hesaplar ve rakamların aciz kaldığı engin rahmete kavuşmak için okudukça okumalıyız.

alıntı

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-09-2009, 15:44   #2
Kullanıcı Adı
Seyyah
Allah razı olsun bu hazine paylaşım için..
Rahmetli babaannem vefat ettiğinde evde toplanan ahaliden bir teyze şöyle demişti;
'' Dinimiz İslam ne 'd'atlı bir din '' o zor günde bile içimi ısıtmıştı.. O kadar samimi söylemesi.. Bu güzellikleri yaşatan Yaradana hamdolsun..
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2009, 15:45   #3
Kullanıcı Adı
Düş Hekimi
Alıntı:
5 dakikada Kur'an'ı hatim sevabı alabilirsiniz!

Hayr ola? Kampanya filanmı var =)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)