AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-09-2009, 19:50   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Türkiye'ye vefa girişimine yoğun ilgi

Arap Sivil Toplum Kuruluşları, "Türkiye'ye Vefa" girişimi başlattı. Bugün düzenlenen basın toplantısı yoğun ilgi gördü. El Cezire televizyonu, toplantıyı canlı olarak yayınladı.

Türkiye'nin Arap ve İslam dünyasında tanıtımı ve desteklenmesi için, bazı sivil toplum kuruluşları, iş dernekleri ve odaları tarafından ''Türkiye'ye Vefa Girişimi'' başlatıldı. Girişim, Arap ve İslam uluslarının Türk mallarını almasının yanı sıra, turizm, sanayi, ticaret ve yatırım alanlarında Türk şirketler ve kurumlarıyla yardımlaşmayı teşvik edecek. Türkiye'de hazırlatılan tanıtım filmini Arap televizyonlarında yayınlayacak girişim, Araplar tarafından hazırlanan "vefa posterlerini" de Arap gazete ve dergilerinde yayınlayacak.

Arap ve Türk iş adamları ile Sivil Toplum kuruluşlarının oluşturulduğu "Vefa Türkiye Girişimi" düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Taksim Titanic Otel'de düzenlenen toplantıya VAFA Türkiye Girişimi Genel Sekreteri Gazi Mısırlı, MÜSİAD Eski Başkanı Ömer Bolat, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu ve Arap ülkelerinin sivil toplum kuruluşları yöneticileri katıldı. Arap ülkeleri adına basın açıklamasını Suriye Uluslararası İş Forumu Başkanı Mahmut Osman okudu. Türkiye halkı ve hükümetinin İsrail'ni Gazze'ye yaptığı saldırıya karşı cesur bir duruş sergilediğini belirten Osman, "Nitekim bu asil duruşun en bariz tezahürü Türkiye Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos oturumundaki erdemli duruşu olmuş, zulmün yüzüne ve çifte standartlı değerlendirmelere karşı haykıran bir ses olmuştur. Bu insani duruş, bütün katmanları ile bütün Türk milletinin duygularının tercümanı olmuştur." İfadelerini kullandı. Osman'ın konuşması da El Cezire televizyonundan Arap dünyasına canlı olarak verildi.

Toplantıda konuşan "Vefa Türkiye Girişimi" Genel Sekreteri Gazi Mısırlı da, girişim olarak 5 ana hedefleri olduğunu dile getirdi. Bu hedefleri turizm, ticaret, kültür Arap ülkelerinde Türk mallarının teşvik edilmesi ve Türk ve Arap şirketlerinin işbirliği yapması şeklinde özetleyen Mısırlı, girişim olarak Arap ülkeleri televizyonları ve dergilerinde Türkiye reklamları verileceğini belirtti. Mısırlı, bazı Arap turizm firmalarıyla anlaşma yaptıklarını ve Arapların vefa için bu sene Türkiye'ye geleceğini söyledi.



Hazırladıkları 30 saniyelik Türkiye tanıtı filmini sinevizyonda gösteren Mısırlı, Arap sivil toplum kuruluşları ve girişimciler tarafından hazırlanan birbirinden farklı posterleri de tanıttı. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi mesajları içeren posterlerden 1 tanesini seçen Vefa Girişimi, Arap gazete ve dergilerinde seçilen posteri yayınlayacak. Vefa girişimi tarafından hazırlanan www.vafaturkiye.com internet sitesi Türkçe, Arapça ve İngilizce 3 dilde yayın yapacak.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A 4 BİN TEŞEKKÜR MEKTUBU

Arap halkının özellikle Davos tavrının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a büyük bir teşekkür ve sevgi beslediğini belirten Mısırlı, elinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilen 4 bin mektup olduğunu vurguladı. Mısırlı, girişimin somut sonuçlarının alınmasının ardından hem bu sonuçlar hakkındaki raporu hem de gönderilen mektupları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceklerini ifade etti.

Bir soru üzerine Mısırlı, Türkiye'de bazı milletvekilleriyle görüşerek kampanyaya ilişkin bilgi verdiklerini ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kampanyayı iletmediklerini ifade ederek, daha sonra Başbakan Erdoğan'a gönderilen 4 bin civarında mektubu teslim edeceklerini ve kendisini bilgilendireceklerini aktardı.

Gazı Mısırlı, ortaklık ve işbirliğine ilişkin olarak, bu hafta içinde 6 Arap firmasının Türk firmalarıyla inşaat, sanayi ve fast-food alanlarında işbirliği yaptıkları bilgisini verdi. Türk halkına da bir ricada bulunan Mısırlı, kendilerine özgü kültürleri olan Arap halkına karşı hoşgörülü ve anlayışlı davranmalarını istedi.

KAMPANYA KAPSAMINDA YAPILACAKLAR

Kampanyanın tanıtımı amacıyla Arap ülkelerinde meydanlara afişler asılacağını, gazetelere ilan verileceğini, hazırlanan 30 saniyelik filmin televizyon kanallarında yayımlanacağını kaydeden Mısırlı, Arap televizyonlarında programlar ayarlanacağını, sivil toplum kuruluşlarına broşürler dağıtılacağını belirtti.



Mısırlı, girişim kapsamında hazırladıkları www.vafaturkiye.com internet sitesinin Türkçe, Arapça ve İngilizce olduğunu belirterek, en önemlisinin yapacakları ziyaretler olduğunu söyledi.

Türkiye'ye gelen Arap turistlere anlayış gösterilmesini isteyen Mısırlı, Türkiye'yi ziyaret eden bir Arap turist ailesinin 10 bin dolar civarında para bıraktığını kaydetti. Mısırlı, soruları yanıtlarken, kampanyaya 1 milyon - 5 milyon dolar arasında bütçe ayrıldığını, bunun kampanyanın ilk kısmını gerçekleştirmeye yeterli olduğunu bildirdi.

ORTAK ÜNİVERSİTE ÖNERİSİ

Kampanya’ya destek veren Eski Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat da, 1984-1988 yılları arasında Türkiye ile Arap dünyası arasında iyi ilişkiler bulunduğunu ancak ilerleyen yıllarda bunların sürdürülemediğini anlattı. Bolat, iki taraf arasında 6-7 yıldır ''mükemmel'' düzeyde ilişkiler bulunduğunu ifade ederek, bu girişimin hiç kimsenin aleyhine oluşum olmadığı görüşünü dile getirdi.

Türkiye'nin Arap ülkeleriyle ticaretinin, 2002 yılında 11 milyar dolar iken 2008 yılında 62 milyar dolar olduğunu, son 7 yılda Arap ülkelerinden Türkiye'ye gelen yatırımın 30 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Bolat, iki taraf arasında ekonomik olarak karşılıklı bağımlılığın artması halinde yakınlığın da artacağını vurgulayarak, vize uygulamalarının hafifletilmesi gerektiğine işaret etti.
Türkiye ile Arap ülkeleri arasında, bir ayağı seçilecek ülkede, diğer ayağı Türkiye'de bulunacak ortak bir üniversite kurulabileceği önerisini sunan Bolat, bunun iki taraf için de büyük faydalar sağlayacağını söyledi.




Türkiye'nin son 6 yıldır uyguladığı "Komşularla sıfır sorun" politikasının bunda büyük pay sahibi olduğunu belirten Bolat, Arap dünyası ile Türkiye arasındaki yakınlaşmanın kimsenin aleyhine de işlemeyeceğine vurgu yaptı. Bolat, "Türkiye'de bazı çevreler Türkiye, doğuya, Arap âlemine mi kayıyor? diye endişelenebilir. Bu gelişme kimsenin aleyhine değil, Türkiye ve Türk halkının doğal bir konumundan kaynaklanıyor. Türkiye, tarihi, dili, dini ve coğrafi konumuyla bir Avrasya ülkesidir."şeklinde konuştu.

GİRİŞİM VE DESTEKÇİLERİ

Arap İşadamları Birliği, ICCI İslam Ticaret ve Sanayi Odası, MÜSİAD, Timeturk, El Cezire Talk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş, Arap ülkelerinin sanayi ve ticaret odalar, Uluslar arası İş Forumu (IBF) ve İDSB İslam Dünyası STK'lar Birliği'nin destekleriyle, Türkiye, Türk halkı ve kültürü ile Türk mallarını Arap halkına tanıtmak amacıyla VAFA Türkiye Teşekkür ve Destek Girişimi başlatıldı. Birçok faaliyet ve çalışmayı kapsayan bu kampanya çerçevesinde ayrıca internet sitesi de yayın hayatına başladı.



Türk ve Arap iş dünyasından büyük destek bulan girişimle, Arap ve İslam uluslarının ve kurumlarını Türk mallarını almaya teşvik etmek, turizm, sanayi, ticaret ve yatırım alanlarında Türk şirketler ve kurumlarıyla yardımlaşmayı özendirmek ve Türkiye ile olan kültürel değişim programlarını desteklemek ve faaliyetlere canlılık kazandırmak amaçlanıyor. Vefa Türkiye Girişimi'ni Türkiye, Suudi Arabistan, Ürdün, Qatar, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Filistin, İran, Lübnan, Mısır, Yemen, Kuveyt, Suriye ve Sudan'da faaliyet gösteren 30 Sivil Toplum Kuruluşu destekliyor



timetürk.com

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-09-2009, 19:56   #2
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart
Muhalefetin eline yeni bir koz geçti.
Türkiye'yi araplaştırıyorsunuz derler ve bu girişimi örnek verirler
.
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi