![]() |
#1 |
![]() Arkadaşlar sizi bilmem ama beni çok rahatsız ediyor.
genelde dizilerde yada filmlerde hep görücü usulü evlenme yanlış tanıtılıyor ve belli bir süre flörtden sonra evlilik yapmak daha sağlıklıymış gibi gösteriliyor..... Aslında görücü usulü denen evlilik türü adı üstünde karşı cinsten iki kişi tanıştırılır ve anlaşa bilirlerse kızın isteğine göre karar verilir bizim dinimize ahlakımıza kültürümüze uygun olanıda budur bence.... Diğer tarafta adına ne derseniz deyin çıkma mı dersiniz flörtmü dersiniz ne derseniz deyin ama şu bir gerçek ki ne ahlaka uyuyor ne dine nede kültüre.... Adamlar o kadar normalleştidilerki bi dur diyen olacak mı merak ediyorum ama ben bu işi şiddetle kınıyorum ve protesto ediyorum..... bu ve benzeri konularda görüşlerim var ama rahtsız etmeyim sizleri ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() evet gerçekten kardeşim çok güzel anlatmış..
dizilerle hayatımızıa sokulan ahlak yozlaşması gün geçtikçe bizi etkisi altına alıyor... evliliklerde basitlik...ve birbirini takmama... programlarla gelen kadınlara eşinize çemkirin..erkeklere seviyorsan boşayı kalp bu sevebilirsin.. neden bu zamanda boşanmalar çok... benim annem babam görücü usulü evlenmiş..ailemden çoğuda çok şükür boşanma yok...sevmeyerek aldı evet sonuç... severek alanları görüyorum.....dizide gördüğü aşkı kendi hayatına yansıtmak istiyor... o karakterdeki sevgiyi kendi yaşamak istiyor karşılık bulamıyınca o karakterin yaşadığı iğrençliği yaşıyor.. çünkü o karakteri çok beğeniyor ve ona göre haklı.. bir dizi var ben bu kadarınıda hiç görmedim.. aşkı memnu amcasının eşini seviyormuş.. ve bu okadar baside alınıyorki...bunu izleyen kesim kendini bilemeyen...bir zinayı hoş görmeye başlıyor.... diziler hayatımıza girdi....hatta bizi dizi yaptılar... allah yardım etsin.. kardeşim bu konuda daha çok şey yazılır...paylaşımın ve düşüncen için teşekkürler |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Tanışma süreci mutlaka olmalı...
Ancak bu gecelik ilişkiler değil ciddi ilişkiler olmalıdır. Böyle kısa süreli ilişkilerin yaygınlaşması toplumumuzdaki ahlak erezyonunun büyük bir kanıtıdır... |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Konuya kısmen katılıyorum. Görücü usülü denen sistem, çoğu zaman sağlıklı bir şekilde işleyen, Türk kültür yapısına uygun bir evlilik şeklidir. Bunu çağ dışı göstermeye çalışmak, kabul edilebilir bir şey değildir.
Fakat tanışarak evlenen gençlerimizi de yermemek gerek. Bizim kültürel yapımızda tanışarak evlenme de vardır. Fakat bugün tvlerde gördüğümüz şekilde değil tabi. Erkekle bayan birbirlerinin gözlerine bile bakamaz, tabir-i caizse uzaktan uzaktan severlerdi. Sonrasında konu aile büyüklerine açılır ve sevdalar çoğu zaman evlilikle sonuçlanırdı. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zaten görücü usulünde bile erkekle bayan arasında bir tanışma süreci oluyor. Tanışma sürecinin hiç olmadığı sistem, başlık parası verilerek yapılan evlililiklerde vardır. Ki bu başlık paralı sistem bize ait değil, afrika kökenli bir gelenektir.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Ben bu konuda birkaç önemli faktöre dikkat çekmek istiyorum, yani görücü usulü ile evlenen neden daha mutlu oluyor flört edene nazaran.
Flört eden kişiler flört zamanında bir birlerine karşı çok daha itinalı bir biçimde kırıcı olmadan ve daha anlayışlı yaklaşıyorlar bunun sebebi ise ne yazıkki gerçek kişiliklerini gizlemeleridir, bunu yapmalarının sebebi ise kendilerine olan öz güvenlerinin yeteri kadar olmaması ve karşısındaki insanı kaybetme duygusudur. Buna benzer diğer bir durum ise flört zamanında bay ve bayan tam anlamı ile sorumluluk sahibi olmdığından çoğu zaman duygusal bir atmosver içerisinde olurlar ve bu duygusal ortam bir birlerine hediyeler ve süprizler ile tatlı söz söyleyerek onları sevginin ve bağlılığın doruğuna ulaştırır. Bu sevgi ve bağlılık onların bir birleri için yaratıldığını onlara hissettirir ve hayata sorumluluk çerçevesinin çok dışından bakmalarına neden olur. Sonunda bu iki insan evlendiklerinde özelliklede bayan olan kişi bu konuda daha hassas ve duygusal olduğu için, flört zamanındaki ilgi ve alakanın daha fazlasını ve hediye gibi jestlerin devamını beklemektedir. Bunu eşinden yeteri kadar göremeyincede o sırada şeytan devreye girmekte ve çiftlerin kafasındaki hurafeleri ve paranoyaları zirveye çıkartmaktadır, sonrasında ise karşılıklı kötü ithamlar ve sert usluplar ortaya çıkmaktadır, bir nevi dil yaraları, bunlarda tabiki evliliği artık temele doğru yavaş yavaş sarsmaktadır zira sorumluluk bilinci bu iki çift arasında daha flört zamanında yok edilmiştir. Bu iki çift flört zamanında yaşadığıklarının bir kısmını evlilikte sorumlulukların bu yaşananları az veya çok yok edeceği bilincinde olsalar bu tür anlaşmazlıklar yaşamayacaklar ve bir aile olduklarının bilincine varacaklardır, buda şeytana bir fırsat vermeyi engelleyecktir. Diğer yandan görücü usulü ile evlenen çiftlere baktığımız zaman, bu iki muhterem bir birlerini daha önceden tanıma fırsatı bulamadıkları ve flört zamanlarının çok kısa olması nedeni ile diyer çifte nazaran daha çok sorumluluk çerçevesi içinde hayatlarını yönlendireceklerdir ve bir birlerini tanıdıklarından sonra yaşayamadıkları flört ve samimi duyguları evli iken yaşayacaklardır, buda evliliklerinde çok daha iyi ve sağlam temeller atmalarına vesile olacaktır... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#8 |
![]() bugun diziler kültürümüzü yozlaştırma açısından artık birer araç. toplumda kültürümüze aykırı tutum ve davranışlar sıradanlaşıp insanlara normalmiş gibi gösteriliyor ve insanlara bu gibi düşünceler bazen kapalı bazen alelade şekilde sunuluyor. bugun tv ler odalarımıza kadar girmişken türk aile yapısını bozmaya buradan başlanması hiç de şaşırtıcı gelmiyor bizler farkında olmadan çok şeyi kaybediyoruz malesef. konu biraz saptı galiba neyse söylencek çok şey var ama bu kadarı özetler sanırım
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Bu şey gibi değil mi?Televizyonlarda var ya.İzdivaç filan?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() ya bence tek yönlü düşünmemek gerekiyor.... kestirip atılamayacak bi konu.. pekala flört süreci ve tanışma süreci yapılabilir... aynı ortamda yaşayan kişiler öğrenciler iş arkadaşları vs.. birbirlerine yaşadıkları ortak alanda yakınlabilir ve daha sonra flört süresi yaşanabilir.... bunlar olabilerecek şeyler bi sakınca görmüyorum
diğer taraftan görücü usulunde ... mesela geçenlerde bi olaya sahit olduk mahallemizde kuran dersleri veren bi bayan vardı... kuran kursunda yetişmiş onların yetişme tarzına göre görücü usulu yapılıyo ve gençler sadece anne ve babalarının gözleminde konuşuyolr ve birbirlerini tanımıyolar.... daha sonra çocuk şizofren çıktı.... kadın kızın erkekle konuşup belli bir süre konuşup ilişki içinde olmayacağını bilerek şizofren oğlunu kaba tabirle kıza kakalamış..... şimdi bi daha düşünmek gerek....bazı konularda ön yargılı ve acımasız olmamk gerek |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|