AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-30-2009, 15:03   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Yalan haberde Hürriyet birinci. Doğan Grubu liderliği kimseye vermiyor: İşte sonuçlar

Son bir yıl içinde, 26 gazetede yayınlanan 350 yalan haberden 146'sı Doğan Medya Grubu'na bağlı Hürriyet, Milliyet, Radikal, Posta, Referans gazetelerine ait. İşte gazetelerin falsoları...

Son bir yıl içinde, 26 gazetede yayınlanan 350 yalan haberden 146'sı Doğan Medya Grubu'na bağlı Hürriyet, Milliyet, Radikal, Posta, Referans gazetelerine ait.

Bunlardan 62'si yalan olduğu ortaya çıkarılmış, 59'u düzeltilmiş, 24'ü tekzip, 1'i de ihtarname almış haber niteliğinde.

Gazete olarak, Hürriyet (16 yalan haber, 13 tekzip, 18 düzeltme) ve Milliyet (16 yalan haber, 4 tekzip, 1 ihtarname, 26 düzeltme) 47'şer puanla 1.liği paylaşırken onları 30'ar puanla Sabah (12 yalan haber, 8 tekzip, 23 düzeltme) ve Vatan (16 yalan haber, 5 tekzip, 9 düzeltme) takip ediyor.

Diğer gazetelerin ''yalan - yanlış'' haber sayıları ise şöyle:

Zaman: 3 yalan haber. 6 tekzip. 21 düzetlme.
Taraf: 8 tekzip. 1 ihtarname. 11 düzeltme.
Yeni Çağ: 10 tekzip. 11 düzeltme.
Akşam: 3 yalan haber. 4 tekzip. 1 ihtarname. 10 düzeltme.
Star: 4 yalan haber. 4 tekzip. 5 düzeltme.
Cumhuriyet: 2 yalan haber. 6 tekzip. 1 ihtarname. 4 düzeltme.
Habertürk: 7 yalan haber. 2 düzeltme.
Radikal: 5 yalan haber. 1 tekzip. 3 düzeltme.
Bugün: 2 yalan haber. 5 tekzip. 2 düzeltme.
Yeni Şafak: 2 yalan haber. 4 tekzip. 3 düzeltme.
Sözcü: 4 tekzip. 3 düzeltme.
Referans: 2 yalan haber. 1 tekzip. 2 düzeltme.
Fanatik: 3 yalan haber.
Vakit: 3 yalan haber.
Fotomaç: 2 yalan haber.
Güneş: 2 düzeltme.
Dünya: 2 düzeltme.
Tercüman: 1 tekzip.
Türkiye: 1 düzeltme.
Milli Gazete: 1 düzeltme.

Doğan grubuna ait 146 yalan-yanlış haberin 51'i muhabir hatasından kaynaklanıyor ve bunlardan 6'sı Doğan Haber Ajansı (DHA) bünyesinde. (Anka Haber Ajansı'nın ve Ajans Habertürk'ün ise 1'er yalan haberi var.)

/ Medyatekzip

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-30-2009, 15:14   #2
Kullanıcı Adı
"Beritan"
şaşırmadım Gazete sahibi olmanın ticarette büyük bir risk oldugunu bilen KOC holding'in tasaron olarak sectiği Doğan medyasının nasıl Israile usaklık yaptığını artık bilmeyen kalmadı.
Bizim yapmamız gereken KOC holding boykot etmek Koc'a ait ne varsa almamak...
"Beritan" isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-30-2009, 15:25   #3
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
"Beritan" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
şaşırmadım Gazete sahibi olmanın ticarette büyük bir risk oldugunu bilen KOC holding'in tasaron olarak sectiği Doğan medyasının nasıl Israile usaklık yaptığını artık bilmeyen kalmadı.
Bizim yapmamız gereken KOC holding boykot etmek Koc'a ait ne varsa almamak...
Koç'un faydalı işleri de yok değil..

Doğan'ın her ne kadar "paşababa"sı olsa da, Yahudiliği tartışılsa da hatta Ermeni patriğinin elini öperken fotoğrafları da olsa Ekonomimiz yönünden Koç bu ülkeye lazım diye düşünüyorum.

Keşke onların yerine o güçte İslamî ölçülerde hassas olan holdingler-şirketler olsun isteriz ama eldekini kullanmayı bilmek lazım :utandım:
Alt 05-30-2009, 15:26   #4
Kullanıcı Adı
Red_Neck
Zaman Gazetesi'nin bir yalan haberi vardı benim hatrımda.O da: "İstanbul Erkek Lisesi'ndeki öğrencileri zorla Anıtkabir'e götürdüler." haberidir.

Sonra oradaki öğrenciler çıktı dedi: "Böyle bir şey yok.Yalancı herifler."
Karmaşa olmuştu yani.

Konu Red_Neck tarafından (05-30-2009 Saat 15:28 ) değiştirilmiştir..
Red_Neck isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-30-2009, 15:29   #5
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Doğan medya azim etti ve kazandı....
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-30-2009, 15:32   #6
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zaman Gazetesi'nin bir yalan haberi vardı benim hatrımda.O da: "İstanbul Erkek Lisesi'ndeki öğrencileri zorla Anıtkabir'e götürdüler." haberidir.

Sonra oradaki öğrenciler çıktı dedi: "Böyle bir şey yok.Yalancı herifler."
Karmaşa olmuştu yani.
"İstanbul Erkek Lisesi'ndeki öğrencileri zorla Anıtkabir'e götürdüler yazmış."

Şu haliyle bakınca sanki "Anıtkabir'e gidenlere düşman bu gazete, onları hedef tahtasına oturtmuş" gibi bi izlenim çıkıyor ortaya.

ZORLA ANITKABİR'E GÖTÜRDÜLER diey bir söylem olmadı.

"ZORLA ERGENEKON'A DESTEK EYLEMİ" dendi.
Konu da "Haberal'a destek için Anıtkabir'e gidenler" idi

Cımbızlamayalım.

Haber de bu:

http://www.samanyoluhaber.com/haber-146428.html

Yalanlama linkini alabilir miyim bende sizden
Alt 06-10-2009, 00:36   #7
Kullanıcı Adı
Red_Neck
A, evet bu imiş:

Alıntı:
Lise öğrencilerini eylem için zorla Anıtkabir'e götürüyorlar

İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri, okul yönetimi tarafından bugün zorla Anıtkabir'e götürülüyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında ev araması yapılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan ve aynı soruşturmada tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Haberal için Anıtkabir'de eylem yapılacak. Ancak bu eyleme öğrenciler de istekleri dışında katılacak. İstanbul Erkek Lisesi yönetimi, öğrencilerini, okul kıyafetleriyle bu eyleme götürüyor. Anne-babalar duruma tepki gösterirken, ismini vermek istemeyen bir veli, oğlunun ve okuldaki tüm öğrencilerin Ergenekon soruşturmasına alet edilmek istendiğini söyledi. Veli, olayı şöyle anlatıyor: "Okul kıyafetiyle gidilmesi mecburmuş. Bütün okulun mazeretsiz katılması söylenmiş. 15 otobüsle günübirlik gidilecekmiş. Bir de bedava yapmışlar geziyi. Hâlbuki daha geçen hafta yaptıkları gezi için öğrenci başına 200 TL aldılar."

Olaya anlam veremeyen veli, işin aslını seyrettiği haberlerden öğrendiğini belirtiyor. Veli, "Türkan Saylan ve tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü için saat 14.00'te Anıtkabir'de tören yapılacağını duydum. Öğrencilere de tam 14.00'te orada olunacağı söylenmiş. Benim oğlum ve bütün okul öğrencileri bazı şeylere alet edilmek isteniyor. Ben kesinlikle böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Zaten eşim de il Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikâyette bulunacak." dedi. Hüseyin Keleş, İstanbul

18 Nisan 2009, Cumartesi
Kaynak:Zaman gazetesi
Öğrencinin yorumu:

Alıntı:
Yukarıda okuduğunuz haber bir palavradır arkadaşlar. Kendi okulum hakkında böyle bir haber çıkmasına sinirlendim. Anıtkabir'e gitme amacımız okulumuzun 125. yılında Ata'mızın önünde saygıyla durmaktı, eylem adına hiçbir şey olmadı. Bunun dışında "ismini vermek istemeyen veli"nin(ki böyle bir veli olmayıp hayali bir kişi de olabilir ama bu konuda kesin olarak diyebileceğim bir şey yok.) söylediği gibi 200 lira ise hiçbir zaman alınmadı. Ana-babalar duruma tepki gösterdi ifadesi ise kesinlikle yanlıştır, annem okul-aile birliğinde ve şikayet olsaydı okul-aile birliğine de edilirdi. Okul kıyafetleri ile gidilmesi ise zaten normal birşey insanların arasında eşitlik ve birlik duygusu için gerekiyor.
Bu konuyu açmamın sebebi gerçek ile alakası olmayan bu habere olan kızgınlığımı belirtmekti. Şahsen kendi okulum hakkında çıkan bu palavra haber beni çok üzdü ve sinirlendirdi.
Red_Neck isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)