![]() |
#1 |
![]() Reyting skandalı bu sefer geçiştirilemiyor. AGB'ye ikinci dava da açıldı. TİAK Başkanı Kayalıoğlu’nun rating usulsüzlüğü yapmakla suçladığı yapımcı Yasemin Nak, dava açtı ve ‘Bu iddia bana ve TRT’ye oynanmış bir oyun’ dedi Televizyon İzleme Araştırma Komitesi (TİAK) Başkanı Ömer Kayalıoğlu’nun rating ölçümü yapılan 20 haneye TRT’de yayınlanan Çılgın Kanal dizisinin izlenmesi için ayda 300’er lira verildiğini açıklaması mahkemelik oldu. Kayalıoğlu’nun suçladığı Çılgın Kanal dizisinin yapımcısı JOY PR’ın sahibi Yasemin Nak, maddi ve manevi zarara uğratıldığı gerekçesiyle dava açtı. Nak, ‘Hem bana hem de TRT’ye oynanmış bir oyun. Sektörü bilmemem, küçük bir yapımcı olmam ve TRT’nin yapımcılarla yaptığı ve istenen rating alınamadığında paranın yarısının ödenmesi anlaşması nedeniyle rating skandalında kurban seçildiğimi düşünüyorum’ diye konuştu. Böyle bir şey yapması halinde dizinin ratinginin yüksek çıkması gerektiğini anlatan Nak, ‘Adım rating skandalına karıştığından ve TRT izleyicisi 200 haneden ölçüm cihazları toplandığından ratinglerimizde büyük düşme oldu’ dedi. BENİ ORTAYA ATTILAR TİAK bir komisyon olduğu için doğrudan dava açamadığını belirten Yasemin Nak, ‘Uluslararası Reklamcılık Derneği (İAA) üzerinden TİAK’a ve Kayalıoğlu’na ayrıca AGB’ye tazminat davası açtım’ diye konuştu. Rating skandalına adının karıştırılmasını, 11 yaşındaki oğlunun internette göstermesiyle öğrendiğini anlatan Nak ‘Bu hem bana hem de TRT’ye oynanmış bir oyundur’ dedi. TİAK’ın Çılgın Kanal ismini ortaya atarak kendisini medyaya parçalatmak istediklerini söyleyen Yasemin Nak, ‘Tek doğru şey yasal olarak hakkımı aramaktı, sığınılacak yer mahkemeydi’ diye konuştu. TİAK ve AGB’ye 200 bin liralık tazminat davası Yasemin Nak’ın avukatı Banu Kan da TİAK, Ömer Kayalıoğlu ve AGB hakkında maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını söyledi. TİAK’ın statü olarak hem komisyon olarak göründüğünü hem de Türkiye çapında ihale açabilecek kadar büyük bir yapıya sahip olmasının çelişkili olduğunu kaydeden Kan, ‘TİAK’ın hiçbir tüzel kişiliği yok. Sadece Uluslararası Reklamcılar Derneğii İAA’ya bağlı bir komisyon. Onun içinde, hukuki ve cezai sorumluğulu da yok’ dedi. Kan, istedikleri tazminat miktarının 200 bin lira olduğunu da söyledi. Haber: Erdinç Akkoyun/Star
![]() Konu Ertuğrul ÖZGÜL tarafından (06-10-2009 Saat 10:13 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|