![]() |
#1 |
![]() ![]() İnkarcı ve günahkarların azapları, ruhları bedenlerinden çıkar çıkmaz başlar. Ölüm meleği gelir ve onların ruhlarına ; "Ey kötü ve iğrenç ruh! Çık bakalım şu iğrenç bedenden! Çık da git bakalım Allah'ın öfke ve gazabına " der. Allah teala şöyle buyuruyor: "Ama (eğer o) yalanlayıcı sapıklardan ise, işte ona da kaynar sudan bir ziyafet vardır! Ve onun sonu cehennme atılmaktır" Kabir, azabın başladığı ve ilk cezaların verildiği yerdir. Nitekim İsra hadsinde şu ifadeler geçmektedr. "... Daha sonra cehennmede bir topluluğun yanına geldim.Orada ki insanların kafaları, kayalarla vurularak eziliyordu. Kafaları her ezildiğinde, eski haline geri dönüyordu. Bu durum hiç ara vermeksizin sürekli tekrarlanıp duruyordu. "Ey cebrail bunlarda kim?" diye sordum. Cebrail, "Bunlar, farz namazları kılmayanlardır" dedi. Sonra üzerlerinde sadece ön ve arkalarını (avret yerlerini) kapatan bir bez parçası bulunan bir topluluğun yanına geldim. Bunlar, tıpkı hayvanların otlaması gibi dikenleri, zakkumu, cehennemin çakılları ve kızgın taşlarını yiyorlardı. "Ey cebrail, bunlar da kimn?" diye sordum. O da "Bunlar mallarının zekatlarını vermeyenlerdir. Allah onlara zulmetmiyor. Çünkü o kullarına asla zulmetmez" dedi fanihayatlar.blogspot.com
![]() Konu ultrAstribun tarafından (06-11-2009 Saat 00:39 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|