AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dini Konular Dinimiz hakkında öğrenmek ve paylaşmak istediğiniz herşey.

Stil
Seçenekler

Alt 06-12-2009, 19:50   #1
Kullanıcı Adı
reyAKbay
Standart Mü-min in Başına Gelen Musibet Ve Belalar..
*Musluman icin Allahu tealanin her hukmu hayirdir. Allahu tealanin kazasi, herkes icin hayir degil, sadece Musluman icin hayirdir. [Ebu Nuaym]

*Her bela, affedilecek bir gunah icin gelir. [Ebu Nuaym]

*Mumine gelen her bela, gunahlarina kefaret olur. [Buhari]

*Muminin gunahlari affoluncaya kadar bela gelir. [Hakim]

*Belayi nimet saymayan, kamil mumin degildir. [Taberani]

*Allahu teala buyuruyor ki: Mumin basina gelen isten, hoslansa da, hoslanmasa da, o is, onun icin hayirlidir. [Ibni Sahin]

Musluman Allahu tealanin dostudur. Dostlugun alameti ise, dostun belalarina, sIkintilarina sabretmektir. Kur'an-i kerimde mealen buyuruluyor ki:

Sabredenlere, mukafatlar hesapsiz olarak verilir. [Zumer 10]

Hoslanmadiginiz sey sizin iyiliginize; sevdiginiz sey de, kotulugunuze olabilir. Siz bilmezsiniz, Allah bilir. [Bakara 216]

reyAKbay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-12-2009, 20:16   #2
Kullanıcı Adı
Gökmen
Paylaşım çok güzeldi emeğine sağlık, zira günümüzde ufacık bir sıkıntıya dahi of çekmekten geri kalmıyoruz...

ALLAH c.c esirgesin...
Gökmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-12-2009, 23:13   #3
Kullanıcı Adı
reyAKbay
Teşekkür ederim.
Alt 06-12-2009, 23:20   #4
Kullanıcı Adı
Terennüm
Mü'minin işine şaşarım! Mü'minin her hâli hayırlıdır. O, kendisine bir musibet isabet ettiği zaman sabreder, bu, onun için hayırlıdır. Nimet isabet ettiği zaman da şükreder, bu da onun için yine hayırlıdır."hadisi şerif
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-12-2009, 23:33   #5
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Güzeldi yeni bir şeyler öğrendik Teşekkürler ReyAkBay
Alt 06-12-2009, 23:41   #6
Kullanıcı Adı
reyAKbay
Ben teşekkür ederim görüşleriniz için...
Alt 06-13-2009, 13:00   #7
Kullanıcı Adı
dilemma
Bu bir dilemma..
Yani başıma bir sıkıntı geliyor mesela önce diyorum ki "ben bunu hakettim, o yüzden geldi". Sonra düşünüyorum eğer imtihanda isek, bu da bir parçası.
Geçebilirsen daha büyüğü gelecek.
Sonra nedense içimden Allah kullarına zulmedecek değil, sen bu sıkıntıyı hakettin o yüzden oldu diyorum.
Sonrasında ise, asıl imtihan sıkıntıya uğradığımızda değil, nimete ulaştığımızda galiba diyorum.
İnsan hiçbir şükrünü bir musibete uğradığındaki yardım isteyen duası kadar içten, yüreği yanarak edemiyor çünkü..
dilemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-13-2009, 13:32   #8
Kullanıcı Adı
Feride
Esasında ben de bunları düşünüyorum sık sık. Başımıza gelen bela ve de musibetler,
ne amaçla geliyor. Şüphesiz Allah en iyi bilendir.

Önceleri başıma bir şey geldiğinde, mesela bir namazı kaçırdığımda, o gün mutlaka başıma istemediğim bir olay gelirdi ya da takip eden bir kaç gün içerisinde: ) En azından ben bu istemediğim hadiseleri o gün bir namaz kaçırdıysam ya da sadece farzını kıldıysam, buna bağlardım: )

Tabi ki gelecektir başımıza birşeyler. Bizden öncekiler neler yaşamamışlar ki. Bizler onlardan (sahabe dönemi) daha üstün bir mertebe de olmadığımıza göre..

Bunlar hep soru işareti ben de.. Tabi ki en iyisini Rabbim bilir.

İnşeAllah, imtihanımızı layıkıyla verebiliriz diye temenni ediyorum Allah'dan..

Güzel bir paylaşım. Teşekkürler reyAKbay..

Konu Feride tarafından (06-13-2009 Saat 13:34 ) değiştirilmiştir..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-13-2009, 18:12   #9
Kullanıcı Adı
reyAKbay
Aslında başımıza ne geliyorsa ilk yargımız malesef bu olamıyor en azından kendim için konuşuyorum.Çünkü tamamen ihlas ile alakalı bir durum,herkeste aynı olması beklenemez .Benim ihlasımın zayıflığından desem daha yeridir.
İşte ne zaman ki her musibetin O'ndan geldiğini,bizler için bir hayırın gerçekleştiğini,belkide makamımız için temellerin atıldığını yahut bir kurtuluşun müjdecisi olarak (vs. vs. bu örnekler çoğaltılabilir) düşünürsek asıl kazancımız o olacaktır inşallah.
Böylelerinden olmak dileğiyle...

Konu reyAKbay tarafından (06-13-2009 Saat 18:18 ) değiştirilmiştir..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)