AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-13-2009, 22:57   #1
Kullanıcı Adı
Red_Neck
Standart ÖSS veya SBS öncesi yapılan türbe ziyareti saçmalığı
Alıntı:
ÖSS Öncesi Türbeye Akın
ÖSS öncesi çok sayıda öğrenci Safranbolu’da türbeye akın etti.
Pazar günü yapılacak ÖSS öncesi öğrenciler ve aileleri türbelere akın etmeye başladı.
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunan Yıldız Baba Türbesi, Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) girecek adaylarla ailelerinin akınına uğradı.
Kendilerine farklı meslek dallarında hedefler seçerek 15 Haziran’daki ÖSS’ye hazırlanan öğrenciler, türbe ve yatırlara akın etti. Yıldız Baba Türbesi’ne giden öğrencilerden bazıları, manevi olarak rahatlamak için ziyarette bulunduklarını söyledi. Öğrenciler ve veliler büyük sınav öncesi tüm hazırlıklarını tamamladıklarını son olarak da zihin açılması, sınavın kazanılması için geldiklerini belirterek dua etti.
Çok sayıda kız öğrencinin geldiği Yıldız Türbesine daha önce ablası için geldiklerini söyleyen bir erkek öğrenci ise, "ÖSS için elimizden geldiği kadar hazırlandık. Şimdi Allah’ın izni ile sınavdan başarılı çıkmak için arkadaşlarla birlikte dua etmeye geldik" dedi.
Sınav için kızlarını türbeye getirdiğini söyleyen bir baba ise, "Çocuklarım artık son hazırlıklarını yaptı. Burada dua ederek sınava girecekler" diye konuştu.
Safranbolu ilçesinde bulunan Yıldız Baba Türbesi halk tarafından sürekli ziyaret ediliyor.
Böyle saçmalıkları daha önce gördünüz mü?

Arkadaşlar cidden diyorum gördünüz mü?Bu türbelere giden insanlar Allah'a ortak koştuklarının ve en büyük olan günahı - şirk - işlediklerinin farkında değiller mi?

Neymiş efendim?: "ÖSS için elimizden geldiği kadar hazırlandık. Şimdi Allah’ın izni ile sınavdan başarılı çıkmak için arkadaşlarla birlikte dua etmeye geldik."
Bu sözleri söyleyen bir Müslüman olamaz herhalde.Arkadaşlar böyle şeylere gelmeyin.Bunlar tamamen yanlış şeylerdir.O türbe de Hz.Muhammed bile yatsa dua edilmez.Allah'a başkasını kullanarak ulaşmaya çalışmaktır bu.Daha doğrusu şirk koşmaktır.En büyük günahı işlemektir bu.Ne yani türbede dua edince Allah seni daha mı iyi duyuyor?Türbelere sadece o kişinin ruhuna dua etmek için gidin.Allah'tan bir şey istemek için sakın gitmeyin.Allah'tan bir şey istiyorsanız açın iki elinizi dua edin Allah sizleri her yerde duyar, hiç ama hiç merak etmeyin.

Bu sizlere uyarımdır arkadaşlar.Lütfen daha dikkatli olalım.

Saygılar...

 


Konu Red_Neck tarafından (06-13-2009 Saat 23:01 ) değiştirilmiştir..
Red_Neck isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-13-2009, 23:48   #2
Kullanıcı Adı
Feride
Standart
Şimdi sapla samanı karıştırmamak lazım. Ben de alıntıladığım yerleri veriyorum..

Evet, halk birçok alanda yanlışlıklar yapabilir, eksiği, noksanı, hataları olabilir... Nitekim yapılan kabir ziyaretlerinin pek çoğunun, dinimiz açısından ele alındığında ne maksada, ne de usûl ve âdâba uygun olduğu görülür...

Doğrudan Allah’tan başka hiçbir şeyden, hiçbir kimseden herhangi bir istekte bulunulmaz. Bu doğru... Her şeyi veren de alan da hakikatte Allah’tır. İbadetin her nev’i/türü de sadece Allah için yapılır; buna kesilen kurbanlar da dahil... Ancak dinimizde bir de “tevessül” denilen kavram var. Yani, Allah’ın yardımını dilerken araya bir vasıta koyarak, “yâ Rabbi, filan kulunun (peygamberin, evliyanın, şeyhin,...) hatırı, yüzü suyu hürmeti, nezdindeki makamı-mertebesi için bana şunu ver, lûtfet, şu dileğimi kabul buyur...” demek... Buna da meşru değildir, şirktir diyemeyiz. Dinimizdeki bu uygulamayı göz ardı edemeyiz.


Yardım Allah Teâlâ’dan istendiğine göre, verecekse araya aracı/vasıta koymadan da verebileceğine inanıldığına göre, “dileklerin kabulünde faydalıdır” inancı ile araya, Hakk’ın sevgili kullarından birini koyup, “onun hatırı için” demek, elbette ki şirk olmaz. Tam tersine bu davranış, Allah Teâlâ’nın, zatına yaklaşmaları için mü’minlerden uymalarını istediği bir usûlün yerine getirilmesi olur.

O bakımdan İslâm âlimlerinin pek çoğuna göre, özellikle de tasavvuf erbabınca Peygamber Efendimiz (s.a.v.), diğer peygamberler (aleyhimüsselâm), ashâb-ı kiram (r.anhüm), velîler (k.esrarahüm), hatta salih ameller vasıta kılınarak Allah’a dua edilmesi, ondan yardım istenmesi meşru görülmüş, hatta teşvik edilmiştir. Bu konuda diriler için caiz olan ölüler için de caizdir.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz “Kabirleri ziyaret ediniz; çünkü ziyaret ölümü hatırlatır”(Müslim, Sahîh, 3, 65.) buyurmuşlardır.

Ölümü hatırlamak ise, nefsin ihtiraslarını frenler ve insanın doğru yolda devamını temin eder.

Konu Feride tarafından (06-13-2009 Saat 23:55 ) değiştirilmiştir..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım