06-14-2009, 10:51 | #1 |
ÖSS Bayramı Kutlu olsun!..
Malum.. şu satırları yazdığım saatlerde binlerce öğrenci arkadaşımız.. sistemin yanlış işleyişiniinin bir numunesi olarak 'geleceği' için ter dökmekte..
Gelin bugün sistemi sorgulayalım.. "Nasıl oluyorda.. oluyor?!!..." zihni sinir türünden bir kumpas içirisinde öğütülen hayatları, masaya yatıralım. Ben kendi adıma, Bu ülkenin Üniversitesinde 2 yılımı heba ettim.. Ta Lise çağlarında başlayan yanlış uygulamaların defalarca kurbanı oldum. İstemediğim halde Fransızca öğrenmeye 'itildim'.. İstemadiğim halde Fen Bölümünü okudum ve istemeyerek 2 yılımı adı 'İşletme' Fakültesi olan ne üdüğü belirsiz 'Akademik(!)' eğitim aldım.. ve parasızlıktan okuyamayarak askere gitmek zorunda bırakıldım.. Rab'bim önüme yurtdışı olanakları çıkartmasa bu 'Ukte' içimi yiyip bitirebilirdi.. Yurdışında okuduk, bu seferde; 'YÖK Krallığı' diye bir despotizmin hegomoyası içerisinde boğulduk.. Diplomama denklik verilmeyince otomatik olarak 'Lise' seviyesine düştük.. Hala Mıami Üniversitesinde yüksek Lisan okuyorum..oda bitti sayılır.. YÖK Sultası tanımasın.. Doktora da yapacam.. Bu yanlışlıkların kurbanı olarak doğru dürüst bir iş bile bulamıyorum.. Yani sizin anlayacağınız dostlar, ÖSS girmek sisitemin sadece bir figürasyonu.. Sizce de haksız mıyım?..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-14-2009, 11:55 | #2 |
Sayın Hidayet.
Tartışmayı herkez başlatabiliyor. Çözüm öneriniz var mı? (: Bunları yıllardan beri konuşuyoruz ama sistem bütün acımasızlığıyla bize yapmadığını bırakmıyor... |
|
06-14-2009, 12:14 | #3 |
Bak beyin fırtınası başladı bile..
|
|
06-14-2009, 12:17 | #4 |
öncelikle aile ve nüfus planlaması yapılmalı
insanlar 3'er cocuk yapmalı böylece hem genc nesil olusur hem de kişi basına düşen gelir artar aynı zamanda nüfus azaldığı için sınav sisteminin üzerindeki yuk hafifler... okullar proje hazırlanarak girilecek yerler olur |
|
06-14-2009, 12:20 | #5 |
Vakıf üniversiteleri yapılması konusunda teşvikler yapılmalı.
Ah ah Hocamız burda olacak ki... |
|
06-14-2009, 12:34 | #6 |
En iyisi benim Okuduğum Ülke olan USA sistemi..
Yanlış anlaşılmasın, Sistemi öyle bir kurmuşlarki.. hiç bir vatandaş ; ç i ğ n e n m i y o r.. harcanmıyoor!.. Her şekilde istifade ednilmeye çalışılıyo. Biz de de yavaş yavaş oturtulmaya başlayan SBS gibi.. ayrıntılara devam edeceğim.. |
|
06-14-2009, 15:21 | #7 | |
Alıntı:
Ama abi. O sistemin tam oturtulması için eğitim sisteminin ezbercilikten çıkarılmasıda gerekilmiyormu. Siz daha camiyi yapmadan mihrabını getirtmişsiniz gibi... |
||
06-14-2009, 20:03 | #8 |
Haklısın kardeş..Herşey bir yana İdealist hocalar.. Fikir minberinde öğrenciler.. Dediğin gibi yapılacak onca iş ve mücadele lazım ve herşyden önce 'Ruh' lazım..
Benim okuduğum Üni. ne yalan söyleyeyim, ders çalışmam için, inanılmaz bir şekilde beni motive ediyo.. Ondan sonra, "Bizim Üniversiteler İlk 500 arasına niye giremiyo?.." Girse şaşıracağım zaten.. |
|
06-14-2009, 20:29 | #9 |
Benim düşüncem;
1. Ailelere en büyük iş düşüyor. Tek iş imkanı üni. gibi gösterilmemeli başka alanlarada yetenekler ölçüsünde öğrenciler kayabilmeli. Eş dost akraba baskısı kalkmalı. 2. Özel sektörün büyük firmaları işbilen eleman bulamıyor. Herşeyi devletten beklememeli kendi eğitim merkezlerini açıp kendi elemanını yetiştirmeli. 3. 25 sene calısan memur vatandaşlar biraz daha genclere acımalı emekli olmayı bilmelidir.Ki yığılma aşılsın Hem öss ye giriş azalacak hemde mezun olanlardaki birikim azalacak. 4. Öss yerine her öğrenci uzman rehberciler denetiminde zevk aldıkları, yetenekli oldukları bölümleri belli bir başarı seviyesini geçip seçebilmeli ki mesleklerini sadece para kazanmak için değil birşeyler keşfetme öncü olmak içinde çalışsınlar. Benim aklıma bunlar geliyo ülke şartlarına göre mantıksız olabilir fakat ülke şartlarıda değişebilir |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|