AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-16-2009, 17:27   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Arrow İkinci Plan Ortaya Çıktı!

Senaryonun adı "Yansı"

Türkiye Genelkurmay’a ait ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı tartışırken, Jandarma’nın hazırladığı yeni bir eylem planı ortaya çıktı. Senaryonun adı "Yansı"

Türkiye Genelkurmay’a ait ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı tartışırken, Jandarma’nın hazırladığı yeni bir eylem planı ortaya çıktı. 2003 tarihinde hazırlanan planda filmlere taş çıkaran tam sekiz senaryo var.

İleride Genelkurmay Başkanı olabilecekken emekliye ayrılan ve AK Parti ile Gülen karşı eylem planını hazırlayan ekip için Orgenerla İlker Başbug’u iki defa uyardığını söyleyen komutanın Taraf’a ulaştırdığı İrticai Tehdidine Karşı Alınacak Tedbirler raporu birbirinden ilginç sekiz senaryoyu kapasıyor. Rapor, 2003 yılında Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlandı ve Genelkurmay Başkanı’na da sunuldu. ‘Yansı’ kod ad verilen senaryoların hayata geçilmesi için baskın yapılacak yerlerde güvenlik kuvvetlerince çekilmiş olay yeri ses ve görüntü kayıtlarının yanı sıra bilgisayar CD’leri disketler ve evlerin krokisinin de yer aldığı 32 ayrı belge ve delilin dosyalarda bulundurulması isteniyor. Baskın yapılacak yerler arasında çocuk kreşleri de sayılıyor. Baskınlarda din aleyhtarlığı gibi algılanmasına denen olabilecek yaklaşımlardan kaçılması da emrediliyor.

Hassasiyetimiz Kayboluyor
Durum tespitinin yapıldığı raporda, “irticai unsurların mevcut anayasal düzeni yıkmak ve yerine şer’i hükümlerine dayalı bir İslam devleti kurma amaçlarından vazgeçmediği” ileri sürülüyor.

İrticai olaylar nedeniyle öngörülen cezaların azlığından rahatsızlık duyulduğu belirtilen raporda, bunun TSK personelini olumsuz etkilediği ve irticai faaliyetlerin takibinde hassasiyetin kaybedilmesine neden olduğu savunuluyor.

Yetersiz yapılan tahkikatın şüpheli ve sanıkların beraatını kolaylaştırdığı anlatılan raporda bunun önlenmesi için şunlar öneriliyor: “Operasyon ve tahkikatın her safhasında bütün delillere ulaşılması ve bunları fotoğraf ve video kaydı ile delillendirilmesi hayati önem taşımaktadır.”

Kreşleri de Takip Edin
Raporda, “irticai unsurlara” sürekli kontrol altında olduklarının hissettirilmesi isteniyor ve şöyle deniyor: “Cumhuriyet ilke niteliklerine aykırı tutum ve faaliyetleri tespit edilen öğrenci yurtları, özel okullar, dernekler, vakıflar, kurslar, kreş ve gündüz bakım evleri dershaneler mutlaka takip edilmelidir…”

Kadın memurların kılık kıyafet yönetmeliği gereği türban kullanmadıkları ama saçlarını kapatmak için peruk taktıkları belirtilen raporda, “ Bu nedenle daha önce Jandarma Genel Komutanlığı’nca yayımlanmış olan istihbarat dokümanları sadece istihbarat personeli tarafından değil, suç ve suçlulukla mücadelede görev yapan personel tarafından da çok iyi incelenecektir” deniyor.

Bu açıklamaların ardından irticaya karşı sekiz senaryo sıralanıyor ve bunların hayata geçmesi için yapılması gerekenler anlatılıyor. İşte o senaryoların bazılarından başlıklar:

KURBAN DERİLERİNİ KİM TOPLUYOR?

GİZLİ KAMERA İLE ÜFÜRÜKÇÜ OPERASYONU

DİNİ EĞİTİM ALAN ÇOCUKLAR

‘A ŞEYHİ’NİN EVİNİ TAKİBE ALALIM

KÖY İMAMIN HAYALİ SÖZLERİ

ONUN DÖNEMİNDE YAZILDI

"İrticai Tehditlere karşı alınacak Tetbirler" raporunun yazıldığı 2003 yılında Jandarma Genel Komutanı Ergenekon sanığı Şener Eruygur'du. Eruygur Ergenekon İkinci İddianamesi kapsamında 22 Temmuz'da başlayacak davada hükümete karşı darbe teşebbüsü suçundan hakim karşısına çıkacak. Eruygur sağlık nedenleri nedeniyle bir süre önce tahliye edilmişti.



habervakti.com

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım