AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-20-2009, 15:35   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Yine Yalan... Yine Milliyet
Milliyet; Dr. Alp Aslandoğan'ın "Cemaatin hedefi her Türk vatandaşının bir şekilde hareketle içli dışlı omasıdır" sözlerinin Gülen'e ait olduğunu yazmıştı. Ancak Aslanoğlu "o sözler bana ait" dedi.

--
DUYDUKLARINI DEĞİL DUYMAK İSTEDİKLERİNİ YAZDILAR
Milliyet'in çirkin çarpıtmasına cevap

Milliyet bugün 'Hedefimiz her Türkün cemaatle ilişkisi olması' başlıklı bir haber yayınladı.

Haberde kullanılan 'Cemaatin hedefi, her Türk vatandaşının bir şekilde hareketle içli dışlı olmasıdır.

Herkes potansiyel hedeftir' cümlesindeki kelimelerin çarpıtılarak tercüme edildiği ortaya çıktı.


İşte Dr. Alp Aslandoğan'ın açıklaması:

Washington DC'deki Uluslararası ve Stratejik Çalışmalar Merkezi (CSIS)'de 17 Haziran tarihli konusma ve soru-cevaplardan hareketle hazırlamış oldugunuz haber metninde dogru aktarımların yanında hakikatle örtüşmeyen beyanlar ve yanıltıcı ifadeler bulunmaktadır. Müşahhas olarak:

Haberin Milliyet internet sitesinde başsayfaya yansıyan kısmında söylenenleri sanki Sayın Gülen söylemis gibi bir izlenim oluşturulmuştur. Halbuki ben konuşmamın başında şahsım adına konuştugumu ve herhangi bir kurumu veya kisiyi temsil etmedigimi belirtmistim. Yazinin butununde "iz" seklindeki kiplerle sanki hareket adina konusuyormusum gibi bir izlenim birakilmaktadir ki bu tamamen basta yaptigim uyariyi yok sayma demektir.

Unvanim yanlis yazilmistir, baskan degil yonetim kurulu uyesi olacaktir. Davetiye metnine veya Hurriyet gazetesinde yer alan haber metnine bakildiginda dogrusu gorulecektir.

Kadrolasma ile ilgili sorunuza verdigim cevap tamamen saptirilmistir. Ben "Turkiye'de hicbir siyasi lider, diger siyasi lideri kadrolasmakla suclayamaz cunku gecmiste butun siyasi partiler bunu yapmistir" seklinde bir ifade kullanmistim, hareket katilimcilarini kadrolasma ile ilgisi konusunda ise boyle bir kalibin bulunmadigini belirttim. Ancak siyasi liderlerle ilgili ifadem hareket katilimcilari icin gecerliymis gibi yan yana getirilerek anlam saptirilmistir.

Cemaatin mali durumu hakkinda sorulari yanitsiz biraktigim iddia edilmistir. Halbuki hareketin cevresi icinde yer alan kurumlarin defterlerinin denetlendigini ve bunlarin incelenebilecegini belirtmistim. Bireylerin verme kultiriyle ilgili de sosyolojik calismalarin yapildigini belirtmistim.

Hareketin hedefinde her Turk vatandasinin bir katilimci olmasi oldugunu belirtmistim. Burada katilimci ifadesi gonullu katilimciligi ima etmesi itibariyle onemli olmasina ragmen atlanmis, hedef kelimesi kullanilarak baska anlamlara cekilmek istenmistir.

Belirtilen hususlarla ilgili haber metnin duzeltilmesini veya bir aciklama yayinlanmasini saygilarimla arzederim. Konusma metni ve ses kayitlarinda bahsi gecen mevzularla alakali kullanilan ifadeler mevcut oldugundan gerekirse tekzib hakkimi hukuki yollarla arayacagimi arzederim.




/

 

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-20-2009, 15:36   #2
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart
Bu da yalan:



Alıntı:

Hedefimiz her Türkün cemaatle ilişkisi olması

Gülen Enstitüsü Başkanı Dr. Alp Aslandoğan,“Türkiye'nin her şehrinde hareketin bir şubesi ya da bir yapısı var. Cemaatin hedefi, her Türk vatandaşının bir şekilde hareketle içli dışlı olmasıdır. Herkes potansiyel hedeftir” dedi

ABD'nin Houston kentinde faaliyet gösteren Gülen Enstitüsü Başkanı Dr. Y. Alp Aslandoğan, Washington'daki Uluslararası ve Stratejik Çalışmalar Merkezi (CSIS) Türkiye Programı Direktörü Dr. Bülent Alirıza'nın yönettiği bir panelde, cemaatin son dönemde içinde bulunduğu tartışmalı konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında cemaatin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile bir sorunu olmadığını belirten Aslandoğan, “Son olaydan sonra Gülen bir açıklama yaparak, Türk ordusunu yıpratmanın doğru olmadığını söylemiştir. Ordu hepimizin ordusudur. TSK'da münferit olarak cemaati sevmeyenler olabilir. Ama bazı emekli askerlerin de cemaate büyük sempati beslediğini biliyoruz” dedi.

Gülen cemaatinin 1960'larda Fetullah Gülen'in İzmir'deki vaazlarıyla başladığını ve Kestane Pazarı'ndaki dershanenin öğrencileri aracılığıyla yayıldığını anlatan Aslandoğan, “Hareket sadece gönüllülerin ve aynı değerlere bağlı insanların desteğiyle 40 yılda yardım teşkilatı, okulları, hastaneleri, bankaları, işadamı grubu ve medya ayağı olan uluslararası bir hareket haline geldi” diye konuştu. Hareketin bir hiyerarşisi ve bir merkezi olmadığını belirten Aslandoğan, “Türkiye'nin her şehrinde hareketin bir şubesi ya da bir yapısı var. Hareket, devletin diğer organlarına olan güvensizlikten doğdu. Halk, bu hareketin paralarını alıp gitmeyeceğini gördü. Cemaatin hedefi, her Türk vatandaşının bir şekilde hareketle içli dışlı olmasıdır. Herkes potansiyel hedeftir. Kapı herkese açıktır” dedi

"Herkes % 5, 10, 15 yardım yapar"

“Cemaatin mali durumu hakkında şeffaflık” sorularını yanıtsız bırakan Aslandoğan, “Bunu açıklamak mümkün değil. Harekete giren herkes maddi durumuna göre, yüzde 5, 10, 15 yardım yapar. Bir işçi yılda 500 dolar verir, bir işadamı 1 milyon dolar verir. Bunun hesabı yoktur. Vereceğimiz rakamın manası yoktur” ifadesini kullandı.

Bağış toplantılarının evlerde “çay sohbetleri” ile başladığını ve her davetlinin çevresindekilerden birkaç kişiyi daha harekete getirmek için cesaretlendirildiğini anlatan Aslanoğlu, “Bu hızla büyüyen hareket çok yakında Türkiye nüfusunun önemli bir çoğunluğunu içine alacaktır” dedi.

'Saylan'a tavır münferit'

Aslandoğan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çağdaş Eğitim Vakfı gibi eğitim kurumları ve yöneticileri hakkında Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonunda yapılan yayınlar hakkında, “Bazı yayın kuruluşlarında bireysel tavır almalar olmuş olabilir. Bunlara münferit olaylar olarak bakmak gerekir. Hiçbir sivil toplum kuruluşuna karşı değiliz. Memlekette herkese hizmet verecek kadar sorun var” diye konuştu.

Gülen Hareketi'nin tüm partilere eşit mesafede durduğunu iddia eden Aslandoğan, “Hareketin içindeki isimlerin bir partiden aktif siyasete girmesini istemeyiz. Onun yerine tüm partilerde aktif olarak görev almalarını tercih ederiz” dedi.

Taraf gazetesinde yayımlanan “İrticayla Mücadele Eylem Planı” belgesi hakkında, “Gülen hareketini yok etmeye çalışmak kendi içinde bir çelişkidir. Çünkü, bu hareket Türk halkından güç alıyor. Bunu yıkmak Türk halkını yıkmaktır” ifadesini kullanan Aslandoğan, “Hareket bir kişinin hareketi değildir. Sayın Gülen arkasında Mevlana gibi bir felsefe bırakmak istiyor” diye konuştu.

'Biz de kadro dışıydık'

Aslandoğan, AKP iktidarında özellikle Emniyet, Milli Eğitim, Adalet ve Sağlık Bakanlığı'ndaki kadroların Gülen hareketinden seçildiği iddiaları için ise, “Kadrolaşma her hükümette vardır. Daha önce de bizler kadro dışında tutulurduk. Bunda özel bir durum yok. Bunu ispatlayan belirgin bir kalıp da yok” yorumunu yaptı.

Her Türk vatandaşının Gülen hareketi ile bir şekilde ilgili olmasını istediklerini söyleyen Aslandoğan, “Asla bir siyasi parti olmak, devleti ele geçirmek istemiyoruz. Türkiye'nin açık ve ayrımcılığın olmadığı, herkesin her konuma gelebildiği bir toplum olmasını istiyoruz” dedi.

Cemaatin laiklik anlayışını “Amerikan laikliğini istiyoruz” diye anlatan Aslandoğan, Gülen Hareketi'nin eğitimle başladığını belirtti. 1980'lerde Anadolu'daki muhafazakâr halkın, çocuklarının bilim, hukuk, ordu gibi konularda eğitim görmesini istemediğini iddia eden Aslanoğlu, “Ama Gülen bunun doğru olmadığını, dindarların da bu okullara gitmesi gerektiğini savundu” diye konuştu.


Ahu Özyurt

Kaynak:

Konu FarukARSLAN. tarafından (06-20-2009 Saat 15:40 ) değiştirilmiştir..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
fethullah gülen, haber, milliyet, samanyolu, yalan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi