AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-20-2009, 21:48   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Dönmez hakkında ayrıntılı iddianame

Askeri savcılık, Yarbay Dönmez'deki krokiler aracılığıyla bulunan mühimmatla ilgili ayrıntılı bir iddianame hazırladı. İddianamenin detayları şöyle:

Ankara Zir Vadisi ve Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ele geçirilen mühimmat ve silahlarla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, bulunan malzemelerle ilgili detaylı bir çalışma yapıldığı dikkat çekiyor.

El bombalarından dürbüne kadar her malzeme için detaylı raporların yeraldığı iddianamede, Yarbay Mustafa Dönmez'in ifadesiyle, iletişim tespit tutanakları arasındaki çelişki de ortaya konuluyor.

Zir Vadisi ve Sapaca'dan Çıkan Mühimmat Yeniden Gündemde
Ankara Zir Vadisi ve Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ele geçiliren mühimmat ve silahlar yeniden gündemde. Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede ele geçirilen malzemelerle ilgili önemli detaylar yer alıyor.

İddianamede, ele geçirilen malzemelerle ilgili yetkili bütün birimlere yazı yazıldığı ve cevap alındığı anlaşılıyor. İddianamede özellikle bir nokta dikkat çekiyor. Aramalarda ele geçirilen G-3 piyade tüfeğiyle ilgili hiç bir yerde kayıt yok.

El Bombalarına İlişkin Detaylar Dikkat Çekici
İddianamede ön plana çıkan en önemli noktalardan biri el bombaları... El bombalarıyla ilgili olarak Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nca hazırlanan raporda, ele geçirilen el bombalarından bir bölümü kendileri tarafından üretilmiş.

Rapora göre de aynı kafile numaralı bombaların bir kısmı 15 Haziran 1981 'de, diğerleri ise 5 Ekim 1984 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na verilmiş.

İddianamede yer alan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın cevap yazısında, aramalarda bulunan 13 silahtan 3 tanesinin Yarbay Mustafa Dönmez ve eşi Binbaşı Fatma Dönmez'e ait olduğu ve envanterde bulunduğu bildiriliyor.

Komutanlığın yazısında, el bombalarından 2'sinin kafilesinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunmadığı, diğer 10 el bombasının kafile numarasının Kara Kuvvetleri komutanlığı envanterinde bulunan el bombası kafileleriyle aynı olduğu yer alıyor.

"Krokiler Dönmez'in El Ürünü"
İddianamenin son sayfalarında ise Zir Vadisi'ndeki mühimmatın yerini gösteren krokiyle ilgili İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı ile Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı'nın raporuna yer veriliyor.

Raporlarda, yazıların genel şekli, ortak harf ve rakamların yapısı, yuvarlak harflerin başlangıç ve bitim noktası ve karakteristik özellikler yönünden benzerlikler görülerek 8. sayfadaki kroki içindeki yazıların Yarbay Mustafa Dönmez'e ait olduğu kanatine varıldığı belirtiliyor.

Dönmez'in İfadesindeki Çelişkiler
Askeri savcılık dışında kimseye ifade vermeyen Mustafa Dönmez ifadesinde, eşinin rahatsızlığı nedeniyle Sakarya'daki eve ve Ankara'daki lojmana son 3 ay içinde birkaç kez uğradığını belirtiyor. Dönmez ifadesinde ayrıca Sapanca'daki evinde bekçi olarak kalan kişinin bir anda ortadan kaybolduğunu da belirtiyor.

Ancak iletişim tespit tutanakları Yarbay'ın ifadelerini doğrulamıyor. Tutanaklara göre, Yarbay Dönmez, üç ay içinde hemen hemen her haftasonu ve tatillerde hatta arama yapılmadan önceki haftasonu bile Sapanca'ya gitmiş, Yenikent'teki lojman telefonundan değişik tarihlerde aramalar görüşmeler yapmış.

Ayrıca, aynı tutanaklara göre, Yarbay Dönmez, kaybolduğunu söylediği bekçiyle de belirttiği tarihlerde görüşmeler yapmış.




timetürk.com

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım