AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-22-2009, 12:04   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Baykal Gülen'in konuşmalarını izliyor
Son bir yıldır Baykal daha çok Meltem TV karşısına geçiyor; Gülen'in konuşmalarını izliyor.

CHP'nin, Fethullah Gülen cemaatine ilişkin tavrı çok açık. Bugüne kadar cemaat ve kadrolaşma iddialarını sürekli gündeme getiren CHP lideri Baykal ve CHP'lerin cemaate karşı yeni bir bakış geliştirdiği görülüyor. Hürriyet Gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin'in tespiti bugünkü köşesinde verdiği anektodla doğrulandı.

CHP'nin tutumu AKP içindeki bazı kadrolara da sıçramış gibi
CHP'de, Fethullah Gülen cemaatine karşı yeni bir bakış görülüyor. Bunda Gülen'in, ülkenin hemen hemen her gündemi üzerinde değerlendirmelerde bulunan konuşmalar yapmaya başlamasının izleri hissediliyor. "Devlet içinde kadrolaşma" iddiaları da en az bu kadar önemli. Aslında "devletteki kadrolaşma" konusunda askerin bilinen, CHP'nin giderek keskinleşen bu tutumu, AKP içindeki bazı kadrolara da sıçramış gibi.

Milli Görüş geleneği Gülen cemaatine karşı atağa geçti
Liberal
AKP'lilerin tavrı normal de, Milli Görüş geleneğinden gelen kadroların da Gülen cemaatine karşı atağa geçtiği yönündeki bilgiler sıklaşmaya başladı ve bu çerçevede, "Emniyet'teki son atamaları doğru okuyabilecek bir uzman epey şey anlatır" diyen çok. İşin CHP boyutuna dönersek, görebildiğim manzarayı aktarmaya çalışacağım.

Görüntüler de yok oldu
CHP ile cemaatin ilişkileri hiçbir dönem sıcak olmadı. Baykal'ın cemaatle teması hep alt düzeyde kaldı; zaman zaman bu kesimin önemli gazetecileriyle buluşması dahi bu alt düzey ilişkilerin sonucuydu. Baykal'ı geçmişte bir-iki kez bu isimlerle sinemalarda gördük. Ancak ilerleyen süreçte bu görüntüler dahi yok oldu gitti.

Baykal'ın cemaate mesajı
Bunda, o dönem Baykal'ın, Şemdinli olayları sonrası yaşanan gelişmeler üzerine cemaate verdiği mesajlar etkili oldu mu bilemem; ama mesaj şuydu: "Açılan soruşturma, Yaşar Büyükanıt'ın
genelkurmay başkanlığının önünü kesme girişimleri cemaatle bağlantılı görülüyor. Bunun izleri yok gibi de değil. Bu tabloyu tavrımızla değiştirdik. Ama bu olay, devlette kadrolaşma için özel çaba gösterdiğinizi, adam yetiştirdiğinizi çok somut ortaya koyuyor. Bu anlayış büyük bir yanlışı gösteriyor."

Kurumun değil de cemaatin amacı öne çıkarılırsa..
Baykal'a göre yanlış şuradan kaynaklanıyordu: "70 milyon Türk vatandaşının hepsi yargıda, silahlı kuvvetlerde, bürokraside, eğitimde, her alanda kamuda çalışma hakkına sahip. Bundan kimse hariç tutulamaz. Sen de girersin; ama cemaat üyesi olarak değil, vatandaş olarak. Unutmayın ki, kamuya girildikten sonra görev, bağlı olduğun kurumun amacını gerçekleştirmektir. Kurumun değil de cemaatin amacı öne çıkarılırsa işte orada sorun doğar. Tehlikeli görülen ve izleri var olan sıkıntı bu."

CHP'nin şüpheleri artıyor
"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinin ortaya çıkmasından sonra Baykal ve arkadaşlarının bu noktadaki şüpheleri daha da artmış.

Çünkü, belgenin hazırlandığı savunulan günlerde, Gülen'in, "Bazı şer şebekeleri hakiki Müslümanları terörist gibi göstererek yeni bir irtica yaygarası koparabilirler" demiş olmasına özel dikkat çekiliyor.

Malum
CHP'de, "Gülen cemaati devlet hiyerarşisi dışında paralel hiyerarşi kuruyor" kanısı öteden beri etkili.

MELTEM TV başındaki Baykal
Son bir yıldır Baykal daha çok Meltem TV karşısına geçiyor; Gülen'in konuşmalarını izliyor ve siyasi içeriğin yoğunlaştığı tespitini yapıyor.

Baykal'ın bunu da 'paralel hiyerarşi' nedeniyle, "Cemaatin kendine güveninin artışı" işareti saydığına yönelik izlenim alıyorum.

Baykal'ın bu tutumunu
CHP'nin diğer yöneticilerinde de görüyorum ve artık cemaatten gelen davetlere daha kapalı olduklarını fark ediyorum.

Sonuçta gördüğüm;
CHP'nin Gülen cemaatine yönelik bundan sonra daha titiz, daha etkili, daha farklı bir çalışma ve yaklaşım içinde olacağıdır.

Haberform

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi