AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dini Konular Dinimiz hakkında öğrenmek ve paylaşmak istediğiniz herşey.

Stil
Seçenekler

Alt 06-23-2009, 19:14   #1
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Standart Ateistin Evliyaya Üç Sorusu
Ateistin biri Evliyaya gelir ve şu üç soruyu sorar:

1- "Madem Allah var bana göster"
2- "Madem Allah olacakları biliyor ve kullarına neden ceza veriyor ? herşey Allahın takdiri ile oluyorsa kullar birbirinden neden şikayetçi oluyor ?"
3- "Şeytan ateşten yaratıldı diyorsunuz cehennem ateşi şeytanı nasıl yakacak peki ?"

Alim, ateistin bu soruları üzerine eline topraktan yapılmış bir kerpic alır ve ateistin kafasına vurur. ateist, mahkemeye gidip evliya hakkında şikayette bulunur. Yargıç alime sorar: "Neden bu adamın kafasına kerpicle vurdun ? Alimde bunun üzerine şu cevabı verir.
"Bana üç soru sordu, Allah varsa bana göster dedi. şimdi kendisinin başı ağırıyor o da bana ağrıyı göstersin. Bu birinci sorunun cevabıdır. İkinci soruya gelince ise Madem Herşey Allahın takdiri kullar neden birbiri hakkında şikayette bulunur diye sordu peki bende kendisine soruyorum neden acaba beni mahkemeye şikayet etti ? üçüncü soruya gelince ise "Şeytan ateşten yaratıldı diyorsunuz peki ateşten yaratılan şeyi ateş nasıl yakar" diye sordu. Ben de elime kerpici aldım kafasına vurdum. Topraktan yaratılan insana topraktan yapılan kerpic nasıl zarar veriyorsa ateşten yaratılan şeytanı da cehennem ateşi öyle yakacaktır.
Bu cevabın üzerine diyecek bişey bulamayan ateist iman eder ve Evliya da serbest kalır.

Konu BlueMoon tarafından (06-23-2009 Saat 19:37 ) değiştirilmiştir..
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-23-2009, 19:27   #2
Kullanıcı Adı
El Emin
Çok muhteşem
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-23-2009, 19:28   #3
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
çok güzel ama bazı uygunsuz kelimeler yayınlananamamaktadır ;)
ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-23-2009, 19:34   #4
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Alıntı:
ATmaCA53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çok güzel ama bazı uygunsuz kelimeler yayınlananamamaktadır ;)
aslında orada uygunsuz bir kelime yok. çünkü hepimiz topraktan yapılan tuğlaya ne ad verildiğini biliyoruz. biz köyde o evlere kerpic ev deriz ker(Uygunsuz kelime. Yönetimle irtibata geçiniz)(Uygunsuz kelime. Yönetimle irtibata geçiniz)(Uygunsuz kelime. Yönetimle irtibata geçiniz) yazdım koruma modu devrede sanırım :D
Alt 06-23-2009, 19:58   #5
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Peki gerçek mi bu çok merak ettim.Çünkü çok etkileyici.
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-23-2009, 20:08   #6
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Alıntı:
[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki gerçek mi bu çok merak ettim.Çünkü çok etkileyici.
evet diyanetin takvim kağıdında okudum güzel gerçekten. islam evliyaları yalan söyleyecek hali yok ya haşa :D

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)