AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-26-2009, 16:21   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart M. Altan'dan Başbuğ'a Yanıt

Org. Başbuğ'un askeri yargı konusundaki sözlerini üstüne aldığı gözlenen Mehmet Altan, Başbuğ'a sert yanıt verdi.

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'ın bügünkü konuşmasında Askeri yargının bağımsızlığı konusu üzerinde dikkatle durdu. Askeri yargının bağımsız olduğunun altını önemle çizdi.

Çünkü Taraf Gazetesi'nin ortaya çıkardığı belgenin askeri yargı tarafından soruşturulması bu soruyu daha popüler yapmıştı.

Hatırlarsanız Org. Başbuğ irtica eylem belgesinin ortaya çıkmasından sonra ilk olarak Ertuğrul Özkök'e konuşmuş ve Özkök'ün askeri yargının bağımsızlığı konusundaki sorusuna yine aynı yanıtı vermişti: Askeri yargı bağımsızdır.

Askeri yargıya yapılan en temel eleştirilerden birisi demokratik bir ülkede çift başlı yargının olmayacağına ilişkindi.

Nitekim bu konuyu dile getiren akademisyenlerden başında Mehmet Altan geliyordu.

Hatırlarsanız hafta başında Gazeteci-Yazar-Akademisyen Mehmet Altan'la bu belge ile ilgili bir röportaj yapmış ve burada yayınlamıştık.

Mehmet Altan o röportajda askeri yargı konusudan şunları söylüyordu: "Benim ömrüm çift başlı yargıyı yazmakla geçti. Eğer bir ülkede çift başlı yargı varsa orada hukuk yok demektir. Çünkü çift başlı yargı demek, askeriyenin kendi emir komutasında hukuk görüntüsü altında istediği kararı alabileceği bir vodvil demektir. Dünyanın hiçbir yerinde askeri Danıştay ve askeri Yargıtay yok." demişti.

Org. Başbuğ ise bugünkü konuşmasında askeri yargı ile ilgili sözleri adeta Mehmet Altan'a cevap niteliğindeydi.

Peki Org. Başbuğ bugünkü konuşmasında askeri yargı ile ilgili ne dedi?

"Askeri mahkemelerin yetki ve sorumlulukları açık. Askeri yargı ve usül kanunun 9. maddesini okuyun. Askeri kişilerin, askeri mahillerde askerlik hizmetleriyle ilgiliyse yargı makamı askeri yargı ilgilidir. Hala askeri yargı mı bakar, sivil yargı mı bakar diye tartışmalar oluyor.

Maalesef bazı akademik ünvana sahip olan kişiler artık dünyada Avrupa'da askeri mahkemelerin kalmadığını söyleyecek kadar cahilce beyanlarda bulunuyor. Askeri mahkemeler hala geçerli. Hangi ülkelerde askeri mahkemeler var. AB ülkelerine bakalım. İngiltere, Belçika, İtalya, İspanya, Yunanistan'da askeri mahkemeler var. Türkiye'de askeri mahkemelerin olmasını yargının iki başlı olduğunu söylüyor. Fikirdir, saygı duyarız. Ama bunu söylerken AB'de de askeri mahkemeler var demiyorlar. ABD'de, Rusya'da, İsrail'de de askeri mahkemeler var. Askeri mahkemelerin olup olmamasını o ülkelerin ihtiyaçları belirliyor. Askeri mahkemeler tarafsız değildir iddiaları var. Bu devlete, anayasaya ve hukuka saygısızlık. Bu mahkemeler sokak mahkemeleri mi? Nasıl askeri mahkemeleri bu şekilde yargılarsınız."

Evet Org. Başbuğ'un açıklamaları da böyle.

Mehmet Altan, Org. Başbuğ'un konuşmasından sonra NTV'de "Yazı İşleri" programına konuk oldu.

Org. Başbuğ'un sözlerini kendi üstüne aldığı gözlenen Mehmet Altan, yine askeri yargıyı eleştirdi. Şemdinli'de olanları hatırlatan Altan, Org. Başbuğ'un Avrupa'daki askeri yargının bizimki gibi görev yetkileri olmadığını ve onların sadece disiplin suçlarına baktığını söyledi.

Mehmet Altan bu şekilde Org. Başbuğ'un "Cahilce yorumlar yapıyorlar. Askeri mahkemeler hala geçerli " sözlerine yanıt vermiş oldu.






stratejikboyut.com ÖZEL

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-26-2009, 16:28   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Amacın ne kardeşim senin...

Hakaret etmeden konuşalım olur mu...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-27-2009, 11:20   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Sanki şimdiya kadar hiç yapılmamış bir şeyde iftira olacak doğru yanlış haberse öyle olur ama doğru olunca nlacak peki o öve öve bitiremediğin asker kapatıp yatacak olayın üsütüne...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi