![]() |
#1 |
![]() Son seçim anketine göre, 28 mart'da düşüşe geçen AK Parti yine sıçrama yaptı. CHP de bir miktar yükselişte. Diğer partiler içinse durum iç açıcı değil. İşte sonuçlar:
Ersin ÇELİK'in haberi "Bu pazar bir milletvekilliği genel seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verilen cevaplara göre, AK Parti ve CHP oylarını bir miktar artırmış durumda. GENAR'ın 5-11 Temmuz tarihleri arasında 1560 kişiyle yüzyüze görüşerek yaptığı "Türkiye, Toplum, Siyaset" araştırmasına göre seçmenlerin tercihlerinde 29 Mart seçimlerine oranla büyük bir değişiklik olmadı. AK Parti, 29 Mart'taki oy oranını 2-3 puan artırarak yüzde 41.8'e çıkardı. CHP'ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 25.4'e yükseldi. MHP, DTP ve SP'nin oy oranlarında ise belirgin bir değişiklik yok. ![]() HÜKÜMETİN BAŞARISI YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE AK PARTİ hükümetine dair çeşitli konulardaki başarı algısına bakıldığında toplumun yüzde 57.7’si sosyal yardımlar, yüzde 56.5’i çetelerle mücadele, yüzde 52.3’ü terörle mücadele, yüzde 51.4’ü dış politika, yüzde 48.1’i demokratikleşme ve yüzde 48.1’i ekonomi alanlarında hükümeti başarılı bulmakta. Bu oranların tamamının hükümetin son seçimde aldığı il genel meclisi oy oranın üzerinde olduğu dikkat çekiyor. AK PARTİ hükümetine dair genel başarı algısı yüzde 54.3 iken bu değer CHP için yüzde 32.8, MHP için yüzde 27.2, SP için yüzde 14 ve DTP için yüzde 11.9 oranında. ![]() Anketin sürprizi ise DSP'den sitifa ederek yeni parti kurma çalışmalarına başlayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül oldu. Toplumun yüzde 14.6’sı mevcut siyasi liderler dışında potansiyel lider olarak gördükleri birileri olduğunu belirtirken, ilk sırada yüzde 32.5 ile Mustafa Sarıgül ismi geliyor. haber7
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ya aklım almıyor genara güvenim sonsuz ama bu chp nasıl olurda bu kadar oy alabilir ya .Terör örgütü avukatlığı , darbe şakşakçılığı yapan bir parti nasıl desteklenir.
Bu nasıl bir akıl-mantıktır. Bu nasıl bir vicdandır. bu nasıl bir insanlıktır. Hele hele dtp nasıl oy alabilir pkk'yı savunan ,aponun kontrolü altında olan bir parti nasıl oy alır. Nasıl cesarettirki dtp'ye oy atar bu insanlar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Önümüzdeki seçimi sabırsızlıkla bekliyorum. Alnımız AK , yüzümüz AK , iktidarımız yine AK olacak inş. Haber için teşekkürler
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() inşallah oylarımız artar artıran sebeplerden biri davostaki çıkış olacaktır ama içinde bulunduğumuz kriz ortamı insanları daha da etkilediğinden ve bunu insanlarımız iktidara yüklediğinden azalabilir.doğudaki oylarda başbakanımızın dtp lideriyle görüşmemesinden dolayı azalabilir herkes sorun çözmek istemediğini anlamak isteyip oy vermez.dtpninde oy alması tehdit etmesi yüzünden olabilir.benim düşüncelerim bunlar bilmem tespitlerim ne kadar doğru
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() bizim oylarımız her halukarda %40 ın altına düşmez. Türkiyede bir taban kesimi oluşturduk. Ak Partinin kökenden gelen oyları bile tek başına bizi iktidara taşır. Daha önce ak partimize oy vermiş her 4 kişiden 2 si verse yine kazanırız.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() chp bence çok yüksek görünüyor.
saadet de az görünüyor. Chp daha aşağı düşmeli, saadet de barajı aşmalı. gerisine itiraz yoktur ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Ya 29 mart seçiminden de önce böyle birçok anket olmuştu hiçbiri tam olarak tutmadı. Kesin tutar dedikleri adamlar bile tutturamadı
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Anket şirketi, tabi ki bir tahminde bulunması normal ama şu sıralar yapılan anketlerin pek de sağlıklı olacağını düşünmüyorum ben. Hele bir düzlüğe çıkalım da, o zaman netleşir kimin ne yapacağı
![]() CHP'nin bu kadar oy alması da şaşırtıyor beni ama. Ülkenin dörtte biri uyuyor demek ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|