07-23-2009, 03:21 | #1 |
Yasağa hayır eski yasakçıdan
İMAM HATİP'LİLER DE HARBİYE'YE GİRSİN Yıllar önce İmam Hatip'lilere harp okulu kapılarının kapanması için oy kullanan emekli asker Tevfik Diker'den müthiş itiraf... İmam Hatip'lilere Harbiye'nin kapısının açılmasını isteyen Diker neden değişti? Ülkemiz Temmuz ayı sıcaklarına yakışır bir şekilde sıcak gündemle yoluna devam ediyor. Gündemin en son sıcak başlığı YÖK' ün meslek ve imam hatip liselilere ÖSS' de uygulanan katsayı uygulamasını kaldırmasıdır. YÖK’ün yeni aldığı karara göre, 2010’dan itibaren bütün öğrencilerin katsayıları 0.15’le çarpılacak. 1998’den bu yana meslek lisesi ve İmam Hatip Lisesi mezunları kendi alanlarından başka bölümleri tercih ettiklerinde katsayıları 0.3’le, diğer liselerde okuyanların katsayıları ise 0.8’le çarpılıyordu. Dünkü kararla bütün adayların katsayıları 0.15’le çarpılacak. İmam Hatip ve meslek lisesi mezunları, kendi alanlarıyla ilgili bölümleri tercih ettiklerinde orta öğretim başarı puanına 0.06 çarpımı eklenecek. Böylece bu öğrencilerin, kendi meslek fakültelerine girişteki avantajları devam etmiş olacak. *** Diğer sıcak başlıklar askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmaları, Suriye hududundaki mayınlı arazilerin temizlenme ihalesi her iki başlıkta Anayasa Mahkemesi' nde. 3.Ergenekon iddianamesi, HSYK krizi ve Ağustos' da TBMM Başkanlık seçimi.v.s... Her gün yeni başlık ve sıcak gündem yaratıyoruz. Bunda çok mahiriz. İmam Hatipleri Türkiye' ye kazandıran kişi asker kökenli devlet ve siyaset adamı 2.Cumhurbaşkanı eski CHP Genel Başkanı İsmet İnönü'dür. Asker kökenli bir siyaset adamı olarak bende İmam Hatipler konusunda TBMM' de 1993' te yaşadığım olayı ve geçmiş ile geleceği içeren düşünce ve değerlendirmelerimi sunacağım. Bu konudaki düşüncelerimi okuyan bazı kesimler ve harbiyeli bazı arkadaşlarım Diker' de; "gerici, irticacı olmuş veya bir yerlere mesaj veriyor" diyecekler bundan adım gibi eminim. Kim ne derse desin ben 16 yıl sonra elimi vicdanıma koydum, değişim hakkımı kullandım ve değiştim. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "milli görüş gömleğini çıkardım ve değiştim" dedi. Millet Erdoğan'a inandı ve başbakan yaptı. Açık seçik ifade edeyim bazı Atatürkçülerden daha fazla Atatürkçüyüm. Demokratım. Çağdaşım. Gerçekçiyim. İnançlıyım. Ayrıca her konuda olduğu gibi bu konuda da benim muhatabım kendi vicdanım ve siyaset adamı olarakta millettir. *** 1993' te DYP Genel Başkanı Demirel' in Başbakanlığında SHP Genel Başkanı Erdal İnönü' nün Başbakan Yardımcısı olduğu Demirel Hükümeti iktidarda idi. Demirel, 1991' de "konuşan Türkiye" ve "şeffaf karakol" diyerek özgürlükleri öne çıkarmış ve seçimlerde üstünlük sağlamıştı. Demirel, İnönü ikilisiyle sorunların çözüleceği ve demokrasinin gelişeceği umudu hakimdi. Nitekim yasaklı liderler, Erbakan, Türkeş, Ecevit ve Demirel referandumla siyaset yapma hakkını kazanmış ve TBMM' de yerlerini almışlardı. DYP-SHP iktidarında Milli Eğitim Bakanı Nevzat Ayaz'dı. Hükümetin Milli Eğitim alanında bir tasarısı TBMM MEB Komisyonunda görüşülürken bazı DYP' li, ANAP'lı ve RP' li üyelerin verdiği bir önerge ile İmam Hatip Liselilerin Harp Okullarına girme imkanları verilmeye çalışılmıştı. 1993'te Erbakan Başkanlığındaki RP' nin TBMM'deki çalışmalarını unutmak mümkün değil. MEB Komisyonunda kabul edilen şekliyle tasarı TBMM MSB Komisyonuna havale edildi. Komisyon' da DYP ve SHP' li üyelerin çoğunluğuyla bu önerge metinden çıkarıldı. Yani İmam Hatiplilere Harp Okulu kapıları tekrar kapatıldı. MSB Komisyonunda Harp Okulu çıkışlı milletvekili olarak bende üye idim. Partimin ve Başbakan Demirel' in hükümet ortağı SHP' nin ve bazı teknik nedenlerle bende İmam Hatiplilere Harp Okullarının kapılarını açan öneriye hayır oyu verdim. O günden bu yana 16 yıl geçti. 16 yıl sonra YÖK' ün aldığı katsayı kaldırma kararıyla geçmişi ve bugünü kafamda tekrar masaya yatırdım. Değişen dünyaya ve Türkiye konjonktürüne bakarak bugün radikal bir karara vardım. Özgürlükler, demokrasi, ve eğitim hakkı açısından duruma baktığımda; İmam Hatip Liselilere de artık Harp Okulu kapıları açılmalıdır diyorum. Neden mi? İmam Hatip Lisesi mezunu bir öğrenci ÖSS' de Fen, Anadolu veya Genel Liselerin Fen bölümü öğrencileri kadar puan alabiliyorsa neden onun Harp Okuluna girme arzusunu elinden alalım. Ayrıca Harp Okullarına kaynak olan Kuleli, Maltepe, Işıklar ve Deniz liselerinden mezun olan öğrenci sayısı yetmediği için sivil liselerin fen gurbundan öğrenci alındığına göre birkaç İmam Hatip Liseli' ye de bir hak verilmeli. TSK' nın moral subayı olarak İmam Hatip kökenli Harp Okulu mezunu subayları değerlendirme ihtiyacı olabilir. Geçmişte 7.Cumhurbaşkanı Kenan Evren' in Genelkurmay Başkanı iken yaveri olan Cevat Albay bir İmam Hatipliydi.. Genel lise veya İmam Hatipli bir öğrenci Harp Okuluna alınırken mülakat yapılacağına göre varsa bazı sorunlar çözülebilir. Türkiye' de imam hatip kökenliler, bakan, başbakan cumhurbaşkanı dolayısıyla "Başkomutan" olurken bir kaçını Harp Okuluna alarak uzmanlık alanlarında görev vermek yalnış olmaz herhalde. Dünyadaki değişime direnemeyiz. Aksi takdirde İmam Hatiplilerle ilgili direnci millet oylarıyla yıkar. Bu değişimi destekleyen partilere oy vererek gerekirse Anayasa değişikliği bile yaparlar. Buna benzer bir çok direnç daha yeni kırılmadı mı? Cafesiyaset
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|