AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kişisel Gelişim Kişisel gelişim, kariyer, çocuk eğitimi, başarı merdiveni.

Stil
Seçenekler

Alt 07-24-2009, 16:46   #1
Kullanıcı Adı
Efkâr-ı Mütemadi
Standart Pozitif Düşünce Gücüyle Mutlu Yaşamın Sırları
Louise Hay'a ait bir kitap bu ve ben her gün bu kitaptan alıntılar yaparak sizlere aktarmaya çalışacağım... Umarım ilgi gösterir ve gayret eder herkes...

Önsoz

Bu kitap sizin kendi yaratıcı düşünce sürecinizi ateşleyecek fikirler kitabıdır. Bize kendi deneyimlerimizi farklı açılardan görme fırsatını tanır.Doğduğumuzda tamamen iç dünyamızla iletişim halinde saf,temiz ve açık bir zihinle dünyaya geliyoruz.Fakat büyüdükçe etrafımızdaki yetişkinlerden korkmayı ve sınırlarımız olduğunu öğreniyoruz.Ve bizler de birer yetişkin olduğumuz zaman farkında olmadan pek çok negatif düşünce geliştirmiş oluyoruz.Sonunda hayatlarımızı ve deneyimlerimizi bu yanlış düşüncelerin üzerine kurmaya meyilli oluyoruz.

Bu kitabı okurken kendi fikirlerinizle örtüşmeyen pek çok düşünceye rastlayacaksınız. Bu düşünceler sizin inanç sisteminize taban tabana zıt olabilir. Bu hiç sorun değil. Benim söylediklerimin hepsine katılmak zorunda değilsiniz. Ama lütfen inandığınız şeyleri ve bunlara neden inandığınızı sorgulayın. Çünkü ancak bu şekilde değişip olgunlaşabilirsiniz.

Kendi düşüncelerimi yeni fikirlerin ışığında sorguladıkça inandığım bir çok şeyin beni mutsuzluğa sürüklediğini fark ettim. Eski negatif düşüncelerimden kurtuldukça hayatımın yavaş yavaş daha iyiye gittiğini gördüm.

Kitapta zaten bildiğiniz ve inandığınız şeylerle karşılacak olabilirsiniz ya da inançlarınızı sorgulamak zorunda kalabilirsiniz.Her koşulda bu, kişisel gelişiminizin bir parçası olacaktır.

Güvende olduğunuzu ve her şeyin yolunda olduğunu asla unutmayın.

Efkâr-ı Mütemadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-24-2009, 16:52   #2
Kullanıcı Adı
Efkâr-ı Mütemadi
ACI

Sevgiyle baktığımda her şeyi açıkça görebiliyorum.

Suçlayıcı düşünceleri affedici düşüncelerle değiştiriyorum.

Üst benliğim bana acısız bir yaşam sürmek konusunda rehbrlik ediyor. Acıyı gördüğüm anda tıpkı içimdeki bilgeliğe uyanmam gerektiğini söyleyen bir çalar saat çalmışçasına uyanırım. Eğer acı hissediyorsam hemen zihinsel olarak kendimi telkin etmeye çalışırım. "Acı" kelimesini "his" kelimesiyle değiştiririm. Bedenim pek çok şeyi "hisseder". Bu ufacık sözcük değişimiyle bilincim üzerine ve iyileşmeye odaklanırım. Böylece kolaylıkla iyileşebilirim. Eğer zihnimi biraz olsun aşağı çekebilirsem bedenim de aynı şekilde odak noktalarını başka yerlere dağıtacaktır. Bedenimi ve zihnimi seviyorum ve birbirlerine bu kadar bağlı oldukları için minnettarım.
Alt 07-24-2009, 23:00   #3
Kullanıcı Adı
Efkâr-ı Mütemadi
Sevgiyle her şeyi, her açıdan, açıkça görebiliyorum.

Açıkça görebiliyorum.

Görüşüm ve amaçlarım benim için son derece açık. İç benliğim her zaman beni en iyiye ve en yükseğe doğru yönlendiriyor. Sonsuz yaşamda, herşeyin kusursuz, tam ve bütün olduğu o noktayla aramda bağlar kuruyorum. Her şeyin değiştiği bu dünyada olayların merkezi benim. Her şeyin ve herkesin içindeki iyiliği görebiliyorum.

Konu Efkâr-ı Mütemadi tarafından (07-24-2009 Saat 23:03 ) değiştirilmiştir..
Alt 07-24-2009, 23:47   #4
Kullanıcı Adı
Efkâr-ı Mütemadi
AÇLIK

Tüm bilgileri ve elimdekileri bütün dünyayla paylaşıyorum.

İhtiyacımız olan her şey burada.

Açlığa, yoksulluğa ve acıya açılan kapıların kapandığını ve bütün kaynakların eşit şekilde dağılmasını sağlayacak olan yepyeni kapıların açıldığını görüyorum. Bu gezegende inanılmaz bir bolluk var ve gerçekten de herkese yetecek kadar besin kaynağı var. Ama yine de insanlar açlık çekiyorlar. Sorun yiyeceğin olmaması değil. Sevginin olmaması. Bu eksiklik bilincinden ve insanların kendilerini iyi olana layık görmemesinden kaynaklanıyor. Gezegen üzerindeki bütün insanların bilinçlenmesini sağlamalıyız. Bir insanı bir gün doyurmak iyidir ama ertesi gün tekrar acıkacaktır. Ama bir insana nasıl balık tutacağını öğretirseniz bundan sonraki haatında kendini nasıl doyuracağını bilecektir.
Alt 07-25-2009, 15:24   #5
Kullanıcı Adı
Efkâr-ı Mütemadi
AFFETMEK

Affetmek her zaman ve her yerde yanımda taşıdığım iyileştirici bir araçtır.

Affetmeye hazırım.

Eleştiri,korku,suçluluk,pişmanlık ve utanç duygusunu üzerimden attığım zaman özgür olduğumu hissediyorum. Bu sayede kendimi ve diğer insanları affedebilirim. Bu hepimizi özgür kılacaktır. Eski meseleleri kapatmaya hazırım. Geçmişte yaşamayı reddediyorum artık. Bu yükü uzun zamandır taşıdığım için kendimi affediyorum. Kendimi ve başkalarını sevmeyi bilmediğim için kendimi affediyorum. Her insan kendi davranışlarından sorumludur ve ne ekerse onu biçer. Bu nedenle kimseyi cezalandırmama gerek yok. Ben de dahil olmak üzere hepimiz kendi bilinçlerimizin yasaları altında yaşıyoruz. Kendi adıma kin tutan yönümü bir kenara bırakıyorum ve sevgiyi kucaklıyorum. Ve şimdi iyileşiyorum.

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
düşünce gücüyle tedavi, kişisel gelişim, louise hay

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)