07-28-2009, 20:56 | #1 |
Zengin çocukları neden Şehit düşmez
Asker sonunda aradı.. "Zengin çocukları neden Şehit düşmez" diye yazmıştım aramamışlardı. Daha önce köşesinden TSK'ya sorduğu sorulara bir türlü cevap alamayan Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı'yı nihayet yazısına istinaden Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak aradı. Ancak Ataklı şaşkın. "Daha ağır yazılarda yazdım ama basit bir korsan yakalanması olayıyla ilgili gösterilen hassasiyet ise şaşırtıcı.." diyor. ASKER ARADI Bu köşede dün çıkan “Okurla Sohbet” yazımda değindiğim Somali'de yakalanan korsanlarla ilgili Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak aradı. Doğal olarak “üzüntülerini” belirtti ve rehin tutulan gemiye neden operasyon düzenlenmediği konusunda açıklamaları olduğunu bildirdi. BAŞARILI BİR OPERASYON Rehin tutulan geminin sahiplerinin mürettebatın güvenliği açısından şimdilik bir operasyon istemediği biliniyor. Tuğgeneral beş korsanın yakalanmasının ise başarılı bir operasyon olduğunu söyledi. Ben de yanlış anlaşıldığım için üzüldüm haliyle. Çünkü amacım Silahlı Kuvvetler'i başarısız göstermek değildi, ki böyle bir şey yazmak hiç aklıma bile gelmez. ZENGİN ÇOCUKLARI NEDEN G.DOĞU'DA ŞEHİT DÜŞMÜYOR DA DEDİM ARAMADILAR Beklentinin daha yüksek olduğunu belirtmeye çalışmıştım sadece. Ama burada dikkat çeken başka bir şey var. Belki inanmayacaksınız ama Silahlı Kuvvetler'le ilgili onlarca yazı yazmama rağmen bugüne kadar ilk kez arayıp bilgi verdiler. Buna çok şaşırdım aynı zamanda. Çünkü bugüne kadar neden zengin çocuklarının hiç Güneydoğu'da şehit olmadıklarını, Türkiye'nin 6.5 milyar dolarlık denizaltıya ihtiyacının gerçekten olup olmadığını, F-16 uçaklarının neden çok sık düştüğünü, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın Fethullah Gülen raporu hazırladığı için mi yolsuzlukla suçlandığını, bunca hakarete rağmen neden Genelkurmay'ın hiç dava bile açmadığını da sormuştum ama kimse arayıp bilgi vermemişti. GENELKURMAY CEVAP VERMEYE BAŞLAYACAKTIR Basit bir korsan yakalanması olayıyla ilgili gösterilen hassasiyet ise şaşırtıcı olduğu kadar sevindirici de benim için. Kim bilir belki Genelkurmay artık iyi niyetli sorulara olduğu kadar saldırılara da cevap vermeye başlayacaktır artık. Ensonhaber
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-28-2009, 20:57 | #2 |
|
|
07-28-2009, 21:36 | #3 |
zengin çocuklarının neden şehit düşmediği sürekli bir tartışma konusu ve sır olarak kalacaktır. yıllardır söyleniyor. ve kimse doğru düzgün bir cevap veremedi şimdiye kadar
|
|
07-28-2009, 21:48 | #4 |
Cevabı o kadar zor değil bence zengin çocukları ya parayı basıp kısa dönem yapıyor yada torpil yaptırıyolar parayı basarak dayın varsa yine yırtabilirsin...
Doğu tehlikeli diye doğuya gönderilmezler genelde... |
|
07-28-2009, 21:51 | #5 |
cevabı şudur dostlar:
şehitlik herkese nasip olmaz... |
|
07-28-2009, 22:07 | #6 |
Ben 25 arkadaşımı şehit verdim...hiçbiri de parası pulu olan kaymak takımından dağildi.. Bir gün karakalo yeni bir asker geldi. Hergün hüngür hüngür ağlıyor..'Neden?' dedim..'Beni yanlışlıkla buraya gönderdiler!' dedi..'Benim iki tane fabrikam var, ne işim var burada?. Uçak merdiveninden indirdiler beni..yoklama kaçağıy mışım?!!..' dedi.
Bir hafta sonra da batıya 'Geçici görev'le gitti.. Gidiş o gidiş.... |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|