AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-29-2009, 04:41   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Darbe davası Ankara'ya
Ergenekon savcılarının 3. İddianame’de dönemin Genelkurmay Başkanı Özkök’ün tanık ifadesine ve dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Örnek’in 2003-2004 yıllarını kapsadığı ileri sürülen “darbe günlükleri”ne geniş yer verdiği öğrenildi. Savcılar iddianamede ilginç talepte bulundular: İddialar, Ergenekon örgütüyle ilgili soruşturma kapsamında değil. Bunları Ankara Savcılığı soruşturmalı...

ANKARA- Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların hazırladığı ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce halen incelenen 3. İddianame’de, “darbe girişimi”nin Ankara’da soruşturulmasının talep edildiği ortaya çıktı.

Savcılar, 2003-2004 yıllarını kapsayan ve dönemin bazı kuvvet komutanlarının içinde yer aldığı “askeri müdahaleye hazırlık” faaliyetlerinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturulmasını istediler. 15 günlük inceleme süresi bulunan iddianamenin kabulü halinde, savcıların bu istekleri doğrultusunda, daha önce ’tefrik’ (ayrılma) edilen ’Sarıkız’ ve ’Ayışığı’ darbe planlarıyla ilgili soruşturma dosyası Ankara’ya gönderilecek. Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün 20 sayfalık ifadesi ve Deniz kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu belirtilen günlükler Ankara’daki Özel Yetkili Mahkeme savcılarınca değerlendirilecek ve gerek görülürse dava açılabilecek.

26 aydır sürüyor

12 Haziran 2007’de Ümraniye’deki gecekonduda el bombalarının ele geçirilmesiyle başlayan Ergenekon soruşturması tam 26 aydır sürüyor. Savcılar Zekeriya Öz, Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel ilk iki iddianamede 132 kişinin çeşitli suçlardan cezalandırılmasını istedi. 1454 sayfalık 3. İddianame’nin hazırlanması çalışmalarına savcılar Kasım İlimoğlu, Mehmet Çavuşoğlu da katıldı. 20 Temmuz’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı’ya teslim edilen iddianamede 37’si tutuklu 52 şüphelinin cezalandırılması isteniyor. Aynı gün Köksal Şengün’ün başkanlığını yaptığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletilen ve incelemesi süren iddianamedeki çok ilginç bir ayrıntının yer aldığı öğrenildi.

Yetki Ankara’nın

Ergenekon savcılarının, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in günlüklerinde yer alan “2003-2004 tarihleri arasında bazı komutanların darbe planları yaptığına ilişkin” bilgileri de soruşturma kapsamında etraflı biçimde araştırdıkları ortaya çıktı. Günlükleri yayınlanan Nokta Dergisi Yayın Yönetmeni Alper Görmüş’ten bilgi ve belgeleri alan, ardından dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ü İzmir’de tanık olarak dinleyen savcıların, iddianamede bu konuya geniş yer ayırdığı öğrenildi. Savcılığın, bu konuyla ilgili ilginç bir hukuki değerlendirmede bulunduğu ortaya çıktı. Savcıların öncelikle halen yürütülen soruşturmanın “Ergenekon Terör Örgütü’nün yapılanması ve faaliyetleriyle ilgili” olduğuna dikkat çektikleri belirtiliyor. Bazı komutanların ’hükümeti düşürmeye dönük’ bir müdahele hazırlığı içinde bulunduklarına dair iddia ve belgelerin bu kapsamda olmadığı vurgulanıyor. Bu yöndeki inceleme ve soruşturmanın tefrik edildiği ve gereğinin ifası için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi talep ediliyor.

İddianameye inceleme süresi 3 Ağustos’ta bitecek olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iddianameye kabul etmesi halinde bu soruşturma evrağının Ankara’ya gönderilmesi bekleniyor.

Çolakkadı ima etmişti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı’nın 3. İddianame’yle ilgili 20 Temmuz’da basına yaptığı yazılı açıklamada yer alan bir ayrıntı bu gelişmeyi doğrular nitelikte. Çolakkadı, “Üçüncü iddianamenin tanziminden sonra her biri ayrı numaraya kayıtlı derdest (süren) soruşturmalar mevcut bulunmaktadır” ifadesini kullanmıştı. (Vatan)

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım