AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-20-2009, 00:27   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs up Erdoğan, Baykal'ı bu sözlerle bitirdi




Erdoğan, Baykal'ı bu sözlerle bitirdi

AK Parti'nin ertelenen Ankara İl Kongresi Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kongrede bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Deniz Baykal'a yönelik sert sözler sarfetti.

Erdoğan, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Ankara İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, il teşkilatının özverili ve gayretli çalışmalarla bir çok başarıya imza attığını kaydetti.

2002 öncesinde Ankara'nın ''Türkiye'ye karşı sağır, dilsiz ve tepkisiz'' hale geldiğini, diğer illerin sorunlarına uzak kaldığını anlatan Erdoğan, AK Parti iktidarlarının bunu değiştirdiğini, Ankara ile diğer iller arasındaki mesafeyi ortadan kaldırdığını bildirdi.

AK Parti'nin, insan odaklı bir siyaseti benimsediğini, ''Yegane karar merci TBMM'dir'' anlayışı içinde hareket ettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

'' 'Yasama organı, yürütme organı, yargı organı ayrıdır, onun için Anayasa'nın 138. maddesine herkes uymalı, saygı duymalı' dedik. 'Kimse kimsenin işine karışmamalı, burnunu sokmamalı' dedik. 'Herkes yerini, yurdunu bilmeli' dedik. 'Eğer adresi şaşıranlar olursa benim milletim onlara adresini er geç buldurur' dedik. Bulduruyor mu? Bulduruyor. Bundan sonra da bulduracak. Milletimizle Ankara arasında oluşmuş o sağır, o dilsiz, o kör ve tepkisiz duvarları biz ortadan kaldırdık. Siyaseti çözüm üretir hale getirdik, bürokrasiyi işletir hale getirdik, fabrikaların atölyelerin çarklarını yeniden döndürmeye başladık. Şimdi Ankara Hakkari'nin yanı başındadır. Şimdi Ankara Artvin'in, Edirne'nin yanı başındadır.''

SEL FELAKETİ

Kısa süre önce Artvin ve Ordu'da sel felaketi yaşandığını, hükümetin anında ilgili bakan, milletvekilleri ve bürokratlarıyla olay yerine giderek bilgi akışını sağladığını anımsatan Erdoğan, ancak medyanın bu olayda da hedef saptırdığını söyledi. Erdoğan, ''Hiçbir zaman idare, yürütme bu tür afetlerin karşısında olmazsa olmaz bir çare değildir. 'Dünyada bunun yeri yoktur' diyemezsiniz. 'Dünyanın şu ülkesi bunu başarmış', yoktur... Herkes haddini bilecek. Doğal afetler karşısında yerini bileceksin. 'Her şeyi ben hallederim, biz hallederiz' diyemezsin. Dünyada yeri yok'' diye konuştu.

Dünyanın bir çok yerinde afetlerin yaşandığını ve binlerce insanın öldüğünü hatırlatan Erdoğan, ''Ama bunlar bir bakıyorsunuz hemen başlıyorlar, 'Efendim bentler gitti' Onları bir yaşa da ondan sonra konuş. Gerçekleri göreceksin, haddini de bileceksin'' dedi.

''ARTIK DÜNYA KÜÇÜLEN BİR KÖY''

Ankara'nın artık Avrupa Birliği'nin hemen yanı başında olduğunu ifade eden Erdoğan, AK Parti'nin bu yolda kararlılıkla yürüdüğünü anlattı. Türkiye'nin ihracatının yüzde 50-60'ının AB üyesi ülkelere yapıldığını kaydeden Erdoğan, olaylara geniş bir bakış açısıyla yaklaşmak gerektiğini vurguladı.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Artık dünya küçülen bir köy haline geliyor unutmayacağız. Bütün bunları hep beraber yapacağız. Nedir? Biz bütün bu adımları atarken Avrupa eğer Türkiye'ye karşı bir olumsuzluk sürdürecek, kalkacak olumsuz bir karar alacaksa, bu Türkiye için bir kıyamet değildir. Artık 10 yıl öncesinin Türkiye'si yok. Bugün başka bir Türkiye var. Bugün ayakları üzerinde duran bir Türkiye var.''

Erdoğan, ''Şimdi Ankara; Melbourn'deki, Berlin'deki, Viyana'daki, Tokyo'daki Kahire'deki, Saray Bosna'daki, New York'daki vatandaşlarımızın da Urumçi'deki, Telefer'deki, Kerkük'teki soydaşlarımızın da, Gazze'deki kardeşlerimizin de yanındadır, yanı başındadır'' dedi.

BAYKAL'I BU SÖZLERLE BİTİRDİ

Erdoğan, buradaki konuşmasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, "Türkiye'de Tayyip Erdoğan vesayeti var" şeklindeki sözlerine cevap verdi.

Erdoğan'ın Baykal'ı adeta bitiren konuşması şöyle:

"Millet üzerinde vesayeti asla kabul etmedik. Bunun özlemi içinde olanlar çok beklerler. Bugün milletin, hukukun ve demokrasinin vesayeti var. Milli iradeyi tanımayanları biz de tanımayız.

Türkiye'de siyaseti artık çeteler şekillendiremez. Baykal çıktı diyor ki, Erdoğan vesayeti var. Peki, ben de buradan Baykal'a soruyorum. 22 Temmuz, 29 Mart seçimleri öncesinde defalarca çağrıda bulundum. Ne dedim, eğer partim bu seçimde birinci olmazsa genel başkanlıktan çekileceğim. Siz de çekilecek misiniz diye sordum. Soruyorum bu mu vesayet. 2011 seçimlerinde son kez milletvekili adayı olacağım yerimi gelenlere bırakacağım dedim. Hadi bakalım sen de açıkla. Doymadınız mı, sizden başka kimse yok mu, bırakın başkaları yapsın. Ben bu yaşımda bunu söylüyorum. 55 yaşındayım söylüyorum, 70 yaşına geldin hala söyleyemiyorsun. Hadi söyle.

27 Nisan sürecinde neredeydin. Cumhurbaşkanlığı sürecinde neredeydin. Milli iradenin yanında mıydınız. Yoksa vesayet özlemi içinde olanların yanında mıydınız. TBMM'nin çıkardığı yasaları iptal ettirmek için, kendileri mecliste haberleri var, kabul edenler deniyor hepsi el kaldırıyor. Oy birliği ile kabul ediliyor. Ertesi gün, elini kandıranlardan biri diyor ki gece yarısı başkını oldu, farkına varmadık. Baykal diyor ik gece yarısı baskını oldu. Senin adamların oraya ne iş yapmaya geldi. Uyuyanları niye gönderdin oraya. Daha Cumhurbaşkanımızın onaylayacak mı onaylamayacak mı belli değil, anında mahkemeye götüreceğiz diyor. Bu dönemde 33 kez o kapıyı aşındırdılar. Biraz siyasi partilerde ciddiyet olur. Bu kadar sulu bir siyaset olur mu? Parlamentoda iş göremeyince ver elini Anayasa Mahkemesi. 33 kez. Bu mu demokrasi anlayışınız. Türkiye'de bir AK Parti, Tayyip Erdoğan vesayeti yoktur. Bir muhalefet sorunu vardır. CHP'de de bir Deniz Baykal sultası olduğu son derece açıktır."

HABERVAKTİM.COM-AA

 

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-20-2009, 12:01   #2
Kullanıcı Adı
İ.H.ERGİN
Standart
Gerçekten de haketmişti
İ.H.ERGİN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-20-2009, 12:49   #3
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart
Baba büyüksün

Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-30-2009, 13:05   #4
Kullanıcı Adı
sefir24
Standart
Başbakanım ağzına sağlık yine vermişin ağzının payını Türkiye düşmanına..
sefir24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta