AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-06-2009, 00:53   #1
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
Thumbs down ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ''PKK ile irtibat sorumlusu Yalçın Küçük'' VİDEO
Örgütün PKK ile irtibat sorumlusu Küçük



Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Yalçın Küçük, 3. İddianamede örgütte üst düzey görev aldığı ve PKK gibi örgütlerle irtibat ve dezenformasyondan sorumlu olmakla suçlandı.








İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen üçüncü ''Ergenekon'' İddianamesinde, ''Yalçın Küçük'ün, 'Ergenekon silahlı terör örgütü' yapılanması içinde üst düzey görevlerde bulunduğu, bu görevleri arasında, PKK ve diğer örgütlerle irtibatları sağlamak, çalışmaları organize etmek ve darbe çalışmaları sırasında yapılacak dezenformasyon faaliyetleri ile gerekli ortamı hazırlamanın yer aldığı sonucuna ulaşılmaktadır'' denildi.
Yalçın Küçük'ün emniyet ve savcılıktaki ifadelerine yer verilen iddianamede, Küçük'ün ''Ergenekon silahlı terör örgütü'' ve PKK terör örgütü ile herhangi bir ilişkisinin olmadığını, Abdullah Öcalan'a ''Sayın'' demediğini söylediği kaydedildi.
İddianamade, Küçük'ün savcılıkta da soruşturma dosyasında ve örgüt dokümanı olduğu iddia edilen yazılarda, ''Ergenekon silahlı terör örgütü'' üyesi olduğuna dair en ufak bir ibarenin bulunmadığı ve kanaatine göre sözü edilen örgütün de ciddi bir örgüt olduğunu düşünmediği şeklinde ifade verdiği aktarıldı.
Küçük'ün sorgusunda da benzer açıklamalarda bulunduğu hatırlatılan iddianamede, Küçük'ün, Ankara ve İstanbul'daki evlerinde yapılan aramalarda ise sözde Kürdistan haritası ve Kürtçe gramer notları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Morton Abromowitz'in fotoğrafları ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile avukatları arasında yapılan haftalık görüşmenin özetlenmiş şekilde yayımlandığı internet sitesinden alınmış bilgisayar çıktısının ele geçirildiği bildirildi.
İddianamede, şunlar kaydedildi:
''Ergenekon silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında yakalanan Ümit Oğuztan, Adil Serdar Saçan ve Ahmet Tuncay Özkan'dan ele geçirilen ''Fabrikatör Gözlem -Analiz'' isimli dokümanın 'Dok********iner Teorik Çalışmalar' bölümünde; 'Dok********iner teorik çalışmalarda her kesimden, her görüşten ve her inançtan aydınlardan azami olarak yararlanılmakta, böylelikle çeşitli kesimler ile iletişim kurularak geliştirilen ilişkiler sağlanmakta olduğu gibi, yeni teoriler geliştirilmesinde büyük kolaylıklar sağlanmaktadır. Bu bir anlamda, her alanda işe yarayacak teoriler hazırlanmasında hazırdan yararlanma alışkanlığını geliştirmiştir. Yaratıcı olmak yerine elverişli olanı kullanma yöntemi benimsenmiştir. Örneğin; Yalçın Küçük ve İsmail Beşikçi'den bu anlamda büyük ölçüde yararlanılmaktadır' şeklinde yazdığının görüldüğü, bu metinden de anlaşılacağı üzere Yalçın Küçük'ün Ergenekon silahlı terör örgütünün teorisyenlerinden veya örgüt teorisi oluşturulmasında kendisinden görüş alınan bir şahıs olduğu açıkça anlaşılmaktadır.''
İddianamede, ''Bazı beyanları ve birçok telefon görüşmesinden Ergenekon silahlı terör örgütü üyeleriyle alakalı soruşturmayı çok sıkı takip edip soruşturma hakkında sürekli dezenformasyon yapmasından, Yalçın Küçük'ün 'Ergenekon' silahlı terör örgütü içinde yer aldığı anlaşılmaktadır'' denildi.
Gizli tanık ''Deniz''in ifadesine de yer verilen iddianamede, Deniz'in yazar olarak tanıdığı Yalçın Küçük'ün 1993 ve 1996 yıllarında Şam'a Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere geldiğini söylediği ve ''Yalçın Küçük'ün adeta Abdullah Öcalan'ın beyni olduğunu'' ileri sürdüğü aktarıldı.
İddianamede, ayrıca şu hususlara yer verildi:
''Delillerden, Yalçın Küçük'ün, 'Ergenekon' silahlı terör örgütü yapılanması içinde üst düzey görevlerde bulunduğu, bu görevleri arasında PKK ve diğer örgütlerle irtibatları sağlamak, çalışmaları organize etmek ve darbe çalışmaları sırasında yapılacak dezenformasyon faaliyetleri ile gerekli ortamı hazırlamanın yer aldığı sonucuna ulaşılmaktadır.
Mevcut deliller ve tanık beyanları göz önüne alındığında, şüphelinin Ergenekon silahlı terör örgütü adına PKK ile ilişkileri kuran ve iletişimi sağlayan üst düzey kişilerden biri olduğu, devletin PKK terör örgütü ile çok ciddi mücadele verdiği bir dönemde örgütün elebaşına karşı yapılacak operasyona engel olması ve bunu kendisine bir devlet görevlisinin söylediğini beyan etmesi bile şüphelilerden ele geçirilen 'Panzehir' isimli örgütsel içerikli dokümandaki bilgilerin doğruluğunu göstermektedir.

haber7

http://www.youtube.com/watch?v=_yLJF-ZEEv8

 


Konu Gölge tarafından (08-06-2009 Saat 14:11 ) değiştirilmiştir..
rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım