AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 08-13-2009, 18:33   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs down Özkök'ten görülmemiş ilkesizlik ! ...

Özkök'ten görülmemiş ilkesizlik!

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 15 Ağustos'ta açıklayacağı sözde yol haritasına “Gözüm, kulağım İmralı'dan gelecek açıklamada” diyen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, bugünkü köşesinde hükümetin başlattığı bütün kesimlerden destek bulan “Demokratik açılımı” yerden yere vurdu.

Hasan TOSUN'un haberi...

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, yazılarında bir taraftan “Kürt sorununun çözülmesini istiyor” görüntüsü verirken, diğer taraftan da CHP ve MHP'yi gaza getirerek ilkesizliğini sürdürüyor. Temmuz'da manşet olan bir yazısında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 15 Ağustos'ta açıklayacağı sözde yol haritasıyla ilgili “Gözüm, kulağım İmralı'da” diyen Özkök, dünkü köşesinde ise hükümetin başlattığı ve bütün kesimlerden destek bulan “Demokratik açılımını” topa tuttu.

“GÖZÜM, KULAĞIM İMRALI'DA”
18 Temmuz 2009 tarihinde Hürriyet gazetesinde manşet olan “İmralı'da hareket var” başlıklı yazısında Özkök, şöyle yazmıştı: “Ben Öcalan'ın yapacağı açıklamayı merakla bekliyorum. Çünkü hala şuna inanıyorum. Kürt sorununun çözümünde onun çok önemli bir rolü olabilir. Yıllardır ben dahil hepimizin resmi tezi onu “çetebaşı”, “elebaşı”, “bebek katili” sıfatlarıyla adlandırmak oldu. Şimdi önümüzde bu sorunu çözmek için daha uygun bir psikolojik iklim var. Buradan Öcalan'a bir çağrı yapmak istiyorum. Şimdi en önemli adımı ondan bekliyoruz. Silahlı PKK'lılar Türkiye'den çekilecek mi? Silahlar bırakılacak mı? Bu kararı en kolay verecek insan Öcalan'dır. O nedenle gözüm, kulağım 15 Ağustos'ta İmralı'dan gelecek açıklamada.”

“KÜRT SORUNU, DEMOKRATİKLEŞME MESELESİ DEĞİL”
Özkök, bugünkü tarihindeki köşesinde “Gece treninden aklımda kalan” başlıklı yazısında ise hükümetin demokratik açılımını şöyle eleştiriyor: “Türkiye şimdi Kürt sorununu çözmeye çalışıyor. Bazı yerlerde, bazı güya liberal arkadaşlarımın kaleminden yazılanları okuyorum. Kürt sorununu Türkiye'nin en büyük demokratikleşme hamlesi olarak sunuyorlar. Sanki bunu yapacak hükümet, Türkiye'nin demokrasi sorununu kökten çözecekmiş gibi bir hava yaratıyorlar. Hayır arkadaşlar. Kürt sorununun çözümü, bir demokratikleşme meselesi değildir. O mesele de ancak, gerçek demokrat, hoşgörülü insanlar, partiler ve liderler tarafından çözülebilir.”

habervaktim

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-13-2009, 20:59   #2
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Herkes verilen görevini yerine getiriyor...
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)