![]() |
#1 |
![]() Habervaktim'e konuşan Yazar Nazmi Kavasoğlu, Vakit yazarı Abdurrahman Dilipak'a verilen cezayı “Taş Devri'ne, Stalin dönemine” yakıştırdı. Nazmi Kavasoğlu, yazılarının, Milliyet gazetesi yazarı Hasan Pulur tarafından intihal edildiği iddialarıyla bir kez daha gündeme gelmişti. Batı Çalışma Grubu'nun kurucusu, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya'ya atfen “Hakkımı helal etmiyorum” dediği için hakkında dava açılan ve evi satılan Vakit Yazarı Abdurrahman Dilipak'a Yazar Nazmi Kavasoğlu'ndan destek geldi. 28 Şubat'tan önce, dönemin başbakanı Necmettin Erbakan tarafından verilen davette “Rakı istiyorum” diye bağıran, Türkiye'yi andıçtan geçiren, milyonların mağduriyetine sebep olan Güven Erkaya'ya Dilipak, “Hakkımı helal etmiyorum” demiş, bu söz nedeniyle Erkaya'nın cenazesine bile gitmeyen yakınları Dilipak'a dava açmış ve sürecin sonunda evini sattırmışlardı. BÖYLE GİDERSE TAŞ DEVRİ'NE DÖNERİZ Kararı Habervaktim'e yorumlayan Nazmi Kavasoğlu, "Bir memlekette yargı, onlar ve bizler şeklinde davranırsa, adeta iki ordu gibi birbiriyle çarpışırsa, öç alma derdine düşer ve ön yargılarıyla karar verirse, o ülke Taş Devri'ne doğru süratle yol almaya başlamıştır.” dedi. İnsanların tek güvencesinin yargı olması gerektiğini ifade eden Nazmi Kavasoğlu, “Yargıya da güven kalmaz ise, çetelerin, güçlülerin kendi yargılama yöntemleri ortaya çıkar. Bundan daha feci bir gelişme düşünemiyorum.” şeklinde konuştu. BÖYLESİ UYGULAMALAR STALİN DÖNEMİNDEYDİ Gazeteci Dilipak'a, yazdığı bir paragraftan ötürü böylesine ağır bir ceza verilmesini, benzeri davalarda ise böyle bir kararın verilmemiş olmasını düşündürücü bulan Kavasoğlu, karara yönelik şu yakıştırmayı yaptı: “Böylesi uygulamalar ancak Stalin döneminde yaşanmıştır. Dünyamızın hukuk, adalet yörüngesine oturtulması, tüm demokratların en başta gelen ödevidir. Tüm düşünür insanlar, politikacılar, gazeteci-yazarlar ve toplumun diğer katmanları, yargının yargılanmadığı, yargıya güven duyulan bir toplumun oluşması için, özverili çalışmalarını sürdürmelidir..." HABERVAKTİM ÖZEL
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() |
|
![]() |
![]() |