AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Hakkında - AK Parti Bilgileri AK Parti - AK Parti ile ilgili bilinmesi gerekenleri burada paylaşıyoruz.



Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-23-2009, 22:25   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Çamurcular yine ters köşe: AK Parti ile Deniz Feneri E.V arasında bir bağ bulunmadı!
AK Parti'nin laikliğe aykırı eylemlerin odağı haline geldiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne dava açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından, bu kez AK Parti'yi aklayan bir haber geldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti ile Deniz Feneri e.V'nin ilişkisini ortaya koyabilecek bir belgeye rastlamadı.

AK Parti ile Deniz Feneri Almanya arasında ilişki kurulamadı.

Habertürk'ün haberine göre, Almanya'da başlatılan Deniz Feneri e.V davasıyla ilgili Türkiye'de başlatılan soruşturma sürerken, laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğu gerekçesiyle hakkında açılan kapatma davasında Hazine yardımında kesinti cezası alan AK Parti'ye, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan iyi haber geldi. Deniz Feneri e.V.'ye ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istediği dosyaların incelemesini tamamlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı dernekle AK Parti'nin ilişkisini ortaya koyabilecek bir belgeye rastlamadı. Böylece AK Parti'nin yurtdışındanmaddi yardım aldığı iddialarına ilişkin soruşturma tamamlandı. Dosya rafa kaldırıldı.

12 KLASÖR 2.5 AYDA İNCELENDİ

29 Mayıs tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na özel bir kurye ile gönderilen ve 12 klasörden oluşan dosyanın incelenmesi 2.5 ay sürdü. Dosyada Deniz Feneri e.V 'nin Mali Müdürü Firdevsi Ermiş ile Mehmet Gürhan arasındaki bir para alışverişine ilişkin paranın teslim yerinin “Başbakanlık” olduğunun not düşüldüğü bir makbuz özel olarak incelendi. Fakat bu makbuz da AK Parti ile dernek arasında bir ilişki kurulması için yeterli delil sayılmadı. Öte yandan dosyanın adli boyutu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından halen inceleniyor.

KAPATMA GEREKÇESİ

Anayasa'nın 69.maddesine göre, siyasi partilerin yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyrukluğunda olmayanlardan maddi yardım alması temelli kapatılma gerekçesi sayılıyor. Almanya'da açılan Deniz Feneri Derneği davasında derneğin 3 yöneticisi dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanmıştı. Mehmet Gürhan 5 yıl 10 ay,Mehmet Taşkan 2 yıl 9 ay ve Firdevsi Ermiş 1 yıl 10 ay ceza almıştı. Almanya mahkemeleri Deniz Feneri'nin 5 yılda, 20 binden fazla kişiden 41milyon Euro bağış topladığını bu bağışlardan 17milyon Euro'nun Türkiye'ye gönderildiğini tespit etmişti. Türkiye'ye gönderilen bu paranın 8 milyonunun Türkiye Deniz Feneri'ne gittiği, geri kalanının ise başka yerlerde kullanıldığı iddiaları ortaya atılmıştı.


/ Habervaktim

 


Konu FarukARSLAN. tarafından (08-23-2009 Saat 22:33 ) değiştirilmiştir..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-23-2009, 22:28   #2
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart
Çamur oğulları yine dumur oldu.
Anayasa Mahkemesi'nden tescilli YOLSUZLUĞUN ODAĞI olmuş partinin çamuru, yine kendi suratlarına ANAYASA MAHKEMESİ tarafından yapıştırıldı.

Hadi şimdi herkes muhatabını bilsin.
Yolsuz şerefsizlerin trişkaları muhatabımız değil.

Herkes AYM tarafından belirlenen YOLSUZLUĞUNU temizlesin ÖYLE GELSİN!

Hamdolsun ADIMIZ DA AK ALNIMIZ DA.
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-23-2009, 23:54   #4
Kullanıcı Adı
menes
Standart
Bu çamurları atanların memlekete zaman kaybettirmekten başka yaptıkları birşey yok.Hem iş yapmazlar bari yapana mani olma.Ama anlamıyorlar ki.Olsun biz doğru bildiğimiz yolda ilerlersek aşılmaz duvarlar koysada biz aşarız.Bu karar Deniz Feneri ile Ak partinin ilişkili olduğu yalanını ağızlarına sakız edenlere kapak olsun.
menes isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-24-2009, 00:02   #5
Kullanıcı Adı
muhafazakargenc
Standart
DENİZ FENERİ BAĞI VAR... DİYENLERE KAPAK OLSUN KEL BAŞLARINA TARAK ..KÖR GÖZLERİNE IŞIK OLSUN..
Vesselam...
 
Alt 08-24-2009, 14:49   #6
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart


--


--



--



Konu FarukARSLAN. tarafından (08-24-2009 Saat 14:57 ) değiştirilmiştir..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-24-2009, 15:20   #7
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Standart
zaten böyle şeyler olmadığını herkes biliyordu. yalçınkaya denen suratsız herif kendine eğlence bulmak adını duyurabilmek için bu davayı açtı. adamın ağzını böyle tıkarlar
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-24-2009, 18:46   #8
Kullanıcı Adı
redyellow
Standart
Yargıtay'dan D.Feneri e.V. açıklaması

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Ak Parti'nin yurtdışından yardım aldığı iddialarına ilişkin davada mahkemenin karar verdiğini dair haberleri yalanladı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ''soruşturmanın gizliliği gözetilmeden ilgili parti hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca kovuşturmaya yer olmadığına dair verilmiş ve bildiriyle yayımlanmış bir karar olmadan yapılan haberlere itibar edilmemesini'' istedi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bir kısım basın yayın organlarında, bir siyasi parti hakkında (AK Parti) Anayasa'nın 69. maddesi ve 2820 sayılı Siyasi Partiler Yasası'nın 101. maddesine aykırı olarak ''yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım aldığı'' iddiasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın tamamlandığı yönünde haberler yer aldığı anımsatıldı.

Ceza Muhakemesi Yasası'nın 157. maddesi uyarınca, soruşturmaların gizli olduğu, 172. maddesi gereğince de soruşturmanın tamamlanması halinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verileceğinin düzenlendiği hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:

''Soruşturmanın gizliliği gözetilmeden ilgili parti hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığımızca kovuşturmaya yer olmadığına dair verilmiş ve bildiriyle yayımlanmış bir karar olmadan yapılan haberlere itibar edilmemesi gerektiğinin hatırlatılması uygun görülmüştür.''

http://www.haber7.com/haber/20090824...aciklamasi.php


Faruk bey biraz yavaş gidin bence

Verdiğiniz haber yalanlanmış.

Bilginiz olsun istedim.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-24-2009, 18:48   #9
Kullanıcı Adı
redyellow
Standart
Bu haber nasıl yayılmış anlamak mümkün değil.

Ya yargıtay yalan söylüyor ya da bu haberi hazırlayanlar.

Yargıtay yok diye ilan ettiğine göre bu haberi hazırlayanların yarın aha işte karar demelerini bekliyoruz.

Yoksa bu haberi hazırlayanlarda kartelin yalancıları durumuna düşerler. Siyaset için de olsa, parti için de olsa yalan hiç hoş değil doğrusu.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-24-2009, 18:58   #10
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart
Yargıtay dün Habertürk'te çıkan haberi yalanlayabilir,lakin AK Parti ile Deniz Feneri Almanya bağlantısı var diye bir hüküm koymamıştır,koyamazda!Çünkü bu dava ile AK Partinin yıpratılmaya çalışıldığını sağır sultan bile duymuştur.Kos koca CHP ve ebediyette intikal edecek lideri sayın Baykal,Yerel Seçim meydanlarını kırtasiyeden aldıkları sahte dosyalarla geçirdiler.Özetle bu dava ile ilgili resmi olarak bir karar beklenilebilir,fakat AK Partinin dava ile ilişkisiz olduğu daha önce açıklanmıştır!
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
23 ağustos, ak parti, akp deniz feneri, akpartiforum, chp, deniz baykal, deniz feneri davası, fener davası, habervaktim, recep tayyip erdoğan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi