08-26-2009, 03:28 | #1 |
Allah Diyen ... (Necip Fazıl Kısakürek)
Ellerime uzanan dudakları tepeyim Allah diyen gel seni ayağından öpeyim. Necip Fazıl Kısakürek Sen Garibe sensin vatan, Nur yurdunu aratan Sensin, sensin yaratan, Rahmeti analarda. Necip Fazıl Kısakürek Ölçü Müjdecim, Kurtarıcım, Efendim, Peygamberim; Sana uymaya ölçü, hayat olsa teperim. Necip Fazıl Kısakürek Gençliğe Hitabe Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes! Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es! .. Necip Fazıl Kısakürek Kapı Kapı kapı,bu yolun son kapısı ölümse! Her kapıda ağlayıp,o kapıda gülümse. Necip Fazıl Kısakürek Güzel Şey Ölüm güzel şey budur perde arkasından haber, Hiç güzel olmasaydı ölürmüydü peygamber. Necip Fazıl Kısakürek Haberi Yok Su geceni durdursam, çekip de eteğinden; Soruversem: Haberin var mi öleceğinden? Necip Fazıl Kısakürek Namaz Namaz, sancıma ilaç, yanık yerime merhem ; Onsuz, ebedi hayat benim olsa istemem ! Necip Fazıl Kısakürek(1978) Nur Sen Ol Dersen Olur, Nur Bize Allahı`m Nur..! ! ! Necip Fazıl Kısakürek Gölgeler Gönlüm uçmak dilerken semavi ülkelere; Ayağım takılıyor yerdeki gölgelere... Necip Fazıl Kısakürek Destan Allahın on pulunu bekleye dursun on kul; Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa; Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa! Necip Fazıl Kısakürek Müjdeler Olsun Öleceğiz, müjdeler olsun müjdeler olsun Ölümüde öldüren Rabbe secdeler olsun!.. Necip Fazıl Kısakürek Utansın! Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi küheylan, koşmana bak sen! Çatlarsan, doğuran kısrak utansın! Eski çınar şimdi Noel ağacı; Dallarda iğreti yaprak utansın! Ustada kalırsa bu öksüz yapı, Onu sürdürmeyen çırak utansın! Ölümden ileride varış dediğin, Geride ne varsa, bırak utansın! Ey binbir tanede solmayan tek renk, Bayraklaşmıyorsan bayrak utansın! Necip Fazıl Kısakürek - 1964 Mürşit Bana yakan gözlerle bir kerecik baktınız, Ruhuma büyük temel çivisini çaktınız. Necip Fazıl Kısakürek Tam Otuz Yıl Tam otuz yıldır saatim islemiş ben durmuşum; Gökyüzünden habersiz, uçurtma uçurmuşum... Necip Fazıl Kısakürek Vasiyet Son gün olmasın dostum, çelengim, top arabam; Alıp beni götürsün, tam dört inanmış adam... Necip Fazıl Kısakürek
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|