![]() |
#11 |
![]() İstanbul'un nüfusu 15 Milyon, Edirne'nin nüfusu 150 bin. Bu iki şehrin cami sayılarını birbine hangi mantıkla mukayese edebilirsin? Siz Selimiye Camii'ni göreseniz diye size orayı tarif etmişlerdir, yoksa spor salonunun beş dakika ilerisinde iki camii karşı karşıyadır. "Göz var görmeli, kul var göstermeli." Önyargılarından arındığınız vakit sizleri tekrar Fatih'in memleketinde görmek ümidiyle. Allah'a emanet olunuz.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Konyada cami yokmu :D:D yok artık arkadaşım sen hiç konyaya gelmedin galiba her sokakta bir cami var nerdeyse
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
![]() nadir olan bazı yerler hariç her anadolu toprağında bolbol bulursunuz elhamdülillah
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() boşverin arakadaşlar bende edirneliyim ama muhabet memleket olayına sardı.bundanda tatsızlık çıkar.edirnede cami var ha dersenizki cemaat fazla değil katılırım en azından memleketim uzunköprüde öyle.ama dediğim gibi iş konya edirne veya başka şehir konularına girerse bence gereksiz bir huzursuzluk ortamı doğmuş olur haksızmıyım sizce?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#16 |
![]() Edirne pek muhafazakar bir ilimiz değil ne yazıkki. genelde tarihi camiler vardır yeni esere pek rastlamazsınız Edirne de. zaten edirne gençliği pek camiye hevesli değil. adım başı meyhane vardır. cuma veya bayram namazlarına giden sayılıdır trakyada. ben de edirneliyim uzunköprü. memleketimi sorduklarında söylemeye utanıyorum. şarapçımıısn diye soruyorlar. eğlenceyi sever trakya halkı. maneviyata önem vermez. seçmen profili de cumhuriyetin kuruluşundan itibaren chp dir. Zaten 29 martta chp % olarak en çok oyu türkiyede edirneden almıştır. Ak partimize karşı ciddi bir düşmanlık vardır. ben oralı olmama rağmen muhafazakar olduğum için dışlandım. "ne biçim trakyalısın" diyorlardı bana.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() onurgun
zaten sana yönelik birşey söylememişki hakan arkadaşım. trakyanın genel durumundan bahsetmiş. çok da doğru kaç tane vakit namazı kılan var edirne de ? camiler vakit namazında kaç saf oluyor hiç baktın mı ? ben bir tek imamın namaz kıldığını biliyorum edirne de. eğer anadolu ile farkı görmek istiyorsan biraz samsun, kayseri, konya gibi muhafazakar illere git bakalım vakit namazlarına kaç kişi gidiyor gözlerinle gör. sanki bayram namazından çıkıyormuş zannedersin insanları o kadar kalabalık bir de trakya kızlarının giyim tarzı, yaşayış tarzı ve ahlakı ile anadolu kızlarınınkini bir karşılaştır bakalım ne kadar fark var ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() edirneyi bana anlatma yıllarım geçti orada Edirnelilerin ciğerini bilirim ben
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() |
|
![]() |
![]() |