![]() |
#1 |
![]() ![]() Sandıktan AKP biz ve.. 'Türkiye Değişim Hareketi' adını alacak partisinin kuruluşunu 26 Eylül'de açıklayacak olan Sarıgül, 'Sandıktan AKP, MHP ile biz çıkarız. Partimi iktidara taşıyamazsam çekilirim' dedi CHP Gençlik Kolları'nda 18 yaşında adım attığı siyaset sahnesinde 30 yıldır boy gösteren, milletvekilliği yapan, üç dönemdir de Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Sarıgül, karış karış Türkiye'yi dolaşıp, lideri olduğu yeni siyasi oluşumu anlatıyor. 26 Eylül'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda binlerce kişinin katılımıyla “Türkiye Değişim Hareketi” adını alacak partisinin kuruluşunu kamuoyuna açıklamayı planlayan Sarıgül, son 3 ayda 214 farklı noktaya gitti, hedefi ise 15 bin köyü dolaşmak. 384 bin üyeli yeni oluşumun 62 ilde, 314 ilçede teşkilatı hazırda bekliyor. Oluşumun omurgasını gençler, kadınlar ve muhtarlar oluşturuyor. Partisiyle ilgili olarak bugüne kadar açıklamalarda bulunmayan Sarıgül suskunluğunu Milliyet'e bozdu... CHP'den ihraç edildiniz, DSP'den istifa ettiniz, şimdi de yeni bir parti kuruyorsunuz. Çünkü... MÜHRÜ ALACAĞIZ Ben şu anda Şişli'de 50 ilden daha büyük bir ilçeyi yönetiyorum. Rütbe heyecanım olsa zaten rütbemi almışım. Dedemden bu yana tek başına sosyal demokrasi iktidarını görmedik. Sol iktidarı çocuklarım görsün istiyorum. Türkiye'de iktidar yorgun, muhalefet heyecansız. Halkımız yeni bir siyaset anlayışı istiyor. Şu anda yurttaşlarımız oy verecek bir parti bulamıyor. Bu nedenle Ak Parti'den mührü alacağız. Sol kökenli bir siyasetçi olarak merkez sağın oylarına talipsiniz, hareketinizin siyasi duruşunu nasıl tarif ediyorsunuz? Geniş anlamda bir sosyal demokrasiyi savunuyoruz. Emekten, barıştan, özgürlükten, varlık ve bereketten yanayız. Ana ilkemiz önce hukuk, medeniyet. Türkiye'nin AB ülkelerinin önüne geçmesini arzu ediyoruz. Türkiye'nin en huzur veren partisi olacak, ötekimiz olmayacak. İnançlara saygılı laikliği ve Atatürk'ü siyaset malzemesi olarak kullanmamayı ilke haline getiriyoruz. İnönü'nün devlet adamlığı, Ecevit'in dürüstlüğü ve Özal'ın ekonomik açılımlarını örnek alıyoruz. Hangi kesimin oylarına talipsiniz? TÜM ELLER SIKILACAK Ulusal birlikten yana olan herkesin ve her partinin tabanından oy alacağız. Çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız, sorunları çözeceğiz. Temel sorun işsizliktir, bu sorunu çözersek zaten rahat nefes alırız. Biz tabela partisi olmaya gitmiyoruz. Tarih benim hizmetlerimi yazacak. Lider sizsiniz. Ya kaybederseniz? “İki seçimde de partinizi iktidara taşıyamazsanız o koltuğu bırakacaksınız” kuralını getirdik. Girdiğimiz ilk seçimde ben partimi iktidara taşıyamazsam çekilirim. Bu partide, gece ihtilalleri, ihraçları olmayacak. Genel başkan, üyeleri görevden alamayacak. Belediye başkan adayları bir yıl önce belli olacak. Genel başkanı parti üyeleri seçecek, delegeler değil. MAZLUM HAKKINI ALACAĞIZ Bir ilçe belediye başkanı olmanıza rağmen Türkiye çapında tanınıyorsunuz. Bu işin sırrı nedir? 30 yıllık emektir. İlk defa sosyal demokraside seçkinci olmayan, partinin her kademesinde çalışan şoför Hakkı Baba'nın oğlu zirveyi zorluyor. Yaptığımız hizmetler ortada, Türkiye'nin her tarafını üç kere dolaştım, dert dinliyorum, derman arıyorum. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan yurttaşlarımla birlikte oldum. İlk genel seçimlerde sandıktan nasıl bir tablo çıkar? Sandıktan AKP, MHP ile biz çıkarız. Diğer partiler geride kalır. Biliyorsunuz, ben hak arama mücadelesini son 5 yılda çok yoğun bir şekilde verdim, benim görevim zalimlerden mazlumların hakkını almaktır. KİMLER VAR “İtibar yorgunu siyasetçileri yormak istemedik, yeni siyasetçilerle konuşuyoruz” diyen Sarıgül'ün ekibinde, Hikmet Çetin, İstemihan Talay, Onur Kumbaracıbaşı gibi isimlerin yanında işletmeci Faik Tunay, mimar Hakan Dolakay, İsmet İnönü'nün torunu Hayri İnönü, Hasan Aydın gibi isimler bulunuyor. ensonhaber
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Dur bakalım seçime çok var sarıgül...O vakte ne olacağı belli olmaz
Vesselam |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Sarıgül AK Parti'nin gücünü inkar etmeyen tek lider.
![]() Ve bugüne kadar sandıkta sağ partiler hep didişip oylarını böle böle çıktılar, sol oylar genelde Cehepede toplandı yada Cehepe kendi adımıyla geri gelip kendi kafasındakilere oy verdirtti. Mustafa Sarıgül'le inşallah bu bozulacak. Çünkü Cehepenin genel seçmenine hizmet mizmet ekonomi felan değil, onlara laiklik de başka bir şey deme. O yüzden AK Parti'ye asla gelmeyecek bir seçmen kitlesine sahipler, bu oylar Sarıgül'le güzeeelce bölünür. Benim isteğim AK Parti'nin ardından Sarıgül'ün oluşumu ve SP'nin meclise girmesi. Sarıgül'ün yapıcılığı malum, SP'de mecliste daha olumlu ve yapıcı muhalefetiyle mecliste parti gibi bir parti konumuna gelir. Hoş hükumet ve yapıcı hoş bir muhalefetle Türkiye'nin önüne geçilemez eminim.. Sarıgül hareketinden gözlerimizi ayırmamalıyız derim.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() İktidarın çok zor sarıgül.
AK Parti'nin kemik oyu zaten %40-45 Sana ne kalıyor diğer kısmının hepsinin sana vereceği yok ya ... Fazla hayal iyi değildir. Sen meclise girmeye bak. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Açıkçası küçük çaplı bir araştırma yapsanız,her on kişiden 9 u Mustafa Sarıgül'ül ismine aşina olmakla birlikte,siyaset anlayışınıda takdir etmektedir.Bu neden kaynaklanıyor,tabikide kısırdöngü siyaset sahasına girmeden,direkt halkın sahasına inmektir.Kulandığı dil ve metodlar oldukça akılcı ve olması gerektiği gibi..Fakat siyasi değerlendirme açısından ele alırsak,şuan Türkiye'nin yeni bir değişim-veya oluşuma kesinlikle ihtiyacı yoktur!AK Parti 8 yıldır bu ağır yükün altında ezilmeden yoluna emin adımlarla ilerlemektedir.Ha ne olur,sarıgül hareketi yapıcı bir muhalefette dönüşebilir.Bundanda büyük haz duyarız,Türkiye siyaseti Bahçeli ve Baykal muhalefetinden can çekişeceğine,sarıgül ün yapıcı muhalefeti ile hayat bulmasını umut ederiz..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() LAKİN güzüme ilişen bu haber Sarıgüllere olan güvenimi bir hayli sarsmakla birlikte,dürüstlükten ve hakkaniyet duygularından uzak oldukları düşüncesine kapıldım ''VAY ANASINI'' dedirtecek habere bakar mısınız?;
![]() Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün gelini Fatoş Sarıgül, otomobil tutkusuyla tanınıyor. Önceki gün Porsche 911 Turbo otomobiliyle İstinye- Park'a giden Fatoş Hanım, bütün dikkatleri üzerine çekti. Bol bol alışveriş yapan gelin Sarıgül, 280 bin euro'luk otomobiliyle evinin yolunu tuttu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Ve özele giriyor. Bize yakışmaz ishak bey. Bunlar irdelemek.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
İşte böyle yaklaşırsanız ANAP örneğini koyarlar önünüze. Yoktur hiçbir partinin kemik oyu, ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı, çapı kadar oyu verir millet. Hizmete göre, hizmeti 'duyurmaya' göre vs. Her seçime 0 oyla başlanılır Böyle kemik oyumuz 40 45 muhabbetleri rehavetten başka bir şey değil.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Zaten bu dersi AK Parti çoktan aldı ki2.kez tek başına iktidarda ... Bence bu oranı söylemekte bunun için sakınca yok diye düşünüyorum. Şöyle yaparsak şu kadar oranımız var , artık seçimlerde hiçbirşey yapmayalım evde oturalım sandığı bekliyelim dersek tabiki çok yanlış. Ne kadarda olsa belirli bir kitlemiz olsada çalışmaya devam etmeliyiz. Zaten bu yerel seçimlerde rehavet yüzünden çoğu yeri kaybettik. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Söylediklerine katılmıyorum kardeşim!Türkiye'yi yönetmeye talip bir insanın özelide,genelide bizi ilgilendirmek zorunda!Özelle,genelle bakmadan on yıllardır beş koyun güdemeyenleri başa getirmedik mi?Biz bu haberi yapıcı olarak dile getiriyoruz!Ülkemiz şartlarında ekonomik dağılımın hangi seviyede olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.Gelini yaşındaki birinin bu konumda olması,yani bu yaşta bu zenginliğin bir hesabı olmalı değil mi?Bu yaşta milyonlarca insan var ama hiçbirinin altında 280bin avroluk araba yok!?Demek istediğim bu kulvardaki insanların bir anda katlanan servetlerinin bir muhasebesi yapılması gerekmektedir!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|