09-11-2009, 04:11 | #1 |
Osmanlı Çeşmelerinde ki zerafet..
Şu inceliğe mimariye bir bakın tam bir kültür hazinesi..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-11-2009, 05:09 | #2 |
Paylaşım İçin Sağol
|
|
09-11-2009, 12:51 | #3 |
Güzel bir paylaşım olmuş..
|
|
09-11-2009, 13:18 | #4 |
" Enbiya suresi 30. ayette bütün canlıların sudan yaratılmış olduğu belirtilirken Hacc suresi beşinci ayette şöyle ifade edilir:
“Yeryüzünü görürsünüz ki kupkurudur. Fakat biz ona su indirdiğimiz zaman harekete geçer, kabarır ve her bitkiden çift çift yetiştiririz.” " " Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerini tam anlamıyla birer “su medeniyeti” olarak nitelendirebiliriz. Tarihte hiçbir medeniyet çizgisinde suya Türklerdeki kadar ehemmiyet izafe edilmemiştir." alıntı: http://insaniyardim.ihh.org.tr/37.-s...eniyeti-2.html Her konuda her bölümde zerafet deyince akla gelen tek kelime; Osmanlı.. Teşekkürler paylaşımdan ötürü.. |
|
09-11-2009, 13:25 | #5 |
evet benim atalarım böyle bir miletti işte. kültür sahibi ve zevkli bir nesil. Bunların hepsi çok güzel. Birkaç sene evvel sırf osmanlı eserlerini incelemek için bir arştırma yapmıştım yaklaşık 3 sene sürmüştü. bu süreç içinde de yüzlerce fotoğraf çekmiştim. Vardığım kanıya göre bizim ceddimiz o yıllarda dünyada saltanata ve gösterişe en meraklı bir milletmiş. ama zevkli bir milletmiş ne yalan söyleyelim..
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|