08-17-2009, 20:28 | #1 |
Tahir Sami Beyin Özel Hayatı- Mustafa Kutlu'dan
Mustafa Kutlu.. İlk olarak Uzun hikayesi'yle başlamıştım okumaya.. Sonra Sır, Akasya ve MAndolin, Arka KApak Yazıları, Yoksulluk İçimizde, Ya Tahammül Ya Sefer, Tufandan Önce, Beyhude Ömrüm, Mavi Kuş, Rüzgarlı Pazar, Menekşeli Mektup, Chef, Huzursuz Bacak.. derken şimdi de Tahir Sami Beyin ÖZel Hayatı kitabı çıkmış.. Ben çok sevindim, bekleyenlere de duyurmak istedim Son zamanlarda Eylül ayını "Kutlu'nun kitabı ha çıktı ha çıkacak" diye bekler, kitapçıya geldiğinde de hemen alıp okurdum.. Ve sanki o kitabı okurken bitirmeden kalkmak mekruhmuş gibi oturduğum yerden kitap bitene kadar kalkmamam gerektiğinde düşünürdüm.. Şimdi yeni bir kitap ve beklediğimizden de erken gelen bir kitap.. Erken başlayacak bir yolculuk.. Kitabıma henüz kavuşmadım ama en yakın zmaanada kavuşmak için gayret göstereceğim.. Okuduktan sonra yeni bir değerlendirmeyle burada olurum inşaallah.. Tahir Sami Bey'in ÖZel Hayatı.. Mustafa Kutlu'nun kaleminden.. Bekleyen arkadaşlarımıza müjdeyle duyrulur.. selamlar..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-10-2009, 22:50 | #2 |
4 Eylül Cuma günü bizim fakültenin kayıt günüydü. Moralim çok kötü, canım çok sıkkındı. Kayıttan sonra bir arkadaşla kendimizi Sultanahmet'teki kitap fuarına attık. Hem moralimiz yerine gelsin hem de orucu unutalım dedik. Sonra da hemen Dergah Yayınları'na.. İkimiz de Tahir Sami Bey'in özel hayatını çok merak ediyorduk aldık birer tane.
Nihayet bugün başlayıp bitirdim. Çok kötü oldum ya.Tahir Sami Bey'e çok üzüldüm. Kitabı okurken benim de böyle kitaplığım olsun diye hevesleniyordum ama kitabın sonunda bütün şevkim kırıldı " Fani dünya.." kalıbıyla başlayan bir iki cümle kurdum. Kitap biriktirmekten korktum bu kitabı okuyunca. Ya benim de kitaplarımın akıbeti böyle olursa diye.. |
|
09-10-2009, 23:57 | #3 |
Çok teşekkürler canım ben daha "Huzursuz Bacak" adlı kitabı birtirmedim...bilgilendirmen için teşekkürler...
|
|
09-11-2009, 15:12 | #4 |
Kitapla alaklalı düşüncelerimi yazacaktım bu başlığa ama farklı bir başlıkta Sevgili dilemma ile konuşunca unuttum bu başlığı..
Kitapla alakalı, bugün, Ali Çolak'ın Zaman'daki yazısını okudum.. Kitap "sıradan" bir hayatı hikayeleştirdiği için farklı, ve yazarın kendi içindeki konuşmaları, ya da Tahit Sami Bey'in hikaye içindeki "müdahalelere müdahalesi" ile hikayecilikte farklı adımlara yol açacağını söylüyordu.. Bu hususlar açısından Çolak'a katılıyorum.. Kutlu'nun her kitabını büyük zevkle okurum ama bende bıraktığı "iz" açısından Ya Tahammül Ya Sefer ve Beyhude Ömrüm gibi değildi kitap.. Hele de "Ya Tahammül Ya Sefer" bambaşka bu izler açısından.. Belki de eserler arasında kıyas yapmamak daha doğru ama okurdan beklenir herşey.. Tahir Sami Bey'in onca emeğinden sonra kitabların akıbetine "ne oldu"nun cevabı kitapları sevenler için önemli bir soru.. Gözünüzün nurunu, gölünüzün sırrını açtığınız kitapların bir gün "hiç" olmasını düşünmek öyle üzücü kii.. Kenarlarına attığınız notların başka yüreklerde anlam bulmasını isterim ben şahsen.. Başka notların düşülmesini sonra.. Kitabı okuduktan sonra kitaplığıma baktım ben de bu düşüncelerle.. "Baki kalacak hoş sadamız ne olacak ki bu dünyada" diye de düşündüm sonra... |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
hikaye, mustafa kutlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|