AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 09-15-2009, 22:28   #11
Kullanıcı Adı
anabisTR
Alıntı:
Önçelikle düşünceleriniz farklıda olsa bu ehemmiyetli konuya eşlik ettiğiniz için teşekkür ediyorum.
Efendim keşkede eşlik etmeseydim. Ak parti kurulduğundan beri, secim zamanı en özel elbisesini giyip, tatil olmasına karşın traşını dahi olarak sandık başına gidip oyunu kullandıktan sonra, sadece kendi iş ve hobilerimle ilgilenir kalsaydım yine huzurla. Çünki ak parti kurulduğundan beri meclisete ülkenin sorunlarıyla ilgilenen birileri vardı artık, bende sadece hayatımın keyfini sürüyordum, "omuzlarımda hep bir ağırık olarak hissetiğim, konum ve yetki acısından ülkenin sorunları çözme noktasında elinden birşey gelmeyen bir vatandaşken", ülkenin tüm sorunlarının ağırlığını ehil olanlar sırtlanıp mecliste iken, gündemi dahi takip etmiyordum.. Millet Meclisimiz gereken neyse yapıyor lüksü içerisinde kalsaydım hep.. İşte bu sıhatli mihvalim, kürt acılımı denen projenin sonuçlarının, hesaplandığı gibi iyi sonuçlar doğurmayacağını, ülkeyi içinde bulunduğumuz durumdan daha da kötü bir hale getireceğimizi fark edene kadar sürdü. Şimdi feryad ediyorum cocuklarımız biribirlerini öldürmesinler diye.. Hemde kime feryad ediyorum biliyormusunuz!! Yine cocuklarımız biribirlerini öldürmesin, akan kan dursun diye halis niyetle yola cıkmış, bu noktada projeler üretmeye calışanlara..

Alıntı:
Bu sürecin şu yada bu şekilde hiç bir neticeye bağlanmadan yada geri adım atılması gereklidir diye düşünceye sahip olmak kürt diasporası diye ifade edebileceğimz radikal kürt milliyetçi cevreleri mutlu edeceğini bilmemiz lazım.
Kesinlikle çok doğru olduğuna inandığım tespitlerde bulunmuşsunuz. Radikal kürt milliyetçileri, bağımsız kürdistan kurmak yalanlarıyla idame ettirdikleri, global güçlerin siyasi amaçları doğrultusunda ve destekleriyle var olan cıkar örgütlerine, insan kaynağı sağlamak için, potansiyel hedef kaynak olarak gördükleri insanların, sosyo kültürel ve ekonomik acıdan geri kalmasını, dil olgusunun tanınmamasını istemektedirler. Fakat!, "onların yaptığı hesabı bozmak için, onların tamda yapmak istediklerini yapmamamız" doğru olacaktır mantığıyla haraket etmenin, çokta mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Çünki...

"Bir ulusu ulus yapan en önemli etken, ortak konuşulan dildir. Dili aynı olan halkların, er yada geç kendi devletlerini kurmak istemeleri kaçınılmazdır." Sosyolojik bir gercek olan bu olgu ışığında ve ülkemizin mevcut şartlarında, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için, bir çok farklı etnik yapı, inanç ve mezhepden olaşan insanların oluşturduğu devletimizin tek bir resmi dili olmalıdır. Tüm diller ve halklar, ortak ulusal ortak değerimiz olarak kabul ettiğimiz ortak dil Türkçe ile bütünleşirken, farklı kültür, dil ve inançlarımızıda, sadece kültürel zenginliğimiz olarak tanımlamamız gerekmektedir, bütünlüğümüzü korumak için.

Yani bu gün ve dün, devlet içerisinede sızmış işbirlikçiler vasıtasıyla genclerimizin dağa cıkmasını kolaylaştıracak uygulamalar ve zeminler devlet eliylede hazırlanmış olarak, pkk ingilizlerin güdümünde sadece bir suç örgütüyken ve pkk yöneticileri bağımsız kürdistan yalanlarına kolay insan hammaddesini temin etmek için, kürt dilinin ve halkının resmen tanınmasını istemiyor olsalarda, rsemen tanınmış ve varlığı kabul edilmiş kürtlük ve kürtçe, yarın cok daha tehlikeli ve öldürücü olarak kendi devletini kurmak isteyecektir. İşte asıl amaçlanan budur, pkk artık suc örgütü olmaktan cıkacak, bu günden sonra varlığı bünyesinde bulunduğu devlet tarafından dahi tanınmış bir halkın kendi devletini kurma mücadelesine dönüşecek, bu mihvalde dilini kabul ettirmiş pkk nın, artık dili için ölen "kahramanları olacaktır" kısaca..

Bu gün sadece dilinin tanınması için 5000 den fazla vatan evladını şehit eden, ve bu sayıdan cok daha fazla vatan evladını kandırarak dağa çıkartanların, yarın dilleri kabul edildiğinde, halk olarak kabul edildiğinde, acıkca ve haklı olarak devlet kurma istekleri için ne canlar yakacağını görmek istemiyorum. Yani cok basit ve masumane görünen dil olgussunun tanınmasını, sosyolojik veriler, insanın temel dinamikleri ve bölgenin şartları ve global güçlerin bölge üzerindeki siyasi hesaplarını da göz önüne alarak değerlendirmenizi rica ediyorum sizden.. O zaman tüm iyi niyetlerimizle uyuyan fitneyi uyandırmak üzre olduğumuzu göreceğiz umuyorum efendim.. Biz kimsenin ne diline, ne dinine, nede ırkına bakarız..Bizim kendi nefsimiz bakmak için bize yeter. Ama fitne katilden beterdir, derdimiz fitne uyanmasın..

Ha evet acılım yapalım, bölgenin cok ciddi iş sorunu var. Çünki genc insanlarımızın işlerinin olmaması teröre karışmalarına cok ciddi etken olmaktadır reel olarak. Hayat standartlarını yükseltelim.. Kültür ve eğitim seviyelerini yükseltelim...Ve buna benzer bir çok proje akademisyenler tarafından hazırlanabilir. Bölgeye yatırım yapılsın, benim ve eşimin maaşlarına zam yapılmasın razıyım ve desteklerim. Hatta kesinti yapılsın bu amaç için.. İş adamlarının bölgeye yapacağı yatırımlardan vergi alınmasın.. vs vs.. Acılım bunlardır efendim, pkk nın isteklerine boyun eğmek, varlığını ve dilini kabul ettiğimiz bir halkın sosyo kültürel ve ekonomik iyileştirmelerini sağlamadan, yarın terörö dahada tırmandıracak acılımları, enine boyuna düşünmeden iyi niyetlerimize istinaden gerçekleştirmez doğru değildir efendim.

Sayın eciftci

Siz demokrasiyi ne sanıyorsunuz efendim! İnsanlara sınırsız özgürlük vermenin, insanları mutlu edeceğini, insanlara refah, huzur ve barış getireceğini mi sanıyorusunuz... Ben cumhuriyetci yada demokrat değillim, Saltanat'cıyım. Bu konuyu yada insanların ihtiyaclarına binaen oluşturdukları demokrasi zulmünü tartışmayı düşünmüyorum, sadece Türk İstiklal ve Hakimeyet i davasına inandığımı, insanlığın salahiyeti için, Allahın son halifesi Seyyid olan İmam Mehdi zuhur edilineye kadar bu düşünce ve inanca sahip olduğumu acıkca bilmenizi isitiyorum. Dolayısıyla ben demokrat değilim. Bedenin sağlığı için gerekirse kangren olan bacakta kesilir, bedenin sıhati için acı olan ilaçta içilir!! Yani acıda olsa, bütünün sıhatı için, ülkenin bölünmez bütünlüğünün korunması için hiç kimseye sınırsız özgürlük verilmez, demokrasi insan hakları vs. vs kulağa hoş geliyor biliyorum. Ancak mevcut potansiyel dinamikleri göz önünde bulundurarak terör sorununa çözüm üretebiliriz. Öyle demokrasi, insan hakları, etki tepki gibi yoz iki hesapla, bir ülkenin geleceğini yön veremeyiz.. Ülkeyi karanlığa ve kargaşaya gömemeyiz.

Soruyorum size!

Kürt dili ve halkının resmen devlet tarafından tanınmasının oluşturacağı sonuçları, bu konuda uzman akademisyenlerce değerlendirdiniz mi!! Bu konuda elinizde bir rapor varsa bizimle paylaşırmısınız lütfen. Çünki demokrasi, acılım tüm sorunları bitirecek, sorun çözülecek diyen ve meydana cıkan er kişinin, böyle önemli bir konuda en azından uzamanlarca değerlendirilmiş bir raporu olmalıdır elinde.

Her neyse, Sayın başbabakanımız ve Sayın Cumhur Başkanı mızın çizmiş olduğu ve acıkladığı kırmızı çizgiler doğrultusunda, dil ve etnik yapının tanınmayacağını biliyoruzda, bazı şeyler vardır, konuşulmasıda vuku bulması kadar sakıncalı ve yanlıştır. İşte bu sürec dtpnin ve bebek katili aponun meydanlarda bazı taleplerle görünmelerine neden oldu ki, ne gerek var böyle nahoş görüntülere Şehitlerimizin naşını kaldırırken.. Ayrıca bu süreç siyasi acıdan da Ak Parti nin oy kaybetmesine neden oldu diye düşünüyorum.

Konu anabisTR tarafından (09-16-2009 Saat 00:54 ) değiştirilmiştir..
anabisTR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 6 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 6 Misafir)