AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-16-2009, 21:53   #1
Kullanıcı Adı
depare
Thumbs down Osmanlı tarihinin dörtte üçü sel tehdidi olan İkitelli'de
Osmanlı tarihinin dörtte üçünü barındıran belgelerin İkitelli'de sel tehlikesinin bulunduğu binada tutulduğu ortaya çıktı.

Çarşamba, 16 Eylül 2009 13:22


Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Osmanlı Arşivi, sel tehdidi ile karşı karşıya. Arşivdeki belgelerin büyük çoğunluğu, yaklaşık sekiz dokuz yıl önce İkitelli'de dere yataklarına yakın bir yere nakledilmişti. Geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinde, arşivin bulunduğu binanın, sel suyunun çok yakınında olduğu öne sürüldü.
Habertürk gazetesindeki köşesinde konuyu gündeme getiren Murat Bardakçı, Osmanlı Arşivi'ndeki belgelerin büyük bir kısmının tehlike altında olduğunu yazdı. Bardakçı, belgelerin derme çatma barakalarda tutulduğunu, üstelik dere yatağına da çok yakın bir yerde olduklarını kaydetti.
Bardakçı, İstanbul'daki sel felaketinde arşiv belgelerinin suya kapılmasının an meselesi olduğunu belirterek, sel sularının birkaç metre öteden aktığını yoksa 700 yıllık tarihin neredeyse dörtte üçünün bir anda yok olabileceğini özellikle vurguladı.
Dünya Bülteni'nin görüştüğü Başbakanlık Osmanlı Arşiv yetkilileri de "bir riskin olduğunu" kabul ederken, devletin ilgisizliğinden de şikayet ettiler. Tasnifsiz pek çok belgenin İkitelli'deki sel riski altındaki binada depolandığını belirten yetkililer tarihimizin belgelerinin daha iyi korunması gerektiğini söylediler.
Şu anki ilgisizlik adeta Osmanlı Arşivi'nin bir kısmının 1930'lı yıllarda Bulgarlara hurda kağıt fiyatına satılmasını hatırlatıyor.

Kaynak: Dünya Bülteni

 

depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta