AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-17-2009, 11:51   #1
Kullanıcı Adı
menes
Post Onlara rahmet asanlara lanet


Bugün, demokratik bir seçimle işbaşına getirilen ilk Başbakan olan Adnan Menderes ve arkadaşlarının sözde mahkemelerde yargılanarak idam edilişinin 48. yıldönümü... Menderes, Zorlu ve Polatkan dualarla ve rahmetle anılırken, cuntacılara ise lanet yağıyor...

Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, Demokrat Parti'nin (DP) kurucusu merhum Adnan Menderes'in idam edilişinin 48. yıldönümü nedeniyle Vakit'e yaptığı açıklamada, 17 Eylül tarihini milli irade ve egemenliğin katledildiği bir tarih olarak değerlendirdiklerini söyledi. Soylu, “17 Eylül'de Menderes ve arkadaşları değil, milli irade idam edildi” dedi.

“SİYASİ CİNAYET ŞEREFSİZLİKTİR”
17 Eylül'de milletin sevgisini kendi üzerinde hissettiren Menderes ve arkadaşlarının canına kastedildiğini belirten Soylu, şöyle konuştu: “İnsanoğlu siyasi bir cinayette bir parça ahlak, namus ve şeref arar. Bu siyasi cinayette ahlaksızlık, namussuzluk ve şerefsizlik vardır. Bu sadece onlara değil, milletin canına, milletin geleceğine yönelik bir cinayettir. Bu cinayet, büyük Türkiye yürüyüşüne bir engeldir. Şunu herkesin bilmesi gerekir ki Menderesler, Polatkanlar ve Zorlular milletin gönlünde büyük bir şan ve şerefle yaşamaktadırlar.”
27 Mayıs darbesinin ardından Türkiye'nin darbe rejimlerine gebe kaldığını belirten Soylu, “Bunun ülkemizin geleceğine ve demokrasisine çok büyük zararı olmuştur. Türkiye o günden bu yana ara rejimlerden kurtulamamıştır. Hala ara rejimden kurtulmaya çalışıyoruz. Bu haksızlık, gözyaşı ve idam ile hesaplaşmadan milletin acısı dinmez” dedi. Soylu, “16-17 Eylül tarihinde Türkiye'nin içerisine fitne sokulmuştur. Ara rejim, millet düşmanları tarafından istikrarlı hale getirilmeye, demokrasi ise suçlu gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Bugün Türkiye yaklaşık yarım asırdır hala kirli askeri vesayet anlayışını üzerinden atmaya çalışmaktadır. Bu dönemde hukuk pespaye edilmiştir” diye konuştu.

ACİLEN SİVİL ANAYASA YAPILMALI
Türkiye'nin bir daha böyle bir olayla karşı karşıya kalmaması için sivil bir anayasa yapılmasını öneren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye demokrasiye sadakatini göstermeli, bütün kurumlar demokrasiye bağlılığını ortaya koymalı, okullarda demokrasi dersi verilmeli, vesayetçi anlayışlara nereden gelirse gelsin karşı çıkılmalı. Türkiye evrensel normların kendisine öngördüğü koşullardan vazgeçmemelidir. Güçlü, zengin ve özgür bir ülke haline gelmek için demokrasiye sımsıkı sarılmalıyız. Türkiye'nin her geçen gün daha fazla sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır. Bir darbe anayasasına daha bu toplumun daha fazla tahammülü yoktur. Darbe anayasası ile yönetiliyor olmak bu millet için zillettir.”

DARBELERİ SAVUNAN CİNDORUK, SESSİZ
28 Şubat ve 27 Nisan muhtırasını öven açıklamalarıyla gündeme gelen DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ise konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Maliye Bakanlığı'nın Doğan Grubu'na kestiği ceza hakkında “Doğan Grubu'na yapılan faili belli bir siyasi cinayettir” diyen Cindoruk'un DP'nin kurucusu merhum Adnan Menderes'in idam edilişinin 48. yıldönümünde bir açıklama yapmaması dikkat çekti. Cindoruk hakkında babasının avukatlığını hiçbir zaman yapmadığını söyleyen Aydın Menderes, “Cindoruk kendisi Menderes'in avukatı olarak tanıtıldığı durumlarda sessiz kalmış, bunu tekzip etmemiş, adeta kendisinin böyle tanıtılmasında pişkince bir memnuniyet içerisinde gözükmüştür. Ancak hiçbir zaman Adnan Menderes'in avukatı olmamıştır” demişti

HASAN TOSUN/VAKİT

 

menes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta