09-18-2009, 15:51 | #1 |
Klavye ve Kolanın Birleşimi, Çözüm yolları
merhaba arkadaşlar eve misafir gelmiş ve ufak çocuklar bilgisayar başında kola içerken 1 büyük bardak dolusu kola klavyemin üzerine dökülmüş. şimdi aradılar da yapış yapış olmuş klavye. bir yıl içerisinde bu kaçıncı klavyem ben bile unuttum. hem de kaliteli bişeydi microsoft marka. şimdi tuşları tornavidayla tek tek çıkarsam leğende yıkayıp kurulayıp taksam çalışır mı ? yeni klavye almak istemiyorum evde en az 5-6 tane bozuk klavye var...
Konu BlueMoon tarafından (09-18-2009 Saat 15:54 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-18-2009, 15:54 | #2 |
Klavye kolalı haldeyken çalışıyorsa ? sorun yok tek tek söküp söktüğün gibi takman lazım .Çalışır yani sorun olmaz bence.
|
|
09-18-2009, 15:56 | #3 |
şimdi sordum tuşlar basınca basılı kalıyormuş şekerli ya o meret ufak çocuklar yaramazlık yaparken dökmüşler işte akşama kadar müdahale edilmeyeceği için klavyeye elveda demek gerek galiba
|
|
09-18-2009, 15:57 | #4 | |
Alıntı:
Ana devrelere ulaşmışsa kola ki ulaşmıştır büyük ihtimalle çalışşsada gidip gelerek çalışır .Bu şekilde de kullanılmaz. Yeni klavye yolu gözüktü sanırım . |
||
09-18-2009, 16:53 | #5 |
Klavyeye kola döküldüyse sakın bilgisayarı çalıştırma. Evdekilere söyle hemen klavyeyi söksünler. Elektrikle temas ederse, kısa sürede kısa devre yapıp tamamen kullanılmaz hale gelebilir.
Akşam eve gidince klavyenin altındaki vidaları sök. Tuşları tamamen çıkart. Bütün plastik tuşları ve klavyenin ayrılabilen iç ve dış plastik aksamını su ile iyice yıka. Ayrılamayan plastik aksamları ve elektronik devrelerin bulunduğu kısımları ise kolonyalı bir pamuk veya bez yardımıyla dikkatlice silip temizle. Daha sonra tüm parçaları açık halde havalandır. Hepsi iyice kurusun. (1 gün o halde bekletebilirsin) Daha sonra parçaları tekrar tak, vidala. Klavyeni bu şekilde kurtarabilirsin. Ama kısa devre yaptıysa yeni klavye şart. |
|
09-18-2009, 16:55 | #6 | |
Alıntı:
|
||
09-18-2009, 18:12 | #7 |
Benim de başıma böyle bir olay gelmişti..
Kötü haber..; ne yaptımsa yeni bir klavye almaktan başka çarem kalmamıştı.. Geçmiş olsun kardeşim. |
|
09-18-2009, 19:54 | #8 |
Kardeş benimde kardeşim dökmüştü ben denedim tek tek çıkartmayı hepsini teker teker yıkadım sildim ama içine gidiyomuş....olmuyo düzelmiyo....ama dersenki denicem...denemekte fayda var derim ama...umutlanma(
|
|
09-18-2009, 20:45 | #9 |
yeni klavye buldum zaten eskide olsa idare edeceğiz artık..
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|