AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 09-15-2009, 18:51   #1
Kullanıcı Adı
depare
Angry İzmir'de ezan sesine kısıtlama getirildi
İzmir'de ezan sesine kısıtlama getirildi

İzmir'in Selçuk ilçesinde, ezanın duyulmadığı noktalara yerleştirilen hoparlörler, İzmirlilerin şikayeti üzerine söküldü.

Ezan sesinden rahatsız olan kişilerin şikayet dilekçesi verdiği iddia edilen belediye zabıta ekipleri, 14 Mayıs ve Cumhuriyet mahallelerinin, bir elektrik direğindeki ortak hoparlörünü aldı. Zabıtalar, Zafer Mahallesi'ndeki hoparlörü ise bir evin çatısında bulunması sebebiyle sökemedi.

Özellikle ramazanda iftar ve sahur vakitlerinde önemli bir ihtiyacı gideren hoparlörler sökülerek mahallelerinin ezan sesinden mahrum bırakılmasından rahatsız olan vatandaşlar ise uygulamanın devam etmesi için imza kampanyası başlattı. Şimdiden binin üzerinde imza toplandı. Bir yıl önce vatandaşların talebiyle müftülük tarafından takılan ezan hoparlörlerinin çoğunluk tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade eden mahalle sakinleri, yetkili makamlardan konuya duyarlılık göstermelerini istedi.

14 Mayıs Mahallesi Muhtarı Niyazi Bakıcı, müftülüğün müsaadesiyle yerleştirilen telsiz bağlantılı ses düzeninin, belediyenin izni olmadığı gerekçesiyle zabıta tarafından söküldüğünü belirtti. Muhtar Bakıcı, bölgede ezan sesi duyulmasını isteyen bin 400 kişinin imzaladığı dilekçeyi de kaymakamlığa gönderdiklerini kaydetti.

Olayın ardından taraflarla konuşan Selçuk Kaymakamı Aziz İnci ise söz konusu sistemle ilgili incelemelerde bulundu. Kaymakam İnci, ezan sesi sisteminin, camilere uzak bölgelerde halkın isteği doğrultusunda ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilgili yönetmeliği uyarınca yapılandırılacağını, kimseyi rahatsız etmeyecek bir çözümün bulunacağını açıkladı.

(CİHAN)

depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-15-2009, 19:01   #2
Kullanıcı Adı
depare
Rahatsız oluyorsan git yunanistan'da yaşa..!!
Bu ülkede ezanın sesisini susturamazsınız yoksa biz sizin sesinizi kesmeyi biliriz..!
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-15-2009, 19:04   #3
Kullanıcı Adı
ravzanur
Ezan sesinden rahatsız olan mahlukatları rabbime havale ediyorum...
Bu güzel günde kötü bir kelime kullanmamak için büyük gayret sarfetmekteyim şuan ya
ravzanur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-15-2009, 19:19   #4
Kullanıcı Adı
Eşref
Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-15-2009, 19:30   #5
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli
İslamın en önemli simgesidir Ezan, böyle bir ulviyeti, böyle bir nuru söndürmek isteyenler ne kadar da kalpleri kararmış insanlar ne kadar da kalpleri kararmış.. Yoksa Bizans'ın torunları mı.. Eyvah İzmir'ime eyvah İzmirlime..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-15-2009, 19:34   #6
Kullanıcı Adı
Gölge
ALLAH islah etsin ! ...
Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-15-2009, 19:38   #7
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Allah doğru yoldan şaşırtmasın inşaAllah.

Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-15-2009, 19:43   #8
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Yunan yakın be İzmirli, geç rahat rahat yaşa orda.
Atatürk kisvesi altında dinsizleştiriyorsunuz İzmir'i, geçin Yunan'a, Selanik'te Atanızın doğduğu yerde istediğiniz gibi yaşayın işte..

Orası sizin değil ama, bunu böyle belleyin. GAVUR olan İZMİR değil
'sizler'siniz.
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-15-2009, 21:11   #9
Kullanıcı Adı
BlueMoon
bu yazıyı okuyunca sinirden kendimi yiyecek gibi oluyorum ezanın kısıtlanması da ne demek !
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-15-2009, 22:12   #10
Kullanıcı Adı
dytsyn elif
şahsen izmire pek çok kez gitmiştim ama daha dün oradaydım ki ramazanda ilk kez izmire gitmiş oldum.. üzülerek söylüyorum ramazan atmosferi hiç yok gibi..ayrıca iftar yaptığımız yerdede ezan sesini duymak bi hayli güçtü ne kadar üzüntü verici bi durum olduğunu bizzat yaşayarak anlamak daha kötü..
dytsyn elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)