AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-23-2009, 22:31   #1
Kullanıcı Adı
depare
Exclamation Artvin'de sel felaketi bir çok ev yıkıldı 2 kişi öldü
Artvin Borçka'da heyelan: 2 Ölü

Tarih/Saat: 23 Eylül 2009 Çarşamba, 20:45:25


Artvin'in Borçka ilçesinde sağanak yağış sonrası oluşan heyelanda, dört köyde evler yıkılırken, ilk gelen bilgilere göre iki kişi hayatını kaybetti.

Artvin Borçka ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle iki kişinin öldüğü, 2 kişinin göçük altında kaldığı, 2 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Borçka'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kameni Deresi'nin taştığını belirtti.

Şu ana kadar kendisine ulaşan bilgiye göre Kale köyünde 35 yaşındaki bir kadının vefat ettiğini belirten Vali Yemlihalıoğlu, ''O bilgi bana geldi. Kurtarma ekiplerimiz yaya olarak o bölgeye ulaştı. İki yaralı vatandaşımız var, onların yanlarına yaklaştık ve onları alıp döneceğiz'' diye konuştu.

Bir vatandaşın daha hayatını kaybettiği belirtilirken, Düzköy köyü Düzhanlar mevkisinde ''bir evin göçtüğü, 2 kişinin göçük altında kaldığı haberinin olduğunu'' ifade eden Vali Yemlihalıoğlu, ''Onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Sizler de şartların zorluğunu görüyorsunuz'' dedi.

Borçka ile Hopa ilçeleri arasında ulaşımın tamamen kesildiğini kaydeden Vali Yemlihalıoğlu, ''Ana yol sular altında. Yollarda kopmalar var. Cankuran Bölge Trafik İstasyonunun olduğu yerde yol trafiğe kapalı. Sadece arama kurtarma ekiplerinin geçişine izin veriyoruz. Rize ve Trabzon'dan arama kurtarma ekiplerine haber verdik. Yarım saat içinde bölgeye ulaşacaklar. Erzurum'dan arama kurtarma ekibi istedik.

İnşallah yağmur dinip dere suyu azaldığında daha iyi müdahale edeceğiz. İş makinelerini bölgeye sokamıyoruz, ana yol ulaşıma kapalı. Ekiplerimiz sel felaketinde yoğun olarak zarar gören bölgelere yaya olarak ulaşmaya çalışıyor. Artvin sivil savunma ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor'' şeklinde konuştu.

Yetkililer, yağış sonrası Muratlı Barajı'nın kapaklarının açıldığını, saniyede bin metreküp suyun boşaltıldığını kaydetti.

Kaynak: ihlas sondakika

 

depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-24-2009, 16:23   #2
Kullanıcı Adı
depare
Standart
Artvin'de ki sel felaketin'de ölü sayısı 5'e yükseldi bir cami yıkıldı

Tarih/Saat: 24 Eylül 2009 Perşembe, 09:31:01


Çevre Bakanı Veysel Eroğlu Artvin'de hayatını kaybedenlerin sayısının 5'e yükseldiğini kaydetti.

Artvin'in Borçka ilçesinde aşırı yağışlar sel ve heyelana neden oldu. Kale köyünde 5 katlı bir apartman çöktü; enkazdan şu ana kadar 3 kişi çıkartıldı. 1 kişi ise hala enkaz altında bulunuyor.

Borçka'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kale köyünde muhtar Yusuf Demirci'ye ait 3 katlı evin yıkılması sonucu enkaz altında kalan 3 kişinin kurtarılması için Trabzon, Rize, Giresun ve Erzurum'dan gelen sivil savunma ve AKUT ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu, Hacer (54) ve Neşe Demirci'nin (17) cesetleri çıkarıldı.

Ekipler, Ali Demirci'nin (54) kurtarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Borçka ilçesinde sağanak sonucu yıkılarak heyelan altında kalan evde bulunan 35 yaşlarındaki Gülsüm Demirci hayatını kaybetmiş, 3 yaşındaki Beyzanur Demirci ise sabaha karşı sağ olarak çıkartılmıştı.

İlçenin Demirciler köyünün Ormanlı Mahallesi'nde, sel sularının evine girdiği Nafiye Şimşek (80) ise evde boğularak hayatını kaybetmişti.

Selden etkilenen 4 köyde, bir cami ve 7 ev yıkıldı; çok sayıda ev de su altında kaldı.

İçkale deresinin taşması nedeniyle, Düzköy, Kale ve Demirciler köyünde büyük hasar oluştu.

Hopa-Borçka yolunun 11 kilometrelik bölümü tahrip olmuş durumda.

Bölgedeki anayol su altında olduğu için iş makineleri ve kurtarma araçları sevk edilemiyor. Rize ve Trabzon'dan gelen ekipler Hopa yönünden, Ardahan ve Erzurum'dan gelen ekipler de Artvin yönünden ilçeye yaya ulaşabildi.

Vali Mustafa Yemlihalıoğlu, Muratlı barajının 3 kapağının açılarak su tahliyesine başlandığını, durumdan Gürcistan'daki Batum Konsolosluğu'nun haberdan edildiğini belirtti.

Rize'de küçük çaplı toprak kayması

Rize'de de dün gece etkili olan sağanak yağış sonucu Çamlıhemşin ilçesindeki bazı köylerde küçük çaplı toprak kayması meydana geldi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sultan Yılmaz, dün gece il genelinde etkili olan sağanak yağış sonucu Fırtına, İkizdere ve bazı ilçelerdeki derelerin debilerinin oldukça yükseldiğini söyledi.

Etkili olan sağanak yağış nedeniyle Çamlıhemşin ilçesinde 9 köydeki bazı mahalle yollarında küçük çaplı toprak kayması meydana geldiğini belirten Yılmaz, "Bu yolların bazıları ulaşıma açıldı. Diğerlerinin de ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor. Birkaç saat içinde tamamen açılmış olur. Ayrıca bazı arazilerde de toprak kaymaları oluştu. Ancak herhangi bir can kaybı veya yaralanma yok" dedi.

Gece etkili olan sağanak yağış sonucunda İkizdere Deresi'nin taşması nedeniyle İyidere-İkizdere kara yolu Hurmalık mevkisinde ulaşımın kısa süre aksadığını ifade eden Yılmaz, "Geçişin tehlikeli olabileceği endişesiyle gece bir süre kara yolundan ulaşım verilmedi. Ancak şu anda burada bir sorun yok. Yol ulaşıma açık" diye konuştu.

Kaynak: ihlas sondakika
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta