![]() |
#1 |
![]() Kanuni sultan suleyman istanbul'un su sorununu çözmek için Mimar Sinan'a görev verir ve Mimar Sinan İstanbul'un su sorununa İstanbul çevresinde su getirerek 40 yere çeşme yaparak çözmeye çalışmış.padişahta yanlızca Mimar sinan'ın evine su bağlatmmış.Ancak padışah vefat edince yeni padişah ve yardımcıları Mimar sinan'in evinde su olduğunu öğrenince eve akan suyu keserler.ve Mimar Sinan 100 yaşında vefat eder vefat ederken mendilini islatıp dudaklarına sürecek kadar evinde su akmıyormuş..
--Dünya da şana şöhrete,dosta fazla güvenmemeli. -- Hayatta şartlar hep değişir bugün sırtımız samlamsa yarın ne olur hiç belli olmaz. O'na dayanmalı O'na güvenmeli ve yaptığımız hizmetleride O'nun rizası için yapmalıyız. ![]() Biz hizmetimizi dünyada bir bardak suya satacak kadar menfaat düşkünü değiliz.Biz hizmetimizi ALLAH için yaptık ve mükafatını ahirette bekliyoruz. MİMAR SİNAN
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() o bu değilde sinan'ın hala kafatası yokmuş; yabancı mi değil mi anlamak için kafatasını mezarından almışlar ve hala kayıpmış
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
![]() Evet Sinan'ın suyu Kanuni devrinde kesilmiş.
Lakin anlattığınız gibi değil. Alıntı:
Hangi kaynağa dayandırıyorsunuz bu sözlerinizi? Ona göre bizde açıklama yapalım.. Alıntı:
"Kafatası Milliyetçiliği" lâfı buradan geliyor işte.. Yalnız Mimar Sinan'ın değil, bir çok ceddimizin böyle kafataslarını çıkarmış zamanın TTK'sı. Durumları hâlâ meçhul... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Evet kafatasları TTK tarafından çıkarılmış.
Mimar Sinan'in Brekisefal kafa yapısına sahip Türk oğlu Türk olduğu anlaşılmıştır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Bu gün ki kayseride bulunan Ermeni ve ya Rum ( hangisi olduğu kesin değil) devşirildi.. Araştırırsanız eğer böyle olduğunu görürsünüz... Gerçi bunun pek bi önemi yok.. Sadece belirtmek istedim... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Mimar Sinan'ın mezarındaki araştırmanın nedeni ertesi gün, 5 Ağustos 1935'de Akşam gazetesinde yayınlanan "Büyük Mimarın kafa tası mezarından çıkarıldı" başlıklı haberle anlaşılır: "Büyük Türk mimarı Sinanın kafatası mezarından çıkarılmıştır. Kafatası antropoloji müzesinde saklanacaktır. Kafatası üzerinde yapılan tetkikatta bunun brakisefal yani yassı yuvarlak olduğu görülmüştür.
http://www.arkitera.com/h15901-mimar...-kafatasi.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Bi insanın kafa tasının bu yapıda olması salt Türk ırkından olduğunu kanıtlamaz. Okulda bunu yeterince işlemiştik keşke hocamızın anlattığı kadar ayrıntılı anlatabilsem.. Mimar Sinan'ın Türk olmasından rahatsızlık duyacağımı düşünmenizi istemiyorum.. Aksine gurur duyarım.(: Ne olursa olsun kendisi Osmanlı Devletine pek çok yararda bulunmuş hala eserlerini gördüğümüz bi mimar. Türk ya da değil bunun yaptıklarının yanında bi önem arzettiğini sanmıyorum. Kendisine saygım sonsuz ama durum böyledir. Kendisinin devşirme olduğuna dair kesin kayıtlar var.. Konu Ruh-i zar tarafından (09-25-2009 Saat 18:38 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Yuh yani diyecek söz yok
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Anlıyorum.Benim de zaten Türk olduğunu zannetmemi yazmamnın amacı kendisine(kafatasına) yapılan saygısızlığı belirtmekti.Türk ve ya değil benim için çok önemli değil.Yaptığı camiiler,minarelerle zaten insanların kalbinde yerini almıştır. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|