AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 09-29-2009, 12:40   #21
Kullanıcı Adı
birisi01
ben sana değil bu sabit fikirlerine kızıyorum. daha öncede aynı mevzular gecti. kafanıza sabit birşey cakılmış ondan başka birşey demiyosunuz hayret ediyorum..
kırmak niyetim değildi. kırdıysam özür dilerim.. hakkını helalet
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Fetva vermiyorsanız bu nedir?

Konuyu kişiselleştiriyorsun.

Konuyla ilgisi olmayan şeyler yazıyorsun.

Sen bu fetvayı verdin ve müslümandan faizalmak caiz değildir ama gayri müslümden almak caizdir dedin.

Ben de sana bu bankaya para yatıracak olanlar, türkiyeli müslümanlar değil mi dedim.

niye kızıyorsun?

Güzelce cevap versen daha iyi değil mi?
birisi01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-29-2009, 15:39   #22
Kullanıcı Adı
redyellow
ya hocam:

Sabit fikir diye bana yazıyorsun, sonra da müslümandan faiz almak caiz değil ama müslüman olmayandan faiz almak caizdir diyerek TÜRKİYEDE KURULACAK OLAN YAHUDİ KÖKENLİ BANKADAN FAİZ ALACAĞINI söylüyorsun.

ben de sana diyorum ki: TÜRKİYEDE KURULACAK BANKAYA KİM PARA YATIRCAK?

Bu banka sana verceği faizi nerden kazanacak, nerden alacak? İsrailden mi getirecek?

Türkiyedeki müslümanların yatıracağı paradan sana faiz vercek.

Bu durumda senin müslüman olmayandan faiz almak caizdir iddianı doğru olabilir mi?

Senin bahsettiğin şey bambaşka bir şey, ben sana türkiyede olanı söylüyorum, müslümanınn parasını alacaksın diyorum.

Bana hala başka site linkleri veriyorsun.

ben senin müslim-gayri müslim sözüne itiraz etmiyorum, ben türkiyedeki bankanın faizi kimlerin parasıyla vereceğine dikkat çekiyorum, müslümanın parasını yine senin gibi bir başka müslümana faiz olarak verecek diyorum, sen bunu gözden kaçırıp habire bana saldırıyorsun.

Kim sabit fikirli?
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-29-2009, 16:03   #23
Kullanıcı Adı
birisi01
bende sana diyorumki bankadan kredi alanların ben cetelesinimi tutacam..mslümana bunlar zorlamı kredi verecek... gidip cekmesin krediyi...
ben nerden bilim kardeşim kredi cekenlerden kim müslüman kim değil....

Alıntı:
ya hocam:

Sabit fikir diye bana yazıyorsun, sonra da müslümandan faiz almak caiz değil ama müslüman olmayandan faiz almak caizdir diyerek TÜRKİYEDE KURULACAK OLAN YAHUDİ KÖKENLİ BANKADAN FAİZ ALACAĞINI söylüyorsun.

ben de sana diyorum ki: TÜRKİYEDE KURULACAK BANKAYA KİM PARA YATIRCAK?

Bu banka sana verceği faizi nerden kazanacak, nerden alacak? İsrailden mi getirecek?

Türkiyedeki müslümanların yatıracağı paradan sana faiz vercek.

Bu durumda senin müslüman olmayandan faiz almak caizdir iddianı doğru olabilir mi?

Senin bahsettiğin şey bambaşka bir şey, ben sana türkiyede olanı söylüyorum, müslümanınn parasını alacaksın diyorum.

Bana hala başka site linkleri veriyorsun.

ben senin müslim-gayri müslim sözüne itiraz etmiyorum, ben türkiyedeki bankanın faizi kimlerin parasıyla vereceğine dikkat çekiyorum, müslümanın parasını yine senin gibi bir başka müslümana faiz olarak verecek diyorum, sen bunu gözden kaçırıp habire bana saldırıyorsun.

Kim sabit fikirli?
Alt 09-29-2009, 16:20   #24
Kullanıcı Adı
redyellow
Ben kredi demedim iyi oku. Bankaya para yatıracaklar kim diyorum?

Bankaya para yatıranların büyük çoğunluğu müslüman, ve banka bu müslümanın parasını alacak başka bir müslümana sana faiz olarak aktaracak.

Yani senin ilkyazında savunduğun müslümandan faiz almak caizdeğil ama gayri müslümden faiz almak caiz fetvan burda geçerli olmuyor, ben bunu anlatmaya çalışıyorum ana sen kredi vs.diyerek konuyu değiştiriorsun.

Neyse boşver.

tamam arkadaşım. tutma çetelesini.

Yarın mahşer günü cenabı hakkın huzurunda aldığın faizin hesabı sorulduğunda da orda bana söylediğin gibi çetelesini mi tutacağım dersin.

hoşça kal.
Alt 09-29-2009, 16:44   #25
Kullanıcı Adı
birisi01
sen canını sıkma yarın mahşer gününde bana bunun hesabını sormayacaklar.. biz aklımıza mantığımıza göre din uygulamıyoruz... her bir söylediğimizin delili kaynağı var...
Alt 09-29-2009, 16:51   #26
Kullanıcı Adı
redyellow
hay hay, sen hesap sorulmayacağından bu kadar eminsen bize laf düşmez

Afiyet olsun
Alt 09-29-2009, 17:18   #27
Kullanıcı Adı
birisi01
Alıntı:
hay hay, sen hesap sorulmayacağından bu kadar eminsen bize laf düşmez

Afiyet olsun
bankadan faiz alma konusunda hesap sorulmayacağımdan eminim..
Alt 09-29-2009, 17:26   #28
Kullanıcı Adı
redyellow
" Helal belli, haram bellidir. Fakat aralarında bir takım şüpheli şeyler vardır ki, bunlar helâl mıdır, haram mıdır, çok kimseler bilmez. Şüpheli şeylerden sakınan kimse, dinini de, ırzını da kurtarmış olur. Her kim bu şüpheli şeylere düşerse harama düşer. Yasak bir yerin etrafında davarlarını otlatan bir çoban gibi çok sürmez hayvanları içeriye dalabilir. Dikkat edin! Her padişahın kendine mahsus bir korusu vardır. Gözünüzü açın! Allah'ın yeryüzündeki korusu da, haram kıldığı şeylerdir. Biliniz ki, bedende bir et parçası vardır. O, düzgün olursa bütün beden düzgün olur, bozuk olursa bütün vücut bozulur. İşte o et parçası kalptir ." (Buhârî, İmân, 39)

Selam şüpheli şeylerden kaçınanların üzerine olsun, haram konusunda titiz davrananların üzerine olsun.
Alt 09-29-2009, 18:43   #29
Kullanıcı Adı
karakarakalem
Standart Lütfen engellensin
Lütfen Sayın Başbakanım bu girişimi durdurun Bu siyonistleri ülkemize sokmasın
karakarakalem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)