10-03-2009, 09:24 | #1 |
Cumhurbaşkanı devletin başıdır, saygı gösterilmeli
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, yeni yasama yılının açılış töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün salona girişinde CHP milletvekillerinin ayağa kalkmamasını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Gül'ü Nahçıvan'a uğurladıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, "Bu makamda kim olursa olsun herkese saygı gösterilmesi lazım. Geçmişteki cumhurbaşkanlarına aynı saygı gösterilmiştir, bundan sonra da gösterilmesi gerekliliğine inanıyorum.'' dedi. TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı makamının devletin başı olduğunu belirterek, "Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hatta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bulunmayan herkesin bu makama saygı göstermesi esastır. O bakımdan bu cümlenin dışında bir şey söylemek herhalde fazla olur diye düşünüyorum.'' diye konuştu. Şahin, "DTP'ye yönelik olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan anayasal değişiklikten bahsetti, ancak bir orta yol koşuluyla. Siz bu orta yolun bulunması için devreye girmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusuna da şöyle cevap verdi: "Böyle bir şart oluşursa, daha doğrusu böyle bir görevin düştüğü izlenimini edinirsem o zaman değerlendiririm. Şu anda böyle bir izlenim edinmiş değilim.'' cihan / ZAMAN
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-03-2009, 10:16 | #2 |
postal gölgesinde siyaset yapanların , milletin ilgi gösterdiklerine karşı saygı gösterdiği nerde gözükmüş.İlkel parti olmak için saygıdan uzak durmak yeterli.Akıl almaz her şeyin mimari chp Cumhurun başına göstermiş olduğu nezaketsizliği kınıyorum.
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|