AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-04-2009, 19:52   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Rektörden anlamlı çağrı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, medreselere üniversitelerin sahip çıkması gerektiğini söyledi.



Adana'nın tarihi zenginliklerinden Ramazanoğlu Medresesi'nde Türk-İslam Kültür ve Sanat Merkezi Akademik Danışma Kurulu tarafından düzenlenen 'Türk Musiki' konserinde konuşan Akınoğlu, medreselerin dönemin bilim yuvaları olduğunu söyledi.

Akınoğlu, "Medreselerin görevini tamamlamasıyla birlikte üniversiteler tarafından sahip çıkılması önemli. Medreseler o kadar önemli ki Türk ve Müslüman bilim adamları dünyaya örnek olmuştur. Eski dönemlerde Türk ve İslam bilim adamları bilimsel çalışmalar yaptılar. Tıp alanında İbn-i Sina ve diğer bilim adamları tıp ilminin ve bilimin temellerini kurdular. Hatta eski Yunan Medeniyeti'ni alıp Bağdat ve Kahire kütüphanelerinde topladılar. Günümüzde bir çok tarih bilimcisi ve arkeolog kesin kabul ettiği bir şey var: 'Eğer Yunan Medeniyeti Bağdat'ta İslam bilim adamları tarafından korunmasaydı günümüze kadar gelemezdi.' Bu nedenle İslamiyet'in doğru anlaşılması, bilim sanat ve kültür olarak öne çıkması gerekiyor. Bizlere büyük görev düşüyor. İslamiyet'i terörle ananlar aslında İslamiyet'i hiç anlamamış durumda olsa gerek. Bize de gayret düşüyor. Gayretin bir parçası olarak burada bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'de tarihi eserlere sahip çıkılamadığını anlatan Akınoğlu, "Kültür Merkezi olarak restorasyonunu yaptığımız Ramazanoğlu Konağı bu bölgede faal olarak çalışıyor. Adana'da genel olarak da Türkiye'de belirli bir süre tarihi eserlere sahip çıkamadık. Onların yeteri kadar kıymetini bilemedik. Ulucami, Büyüksaat ve Tepebağ bölgesi korkunç bir hazine. Burada son yıllarda restorasyon çalışmaları hızlandı. Artık zenginliğimizin farkındayız." ifadesini kullandı.

Adana Valisi İlhan Atış ise, "Ramazanoğlu Medresesi'nde o gün neler yaşandığını biraz düşünürseniz faniliğinizi ve insanın yüceliğini de anlarsınız." dedi.

Vali Atış, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ben yüce Allah'ımızın milletimizi sevdiğine inanıyorum. Çünkü 80 yıl önce dünyanın en güçlü devletleri bu milleti tarihten silmeye karar verdiklerinde yüce Allah, 'Hadi size Atatürk'ü ve arkadaşlarını vereyim bu Anadolu topraklarında ezan sesi dinmesin ve milletin başı yere eğilmesin' dedi ve Atatürk ve arkadaşları bunu başardılar."

Türk milletinin hem kendinin hem de İslam'ın bekçisi olduğuna dikkat çeken Atış, "Bunu kimse inkar edemez olmaya da devam edecek. Ben burayı halkın arasına inme yeri olarak görüyorum. Geçmişte inmemişti dersem yanlış bir suçlama olur. Prof. Dr. Akınoğlu zamanında üniversite halkın milli ve manevi dünyasına önem vermeye başladı. Buranın 24 saat açık tutulmaması istiyoruz. Lokanta falan olarak düşünülmesin. Kültür merkezi olarak hizmet vermesini istiyorum." ifadesini kullandı.

Programın sunuculuğunu Ramazanoğlu Medresesi'nde Türk-İslam Kültür ve Sanat Merkezi Akademik Danışma Kurulu Üyesi ÇÜ Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu yaparken. Çü İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Ateş, katılımcılara teşekkür etti.

Etkinlikte ÇÜ Öğretim Görevlisi Süleyman Tuna ve Grup Gönül Dostları'ndan Cabbar Bozkurt yönetiminde Türk Musikisi konseri verildi.


(CİHAN)


 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-04-2009, 19:53   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım