AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-06-2009, 06:59   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart 'TRT üzerine çöreklenen şirketlerin rantını kestik'

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle yaptığı sohbet toplantısında TRT üzerine çöreklenen şirketlerin rantını kestiklerini söyledi.



Şahin, günümüzde TRT'nin sadece Türkiye'deki medya ile değil, dünya medyalarıyla da rekabet etmek istediğine dikkat çekti.

Genel müdürlük binasındaki sohbette Şahin, bir gazetecinin, "TRT ihalelerinden bazıları bir gazeteye haber oldu. Bu konuda ne diyeceksiniz?" şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi: "PTT genel müdürlüğüm döneminde 3 bin ihale yaptım. Ulaştırma müsteşarlığım döneminde Türkiye'nin yatırım bütçesinin üçte biri elimden geçti. Çok şükür tek bir ihaleme itiraz olmadı. TRT'de 50 bin liralık bir ihale yapılmış, bu ihaleyi alan kişinin Amasyalı olduğu iddia ediliyor. İhaleyi alan adamı ben tanımam. Eğer o beni tanıyorsa hemen istifa edeyim. 50 bin TL'lik ihale için yazanlar, bu ihaleye en düşük değer veren kişinin kazandığını yazmıyorlar. Bizim en büyük vasfımız, kamu kaynaklarını kullanırken gösterdiğimiz azami özendir. Bu özeni kimse karalayamaz. TRT üzerine çöreklenen bazı şirketlerin rantını kestik. Neden bunu kimse söylemiyor?"

REYTİNGLERİ KENDİMİZ ÖLÇECEĞİZ

Şahin, TRT'nin kanal sayısının 15'e ulaştığını hatırlatarak, "Reyting ölçümlerini artık kendimiz yapacağız. İhaleyi yaptık, kararlıyız, sistem 6 ay içinde devreye girecek. Firmanın teknik hazırlıkları sürüyor. Şimdiye kadar 6-7 televizyon yöneticisi ile görüştük. Onlar da bu ölçüme dahil olacak. RTÜK ve TİAK da devrede olsun istiyoruz. Ama kimse olmasa da ölçümleri kendimiz yapabiliriz. Bu 2-3 yıllık bir süreç, bir mesafe alamadığımız için böyle bir yola gittik." dedi. Türkiye'nin tümüne hitap eden bir kanalın nasıl olur da reyting listelerine giremediğini sorguladıklarını anlatan Şahin, "AGB'ye, sistemdeki yanlışlıkları belgeleriyle ispat ettik. Halen bir cevap alamadık. Mahkemeye, rekabet kuruluna gittik. Sonuçlarını bekliyoruz." şeklinde konuştu. ZAMAN

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-06-2009, 07:00   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi