AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-07-2009, 06:06   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Aktütün baskınının soruşturulmaması içimizde ukde kalacak
Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na yapılan terörist saldırının acısı, aradan bir yıl geçmesine rağmen hâlâ tazeliğini koruyor.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine bağlı karakolda 17 asker şehit düşerken, 20'si de yaralandı. Baskınla ilgili 'ihmal' iddiaları ise kamuoyunun gündeminden hiç düşmedi. Bu şüphelerin araştırılmaması şehit ailelerinin acısına acı katttı. Olayda şehit olan er Çağlar Mengü'nün babası Azimet Mengü, "Hain baskında yaşanan ihmalleri hazmedemiyorum." diyor. Bağrına taş basıp oturduğunu ancak baskının soruşturulmamasının her zaman içinde ukde olarak kalacağını belirtiyor. Acılı baba çaresizliğini şöyle dile getiriyor: "Ben bunun hesabını kimden sorayım, kime gideyim, devleti devlete mi şikâyet edeyim?"
Şehit Er Oktay Karakelle'nin babası Hüsamettin Karakelle de aynı düşüncede: "9 saat boyunca takviye güçler neden gelmedi? 'Vatan sağ olsun' diyemiyorum. Hakkımı da helal etmiyorum." Tarih 3 Ekim 2008. Baba Azimet Mengü, yeğeninin düğünü için Ankara'ya yola çıkmıştır. Trafikte acı haber gelir. Bayram ve düğün birbirine karışır. Anne Nuriye Mengü, oğlunun şehit haberini aldığı günden bu yana hiç gülmemiş. 1 yılda 13 kilo vermiş. Baba Mengü, oğlunun şehit düştüğü Aktütün Karakolu'na gitmeyi birkaç kez istediğini fakat yakınlarının onu bu kararından vazgeçirdiğini söylüyor. Mengü, devletin kendilerini hiç yalnız bırakmadığını ve ihtiyaçları olduğunda yanlarında olduğunu anlatıyor. Ancak ihmaller zinciriyle ilgili iddialar konusunda detaylı araştırma yapılmamasını hazmedemediğini belirtiyor. Laiklik ve Atatürk adına miting düzenleyenlerin bu olayla ilgili niçin bir yürüyüş yapmadıklarını soruyor: "Vatan millet diye sağda solda bağıranlar niçin bu konuda sessiz?" Acılı baba artık akan gözyaşlarının son bulmasını, kardeş kavgasına 'dur' denilmesini istiyor.

Mahallelerinde Doğu Anadolu'dan göç etmiş birçok Kürt kökenli komşusu olduğunu, camide omuz omuza namaz kıldıklarını anlatıyor. Aktütün baskınında kendi oğluyla birlikte şehit olan Diyarbakırlı Hakkı Aran'ın babası Mehmet Aran ile sürekli görüştüklerinin altını çiziyor. Aktütün baskınında şehit olan er Oktay Karakelle'nin babası Hüsamettin Karakelle ise acı haberi aldıkları günü anlatırken gözleri doluyor. O gece rüyasında oğlu Oktay'ı dağlık taşlık bir yerde aradığını fakat bulamadığını, bu rüyayı tam üç defa gördüğünü vurguluyor. Karakelle, "İçimi acı bir his kapladı." diyor. Anne Karakelle hâlâ o günlerin tesirinde. Evde Oktay'a ait tüm resimler ondan gizleniyor. Kızı Maya Karakelle, "Resimleri gördüğünde fenalaşıyor, ona hakim olamıyoruz." ifadesini kullanıyor.

Oktay Karakelle, karakol baskınında en son şehit olan asker. Tam 9 saat boyunca teröristlerle çatıştı. Babası Hüsamettin Karakelle, baskında ihmali olanlara hakkını helal etmediğini dile getiriyor. 9 saat boyunca takviye güçlerin neden karakola gitmediğini soruyor. Acılı baba, "Vatan sağ olsun diyeceğim fakat diyemiyorum." derken gözyaşlarına hakim olamıyor.

ZAMAN

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-07-2009, 06:08   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım